Gelin gitme, lütfen yardım...

gün geçmiyor ki bir oğlan ailesi daha kafayı yemesin, saçmalamasın, geline emrivaki yapmasın, her bi şeyi incesine kadar planlamasın.

ve gün geçmiyor ki terhis olan bir türk erkeği "canım anam, kadın anam, çilekeş anam, nankör sevgilim" kafasını yaşamasın.
Ben de seni etiketleyecektim konuya:KK70:

Konu sahibi, gerçekten bu adamla evlenmek niyetinde misiniz? Göndermeleriniz yerinde, aklınız başınızda gibi duruyor; neredeyse fake olduğunuzdan şüpheleneceğim -ki ben bunu hiç söylemem- hâlâ evlilik düşündüğünüz için.

Sen hayır desen damat bey okey hayatım sen canını sıkma diyebilecek mi? yoksa vay efendim sen benim ailemi istemiyormusun??? bıdıbıdı mı diyecek? Kim ne derse desin benim fikrim şudur ki herkes ayağını yorganına göre uzatsın kiraya çıkarsın kafan rahat olur.Biz de 9 aylık evliyiz okadar borcumuz var ki ama çok şükür kimselere eyvallahımız yok kendi yağımızla kavruluyoruz zamanı geldi seve seve al hayatım bu bilezikleri borcumuz için kullan dediğim oldu çünkü bizim kendi borcumuzdu.Birazda senin nazın geçiversin insan yeni ev kurunca rahat etmek istiyor altınlarınızı satsanız arabanızı satsanız emin ol ayda bin liralık evlere girersiniz kira vericeğinize kendi evinizi almış olursunuz.Küçük kardeşine de annesi babası alsın bi zahmet o evi ! Sen eziyet çekicen gelen gelin hazıra konacak oh ne ala ....

Yok olur mu bütün işleri onlar yapacaklarmış. 2 Kayınvalide var. 1 Damat Bey'in annesi Alfa, 2 Kayınpeder'in Annesi Beta.
Simdi o alfayla beta size mukemmel davranacaklar.zaten bastada belirtmissin cok iyi kayinvalide diye.
Eee gercek yuzunu gisterirse isteklerini nasil kabul ettirecek sana.
Sakin cok iyiler falan filanlara gelme.
İnsan evli olunca ayni evde kendi annesini bile istemez kaldiki sulaleyle bereber oturcaksiniz.
Aklin varsa sakin ama sakin kabul etme.
O nedemek ya.
Saka gibi
Bide cocuk yaptirip calistirip somurcekler.
Affedersin ama konunu okurken aklima sezercikteki sahne geldi
Fistik benm olacak binicem ustune vurucam kirbaci vurucam kirbaci ohhhhh ne bu be uyaniklar.
Senin adina uzuldum valla ama srnin uzulmemen kendi elinde

Boyle biseyi aklindan bile gecirme yahu altinlar sizden kredi sizden ama butun aileye ev aliniyor o bitincede kayna ev oldu baska o kadar sey satip krediye girdikten sonra kendinize ev alin mis gibi ceyizlerinide kullan Allahni seversen bak ben bikac ay kv ile fln yasadim ceyizlerimi kullanamadim okadar uzuldumki sana anlatamam sakın kabul etmee cumbur comart yasanmaz dublekste olsa

eeee maşallah yani , insanlardaki arsızlık almış başını gidiyor , insanın kendi ailesi yapmazken sevdiğin insanın ailesinin yapması ne kötü bir şe ,

damat tehlikeli ,boşboğazlı anlaşılan , herşeyi yetiştiriyor . kesinlikle kabul etmeyin , o erkek kardeşe de aynı şey yapılcak mıymış? ben pek sanmıyorum o oğullarına kendi birikiminden alır ayrı bir evde oturturur , sizde giden altın , araba ve paralarınızla kalırsınız sakın sakın asla yapmayın böyle bir şey

Düğüne gelince, bende çok düğün istiyorum ama salon paraları inanılmaz pahalı olduğu için ben boyun eğdm nikah yaparız dedim ama yine de düğün olcak sanırım :)

Hayir diyip kestirmek en iyisi. Kirmamak icin istemedigin bir seyi yaparsin gibi bir izlenim var mesajinda

Şimdi yazacağım yoruma tepki gelebilir ama emin ol buna ne iyi kaynana ne de gelin vardır yani

Hem kötü olsanız size kötü deseler ne olcak kaldı ki düğün niye 2 seneye kalıyormuş burdan pay biçin , sizin paranızla işi yürütme derdindeler ,

Kimse yaranamazsın , büyük konuşmuyorum ama böyle bir konuşma bana yapılsaydı ağızlarına cevabı verirdim yüzğü bile vermezdim onlara , öyle paragöz insanlara bir kuruşumu vermezdim gider satardım yüzüğü yani

Allahım nasıl insanlar var pes gerçekten

Herkesin evi, kesesi, kısmeti kendine. Evlenip gidiyorsam kendi yuvamı kurmak içindir, kurulmuş yuvaya dahil olmak için değil.
Bence damadı ve ailesini kırmadan, "ben kendi evimi, yuvamı kurmak istiyorum, çok teşekkür ederim bizi de düşünmüşsünüz yeni ev planlarınızı yaparken ama ben oğlunuzla baş başa bir ev kurmayı tercih ediyorum" diyip usulca sıyrılmak lazım oradan.

