Gelin kaynanaa - gelin kaynana

IyiliktenMarazDogarmis

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2021
54
3
Arkadaşlar iki yıllık evliyim. 9/10/19 ❤️
Eşimin ailesinin, annesinin hele diktatörlük yaptığını bilmiyordum hiç öyle olduklarını göstermediler bana.
Yanıyorum bitiyorum akıl ve beden sağlığım ağır sıyırmaktadır!!
Eşim hep sürekli ailesinin tarafını tutuyor, anneside eşimi aileme karşı doldurup duruyor artık eşim ailem gile ne gitmek istiyor nede konuşmak istiyor. Onlara gidelim dediğimde işim gücüm var çok yorgunum deyip geçiyor. Kendin git gör diyor ben gidincede yüzü hali hep ekşi ve soğuk oluyor.
Adama şikayetlerde bulunmaya başladım tek tük (pek konuşkan değilim) sabrım tükendiği için kendimi zorluyorum bişeylerden şikayet etmeye. O zamanda “yok ailemde öyle konuşmada” “yok idare etde” “yok başımı şişirme sıkma boğma benide” yok şu yok bu işte.
Allahımmm..
Yani acıl destek hattıdır diye buraya geldim bana yardım edin tavsiye mi kızlar ya neyse artık acıl yardıma ihtiyacım var. Kocamı ne yazıkki çok seviyorum, o yüzden bırakıp gitmiyorum.

Hiç ikna ve kandırma kapasitem yok kızlar bunada yardımcı olun insanlık namına 🤷🏻‍♀️

Eşimin ailesinin, annesinin hele diktatörlük yaptığını bilmiyordum hiç öyle olduklarını göstermediler bana.
Eşim hep sürekli ailesinin tarafını tutuyor, anneside eşimi aileme karşı doldurup duruyor artık eşim ailem gile ne gitmek istiyor nede konuşmak istiyor. Onlara gidelim dediğimde işim gücüm var çok yorgunum deyip geçiyor. Kendin git gör diyor ben gidincede yüzü hali hep ekşi ve soğuk oluyor.
Adama şikayetlerde bulunmaya başladım tek tük (pek konuşkan değilim) sabrım tükendiği için kendimi zorluyorum bişeylerden şikayet etmeye. O zamanda “yok ailemde öyle konuşmada” “yok idare etde” “yok başımı şişirme sıkma boğma benide” yok şu yok bu işte.
Allahımmm..
Yani acıl destek hattıdır diye buraya geldim bana yardım edin tavsiye mi kızlar ya neyse artık acıl yardıma ihtiyacım var. Kocamı ne yazıkki çok seviyorum, o yüzden bırakıp gitmiyorum.

Hiç ikna ve kandırma kapasitem yok kızlar bunada yardımcı olun insanlık namına 🤷🏻‍♀️
Aile terapistine gidin. Sizin kendi kendinize düzelteceğiniz bir durum değil eşinizin de çabası gerek.

Ayni ben biliyormusunuz? O basta anlattiginiz karakteriniz vs, bende soldum, bedenen ve psikolijik olarak..
Aglamak istiyorum hungur hungur, onunla hesaplasmak istiyorum neden benim hayatimi bu sekilde berbet etti diye.. yaniyorum, oda bosanma gibi imalarda bulundu sanki.. ama yuregim? Yalnizim, kirginim, seviyorum, bundan sonra ne yapacagimi hic bilmiyorum, akli dengemi yitirmekten cok korkuyorum, sinirli ve asiri stresli bi yapim var,.. of
Birkac sene sonra sevmeyeceksiniz merak etmeyin .Yerinizde olmayı,yolun başında olmayı çok isterdim .

