- 18 Temmuz 2022
- 3.488
- 23
Selam!.demek ben sizlere demiştim Ağustos sonu evimize taşınacağız,ama gördüğümüz gibi hala taşınmadık henüz evdeki işler bitmedi 2 ev olduğu için.(bizim ve kayıncığın)kızımı oradaki okula yazdırdık eylülde orda okula gidecek.her sabah eşim olcak herifi uykudan kaldırmam gerek guya bu da kalkıp bizi okula götürecek.geçenlerde ben komşu kadınla (kendisi o okulda çalışıyor)okula kreşe bakmağa gittim.okul 60 dan çok yaşında.orası eski kasaba,mesela şuan biz Moskova’da yaşıyoruz,ama orası Moskova değil de Moskova’nın kasabası sanki.içim daraldı orda bilmiyorum neden.sıkıldım belki de alınmadığım içindir.komşu kadın gitti müdürle konuşmaya ki bakalım beni orada işe alırlar mı?onlar da karşılığında,henüz bizim kimya biyoloji öğretmenine ihtiyacımız yok ,kreşle ilgilenin dediler .biz de kreşe gittik orda da bana kurs geçmemi önerdiler kreşte öğretmen çalışmam için..onlayn kurslar vardır ama ücretli henüz kalmış o iş.bana o kadar övgüler yağdırdılar ki,inanın abartmıyorum ay ne güzelsin falan evli misin falan lafları )henüz kurs işi kalmış şu herife söylesem mi?sonuçta ücretli. erteliyorum yani.çünkü beni destekleyen yok.geçenlerde kızım babası olacak herife dedi ki ,annem neden çalışmıyor bırak da çalışsın.o da cevabında bizim kadınlar çalışmazlar dedi delirdim de ,dedim ben sizden değilim falan lafları.nasıl olacak işim bilmiyorum yaş 28…demin kızım babaannesinin yanında diyordu ki annem isterim çalışsın herkesin annesi çalışıyor.kadın cevabında annen napıyor işi baban çalışıyor yeter.annem sizle ilgilensin falan.ben de dedim ki hayat benim benim hayatımı nasıl hangi göne yönelteceğime kimse karar veremez,kapatalım şu konuyu dedim kizima.okula gittiğim gün evimin yanına gittim evim çok güzeldi amma diğerler,sokak falan hiç hoşuma gitmedi oraya nasıl alışacağım bilmiyorum…Şu insanlar hep bana karışırlar bunu biliyorum