Sana sormadan bu kadat karari veren arkadas kaynanan maalesef kötü gelin yapar gibi geliyo insan bi sorar dimi ohoooo atı alan üsküdarı gecmiş..atıda senin üstüne almışlar bile...

Merhaba;
Biliyorum bu konu çok işlenmiş burada bende zaten bunları okuyarak buraya yazma cesaretini buldum. Çünkü kayınvalidemin, nişanlımın bunları açıp okuyacakları gibi paranoyakça düşüncelere dalarım, hiç de zorlanmam :)
23 Yaşındayım ve 1 senelik nişanlıyım. 5 yıllık bir ilişkimiz var damat bey ile. Askerden daha yeni geldi. Ve bu sene eylül ayında yıl dönümümüzde sade bir nikahla (düğün çok masraflı gelirmiş) evlenmeyi düşünüyoruz. (Sadece ben böyle düşünüyormuşum ya)
Damat Bey askerden gelirgelmez koşa koşa onlara gittim. Kayınvalidemle arkadaş gibiyizdir. Çook iyidir gerçekten. Onunda kayınvalidesi aynı evdeler. (Babaanne, Anne, Baba, Kardeş, DamatBey 5 kişilik bir aile) Hafta sonu orada kaldım. Ve büyük tuzağa düştüm.
Oturdukları ev Eylül ayında(nedense ben eylül ayında nikah istediğimi belirtince eylül oldu) yıkılıyormuş ve onlarda ev almayı düşünüyorlarmış. Biraz düşünmüşler eğer bende kabul edersem (Aloo? Herşey herkesce düşünülmüşşş) Dublex bir ev alınarak ben ve diğer 5 kişi burada oturacakmışız. Ayrıca bu evin parası benim altınlarımla, Damat Bey'in arabası ve benim veya Damat Bey'in üzerine çekilecek kredi ile alınacakmış. Zaten kayınvalidemin bütün eşyaları mobilyaları temiz ve yeniymiş. Çeyizlerim ise gelir ama kullanılmasına gerek yokmuş. (Benim canım annemin o kadar uğraştığı para verdiği herşey!) Zamanla bu kredi bitince Küçük Kayın Bey'e de bir ev alınması gerekirmiş.
Ben altınlarımı ya da Damat Bey'in çekeceği krediyi kendime de ev kurmak için kullanırım zaten!
Lütfen birşeyler söyleyin, benden hemen "evet" bekliyorlardı ama o kadar şok oldum ki sanki başkasından bahsediyorlarmış gibi TV izledim.
Ne yapabilirim, 'kötü gelin', 'istemeyen gelin', 'geçimsiz gelin' olmaktan nasıl kurtulurum?

Teşekkürler :KK43:
Bırak istemesinler seni,kurtulursun :)

Nasıl ya senin yemek ve yol icin aldigin parani bile mutfaga katmislar..sen ne yiyip icecen heralde kv.sefer tasiyla yemek götürmeni de plana katmis..tamam gelecekte ev sahibi olmaniz için ugrasmislar ama bunu sen damat adayinla evlendikten sonra da yapabilirsiniz. .onlar hem kendileri hem de diger çocuklar ininda geleceği için senden faydalanip prim yapacaklar...canim ablacim sakin kabul etme..çok cekersin sen onlarla ömür boyu kalirsin diger oğulları ev alinir rahat yasar.aman aman dikkat et. .at nişanı gerekirse.boyun egme...gelişmeleri yaz

Canım, karşına al konuş diyeceğim ama bukadar ileriye giden insanlar lafdan sözden anlayacaklarını hic sanmiyorum.

Çok özür dileyerek söylüyorum ama bunlar eve ek gelir getiren ultra, tahsilli hizmetci arıyorlar. Cocuk dogurtturacak sonra cocugu elinden alacak. Çalısacaksin, para onlarin oturdugu eve gidecek ve bunca insanin temizligi yemesinden icmesinden sen sorumlu olacaksin. Olurda off yoruldum dersen seni aşağılayıcı sözleriyle kamçılayacaklar.

Aman bu insanlardan ben korktum tanimadigim halde. Allah yardimcin olsun bu yobazlarla...

Bir söz vardır bizde (pişman olursun da, ay bacayı çoktan geçer)...canım bu fedakarlıkta birgün Allah razı olsun bizim gelin iyimi diyecekler sanıyorsun en ufak bir tartışma da öyle kötü zalim gelin olursun ki sen bile nerdeyse buna inanirsin, o derece...tecrübeyle sabittir kendimden biliyorum.