Durumu duzeltemiyorsaniz yapacaginiz şey direk ailesine benim ailem hakkinda ne konuşuyorsunuz, eşime neler diyorsunuz diye sormak. Tabiki eşiniz cevabini verirse çok daha iyi. En azindan durumjn farkinda oldugunu gosterirsin. Bence başlikda gosterdigin gibi buyuk sorun kaynana degil. Buyuk sorun eşin. Eşin dogru duzgun adam olsa herkese sınırlarini çizer eşiyle de insan gibi konuşur. Başimi şişirme ne ya. Insanla evlendigimi saniyordum o yuzden iletişim kurmaya çalişdim seninle diye soyle. Burda artik bilmem Kaç bininci konuda ayni sorunlari goruyoruz. Anneci bir eş. Bunu bir hastalik olarak tip kitaplarina katmalari lazim.
Hay eline agzina saglik.. keske ozelden gelip bana ablalik yapsan bi silkeleyip kendime getirsen
Bende dedim bikac tartismada, insan esini savunur korur diye, koruyorum savunuyorum diyo ama ne onun sozu gecer nede kimsenin, emir buyuk yerden geliryor ve pek dinleyici bi kulak yok, daha cok emredici ben bilmem bu boyle olmali diyen biri var karsimizda, oda ne yapsin baski altinda anasinin yavrusu sonucta..

Birkac sene sonra sevmeyeceksiniz merak etmeyin .Yerinizde olmayı,yolun başında olmayı çok isterdim .
😖😖😖.. yaaa.. kalbim daraliyor 😢
Ne yapacagimi bilmiyorum, cozum bulmak istiyorum, duzeltmek istiyorum! Seviyorum, ama.. bi keresinde gidiyodum o kadar agir laflar etmisti ki, tutmustu beni. Ama simdi, kendisi dedi « artik senden elimi cektim ne yaparsan yap » onun duydugumdan beri yemin ederim gozlerim hep sulu yasli, soyle icim yaniyor, bi patlayasim var ama kendimi tutuyorum

Siz böyle bi adami nasil sevdiniz evlenincemi degişti böyle oldu?
Adamin hic umrunda degilsiniz, sizin ne düşündügünüzü önemsemiyor bile.
Ailenizin eşinize karşi bi yanlişi oldumu? Görüşmek istememesinin tek sebebi annesi istemiyor diyemi yani dogru anladiysam eşinizin zekasinda bi problem var siz ne yapsanizda degişmez zaten sizin fikirlerinizi umursamiyor birakin annesinin dizinin dibinde otursun siz araya girerek rahatsizlik veriyorsunuz. Kendinizi seviyorum diye ezdirmeyin bukadar

Ilk yapman gereken sey es ailesinden biraz uzaklasmak
Ve hakkini aramak
Seviyorum diye de bu kadar alttan alma yani sonra basina cikar diycem ama kafanin ustunden inmiyorlar
Denedim, mesafiyi denedim, kendimle onu onlara karsi biraz mesaji koydurmaya denedim cabamla, ama maalesef bugun daha beter hersey!
..

