gelecek ve iş

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
merhaba kızlar, bir aydır kafamı kurcalayıp duruyor. düzenli bi işim olsun istiyorum fakat ben lise mezunuyum aöf den edebiyat okuyorum. memurluk aslında bana göre değil, eşim memur doğu görevindeyiz şu anda. maddi sıkıntılarımız var hem düzenli bi hayat hem daha iyi bi gelecek için benim de düzenli bi işe ihtiyacım var.
anadolu iletişim meslek radyo / tv mezunuyum. bu sene kpss ye giricem liseden.
lise mezunu kpss de atanma kadroları neler ben tek katiplik sınavını biliyorum su anda evden metin yazarlığı yaptığım için klavyem hızlı bu bana sıcak geliyo. ne yapmam lazım nasıl hazırlanırsam kazanırım, katiplik olması şart değil düz memurluk şansım var mı kurumlarda, gerçekten bu işsizlik benim için maddi manevi büyük dert oldu. şu an lise mezunu olarak atansam diyelim aöf bittiğinde kurumlar arası geçişten falan faydalanabiliyo muyum

edebiyat okuyormuşsun zaten canm. okul bitince formasyon almaya çalış ögretmen ol. atanamazsan bile özel okulda vs çalışırsın.

Moral bozmak gibi olmasın da, merkezi atama bitti gibi bir şey. Bugün kadrolar açıklandı hatta, kuş kadar. lise mezunlarına 145 kadro vermişler toplam. Kurumlar arası geçiş de torpil diye biliyorum ama yalan olmasın.

Kpss ye hazırlanmak kolay da kadro yok ama katiplik falan düşük puanla aliyor

Lise kpss den 95 alırsaniz eger atanabilirsiniz duz memurluga ki zaten bana gore degil demissiniz katiplikte 3 dk da 90 ustu kelime imlalı oluyor genelde heyecanlanmadan yazarsaniz mulakata kalirsiniz ordada zaren torpil dönuyor.

Lise kpss den 95 alırsaniz eger atanabilirsiniz duz memurluga ki zaten bana gore degil demissiniz katiplikte 3 dk da 90 ustu kelime imlalı oluyor genelde heyecanlanmadan yazarsaniz mulakata kalirsiniz ordada zaren torpil dönuyor.

hmm dediginiz kadar yazarim da mulakat allah kerim gerci bu il kucuk sayilir doguda cok basvuran yoksa gene torpil mi gerekir

Edebiyat bitirip formasyon alirsiniz.sonra kpss sureciniz baslar..edebiyat ogretmenlerinin puanlari yuksek.85 falan bildgm kadariyla..e egitim bilimleride lazim..bunun icin dersane ve siki bi calisma duzeni ister bu..

Suan duzensiz bi hayat yasamaniz normal..sonucta unv bitmeden isinizi almadan evlendiniz..biraz sabirli olun derim..ben unv mezunu ogretmenim..hala kpss ye hazirlaniyorum..evliyken zor oluyor sinav ders vs.

Yalniz ben ogretmen olmak istemem diyosaniz katiplik cok mantikli geldi bana.hem klavyenizde iyiymis cidden uzerinde durun.yalniz lise mezunlarinin katiplik alimi var mi bilmiyorum..arastirin eger varsa bence onun uzerine yogunlasin..
Allah gonlunuze gore versin

yok canim bende biliyorum o yuzden umudum yok zaten hayallerim cok baska ben alanimda ilerlemek kitap yazmak falan istiyorum ama hayat iste

canim daha ilk senem bu dediklerin icin lazim bana 5 sene :) bana da tek yol katiplik gozukuyo edebiyati cok sevdigim icin okuyorum bi bitireyim zaten aciktan okuyorum formasyon imkanim olur olmaz mi onu bile bilmiyorum

hmm dediginiz kadar yazarim da mulakat allah kerim gerci bu il kucuk sayilir doguda cok basvuran yoksa gene torpil mi gerekir
Az kisi aliyor zaten kucuk yerler 2-3 kisi gibi komik rakamlar ve buna ragmen 100 kisi basvuruyor bide size bisi diyeyimmi o kadrolara kimin alinacagi onceden belli oluyor zaten umudunu kirmak istemem bu islerle yillardir ugrasiyorum ama turkiyede sistem bu sekilde malesef ayrica sunuda beliteyim bi sinavda oglanin biri 250 ustunde yazdi hatasiz onuda aldilar ama

klavyeme guveniyorum uc dakika gibi bi surede rahat 150 250 arasi yazarim su an bile kismet bakalim

canim daha ilk senem bu dediklerin icin lazim bana 5 sene :) bana da tek yol katiplik gozukuyo edebiyati cok sevdigim icin okuyorum bi bitireyim zaten aciktan okuyorum formasyon imkanim olur olmaz mi onu bile bilmiyorum
Olur canim..hakkin olur.herkese veriyolar artik.yarim donemde bitiyor..bencede katipligin uzerinde durun...yolun acik olsun:)

Sana yardımcı Olmayı çok isterdim.

Kendini geliştirmeye çalışan insanları çok takdir ediyorum .

Şu katipliğin peşini Bırakma olacak gibi geliyor bana..

Ama olmazsa da yılma.. Seçeneklerin yok değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…