O kadar olsa yine iyi. Maaşıma hatta Ticket yemek kartlarıma kadar katmışlar. Sen şu kadar maaş alıyosun bununla bunu yaparız, Damat Bey bu kadar alıyor. Ya zaten senin 500 e yakın Ticket'ın var onlarla mutfağı biraz hallederiz. Sanki böyle başka evrendenmiş gibi geldi sesleri :110:
ohaaa evi sen gecindr demisler resmn kendileri ne halta yarayacaklar sen bunlari yaparken

Annem çok üzülür. Daha söyleyemedim bile... Birlikte ne hayaller kurduk, onun yaşadıklarını ben yaşamıcaktım...
annen iyi seyler yasamams sanrm sende onun gibi olmk istemiyosan hizlica uzaklas ordan bnce

Merhaba;
Biliyorum bu konu çok işlenmiş burada bende zaten bunları okuyarak buraya yazma cesaretini buldum. Çünkü kayınvalidemin, nişanlımın bunları açıp okuyacakları gibi paranoyakça düşüncelere dalarım, hiç de zorlanmam :)
23 Yaşındayım ve 1 senelik nişanlıyım. 5 yıllık bir ilişkimiz var damat bey ile. Askerden daha yeni geldi. Ve bu sene eylül ayında yıl dönümümüzde sade bir nikahla (düğün çok masraflı gelirmiş) evlenmeyi düşünüyoruz. (Sadece ben böyle düşünüyormuşum ya)
Damat Bey askerden gelirgelmez koşa koşa onlara gittim. Kayınvalidemle arkadaş gibiyizdir. Çook iyidir gerçekten. Onunda kayınvalidesi aynı evdeler. (Babaanne, Anne, Baba, Kardeş, DamatBey 5 kişilik bir aile) Hafta sonu orada kaldım. Ve büyük tuzağa düştüm.
Oturdukları ev Eylül ayında(nedense ben eylül ayında nikah istediğimi belirtince eylül oldu) yıkılıyormuş ve onlarda ev almayı düşünüyorlarmış. Biraz düşünmüşler eğer bende kabul edersem (Aloo? Herşey herkesce düşünülmüşşş) Dublex bir ev alınarak ben ve diğer 5 kişi burada oturacakmışız. Ayrıca bu evin parası benim altınlarımla, Damat Bey'in arabası ve benim veya Damat Bey'in üzerine çekilecek kredi ile alınacakmış. Zaten kayınvalidemin bütün eşyaları mobilyaları temiz ve yeniymiş. Çeyizlerim ise gelir ama kullanılmasına gerek yokmuş. (Benim canım annemin o kadar uğraştığı para verdiği herşey!) Zamanla bu kredi bitince Küçük Kayın Bey'e de bir ev alınması gerekirmiş.
Ben altınlarımı ya da Damat Bey'in çekeceği krediyi kendime de ev kurmak için kullanırım zaten!
Lütfen birşeyler söyleyin, benden hemen "evet" bekliyorlardı ama o kadar şok oldum ki sanki başkasından bahsediyorlarmış gibi TV izledim.
Ne yapabilirim, 'kötü gelin', 'istemeyen gelin', 'geçimsiz gelin' olmaktan nasıl kurtulurum?

Teşekkürler :KK43:

Cnm meraba , oncelikle sevindim erkenden belli etmelerine yol temiz yakinken, seviyorm dedm ayni evi kabul ettim kp kayni aldim da noldu, gece 11lere kadar yemek harici pasta borekten ellerini cekmedm de noldu , hicbise talep etmedim altinlarimi goremedim istemedim de noldu, gecen 5 yilimda bol goz yasi yaranamama ezik gelin memnuniyetsiz gelin llarak anildim, evladim oldu 2 kere larakoluk oldum hepsiyle iddete tesebbusten, 1 kere bosanma davasi ama birlikteyiz esimle sjmdi onlar gitti ama geride giden 5 yilim rezilligi cikan oturdugum yerde bile madara olan bir evliligm kaldi toparlankr ortalik elbet lakkn bu yipranmalarla sagligimk bile kaybeder noktadaym zMan zaman, canim bak bu daha yol basindayken boyleyse cocuk oldumu seni oyle yildirir bosairlar ki cocuhu da alirlar olmadi cekerler kendilerine sen oyle cektiginle kalirsin kadinsin dkk dur biraz birlikte olmus bile olsan nisanlinla gecmisn olsun eyvahlarin olcagina bu isin sonu iiyi bitmeyrcek emin ol hersey ukte kalacak sende

son soruna cevap vereyim; sen istedigin kadar iyi ol, kulp takmaya niyetli olan zaten bsy bulur.. o yuzden, aman sirin olayim beni sevsinler diye, istemedigin seyleri yapma.. zira bu sefer sen mutsuz olursun ve o zaman gercekten 'suratsiz gelin' olabilirsin.. ha kavga et hır cikar demiyorum, tabiki edebini saygini koru.. ama soyle dusun, simdi sen aman kotu gorunmeyim diye kabul ettn isteklerini (istemedgin halde).. sonrasi? hep kabul etmek zorunda kalirsin bu dusuncelerinden dolayi..
o yuzden, rahat ol, istemedigin seyi yapma..
nisanlin ve ailesi, bu teklifi kabul etmedin diye tavir alacaklarsa, yuzlerini erkenden gormus olursun.. gerekirse de biter..

X