Siz böyle bi adami nasil sevdiniz evlenincemi degişti böyle oldu?
Adamin hic umrunda degilsiniz, sizin ne düşündügünüzü önemsemiyor bile.
Ailenizin eşinize karşi bi yanlişi oldumu? Görüşmek istememesinin tek sebebi annesi istemiyor diyemi yani dogru anladiysam eşinizin zekasinda bi problem var siz ne yapsanizda degişmez zaten sizin fikirlerinizi umursamiyor birakin annesinin dizinin dibinde otursun siz araya girerek rahatsizlik veriyorsunuz. Kendinizi seviyorum diye ezdirmeyin bukadar
Allah razi olsun soyledikleriniz cok guzel.. ama gelde ben uygulayabilsem, guclu olabilsem bu kadar.
Ya cok iyiydi, nazikti vs, evlenince hemen degil (yani bastan hep aileck oldu ama bana karsi kotulugu yoktu), ne zamanki ben cizgilerimi koymaya basladim, herseye susup tmama demeyi basladim ki, esime isteklerimi vs sunmaya basladim ki, oww « o kari kimki sana emir veriyo » demeye basladi annesi, esim gecen seneden beri bana « bu evin reisi benim, benim dediklerim olcak » demeye basladi ki ben anladim annesin yelledigini.. gorumcelerimide birer birer bana karsi doldurdu.
Ayiptir soylemesi, herkesin tabi ailesi tektir ama benim ailemin (annem babam abilerim) meleklerden tek farki insan olmalari, kotulugu kotu konusmayi yobazligi bilmezler (maalesef), ki bende iste onlara cekmisim, yine onlara bakarak hakka dikkat eden biriyim ama su esimgil,.. iste anladiniz.
Ozelden konusabilsekte o son cumleniz gibi daha fazla destekci yardim edici seyler deyip silkeleseniz beni, ama cidden sonrasi icin cok korkuyorum.. kendim icin, ya cok ozlersem ya cok kotu hasta fln olursam, ya hayat kuramazsam kendime, ne bilim is bulamazsam cunku calismiyorum bikac senedir.. offff of

Iyi bakalim.. da en son « ne yaparsan yap artik elimi cektim senden » dedi « bidaha annemlere gitmicez bitti » dedi, neler ima ediyor dusunmek istemiyorum ama artik mesela soguk bana (hem suclu hem gucludur kendisi, su gibi hemen cikar ama ben nedense hic oyle degilim), bu aksam vs neler yapabilirim diyebilirim..? Durumumuz kritik..
Ay fenalık geldi. Boşamaz sizi merak etmeyin.

Allahim..!!!!! 😭😭😭😭😭😭

Ama senin kadar guclu degilim!!!!

bende değildim ama burda arkadaşlar sağolsun bana çok destek oldu, kardeşim ve daha önceden boşanmış bir arkadaşım vardı işyerinde o da destek oldu.

evet çok üzüleceksin, saçmalayacaksın, ağlayacaksın ama bitiyor hepsi, bitiyor diyorlardı inanmamıştım ama inan gerçekten bitiyor :) ve sende çok güçlü bir kadın olacaksın.

😂😭😂😭..
Benimki maalesef o ayaktan degil, oyle kandiramam 😢
Aramiz bozuk ustelik soguk konusmuyor, boyle seyler giysem olmaz yuzume bakmiyo, Allahimmm sinirden sikintidan oleczm ya, hem suclular hem gucluler yahu

canım benimde geçen elime geçti, hakketen kırmızı mırmızı bir sürü şey almışım, hiçbiri kullanılmadı attım çöpe, bu yarım sokma akıllı adamlardan bir şey olmaz.

zaten zevk de almıyordum, eminim sende almıyorsun ama kendini kandırıyorsun.

bende değildim ama burda arkadaşlar sağolsun bana çok destek oldu, kardeşim ve daha önceden boşanmış bir arkadaşım vardı işyerinde o da destek oldu.

evet çok üzüleceksin, saçmalayacaksın, ağlayacaksın ama bitiyor hepsi, bitiyor diyorlardı inanmamıştım ama inan gerçekten bitiyor :) ve sende çok güçlü bir kadın olacaksın.
Yalnizim, fazla bi destekcim yok.. ustelik calismiyorum
Umarim guclu olurum, ne yapacagimi bilemiyorum artik bunaliyorum 🤷🏻‍♀️

canım benimde geçen elime geçti, hakketen kırmızı mırmızı bir sürü şey almışım, hiçbiri kullanılmadı attım çöpe, bu yarım sokma akıllı adamlardan bir şey olmaz.

zaten zevk de almıyordum, eminim sende almıyorsun ama kendini kandırıyorsun.
Aynen ya, surekli degil ustunede iste dedigin gibi zevk pek alamiyorum. Ama ne bilim kimse dort dortluk degil diyordum, ama bu sutten kesilmemis hali yakiyo bitiryo

Allahımmm..

kuzum eşin değişmez, çocuk olmadan kurtulmaya bak. Benim ilk eşim olacak kişide böyleydi. Evlenmeden önce, eve gitmezdi arkadşlarında kalırdı, evlendik, aynı gün dayak yedim. düğün salonunda annesinin morali bozukmuş diye, gece gündüz, tlf elinde annesiyle msjlaşmalar, konuşmalar, neler neler, her seferinde sebebini bilmediğim şeyler yüzünden, yada saçmasapan şeyler yüzünden dayak yedim.bak sana küçük bir yaşadığım olayı anlatayım, benim ilk gelin gittiğim ev otobüs duraklarına yakın bir yerdeydi. yine annesini aradı, nerdesin,ne yapıyorsun dedi. Anneside çarşıdayım dedi. Bize neden gelmedin, sonrasında başka bir odaya gitti, konuşma orada devam etti, hep öyleydi zaten. sonra içeri geldi, annem çarşıya gelmiş sence neden bize gelmedi dedi, bilmiyorum deyince, tokatı yememle, ağzımdan kan gelmesi bir oldu. Bu şekilde 2.5 yıl dayandım. sonrası 1.5 yaşında bebekle, ailemin evine gittim. maddi, manevi çok zorluklar yaşadım. Ama Rabbim, güç kuvvet, sabır veriyor. Hepsi geçiyor zamanla.

kuzum eşin değişmez, çocuk olmadan kurtulmaya bak. Benim ilk eşim olacak kişide böyleydi. Evlenmeden önce, eve gitmezdi arkadşlarında kalırdı, evlendik, aynı gün dayak yedim. düğün salonunda annesinin morali bozukmuş diye, gece gündüz, tlf elinde annesiyle msjlaşmalar, konuşmalar, neler neler, her seferinde sebebini bilmediğim şeyler yüzünden, yada saçmasapan şeyler yüzünden dayak yedim.bak sana küçük bir yaşadığım olayı anlatayım, benim ilk gelin gittiğim ev otobüs duraklarına yakın bir yerdeydi. yine annesini aradı, nerdesin,ne yapıyorsun dedi. Anneside çarşıdayım dedi. Bize neden gelmedin, sonrasında başka bir odaya gitti, konuşma orada devam etti, hep öyleydi zaten. sonra içeri geldi, annem çarşıya gelmiş sence neden bize gelmedi dedi, bilmiyorum deyince, tokatı yememle, ağzımdan kan gelmesi bir oldu. Bu şekilde 2.5 yıl dayandım. sonrası 1.5 yaşında bebekle, ailemin evine gittim. maddi, manevi çok zorluklar yaşadım. Ama Rabbim, güç kuvvet, sabır veriyor. Hepsi geçiyor zamanla.
Allahim kotu oldum suan.. duygulandim! Allaha sukur yine dayak yok ama diyor bazen « elimi kaldirmiyorum diye sesin cikiyor diyo » bende « oyle mi kaldir o zaman elini tam olsun diyorum, Allah Allah bide dovseydin » diyorum. Kesin annesinden kaynaklanan sozler bunlar! Haklisiniz, hak veriyorum, ki daha soylemediklerimde var beni yipratan, ama bilmiyorum iyi gunlerimizde oluyor bazen, seviyorum, bagliyim, yani annesi gil ile konusmadigi zaman Allaha bin sukur (arada tartisma oluyor ama iliski arasinda olan seyler hic umursamiuorum) bu aralar ama su bikac gundur bir soguk bir soguk, derin dondurucu herif. Konussam kaslar bir asik (annesi suratli!!) sanki yicek beni, ayh. Nasil devam ederim, cevremde fazla kimsem yok, nasil guc kuvvet kazanirim.. ya Rabbim bide ramazan ayi yaklisiyo su yasadiklarima yahu 😭😭 olesim var ama Allahtan da korkum var..

X