Gelecek adına kararsızım

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Merhaba iyi akşamlar
Ben 21 yaşındayım, lisans son sınıf öğrencisiyim kpss hazırlanıyorum.

Şöyle bir durum var, ben eşit ağırlık öğrencisiydim açıkta kalmamak için ilk sene tercih yapmak gibi hata mı desem kader mi desem bir eylemde bulundum ve sözel bölüme, öğretmenliğe yerleştim.

Kpss ye de öabt'den hazırlanıyorum haliyle. Bölümüm sözel ama genel kültür netim düşük max 30 çıkıyor. Son denememde;
Türkçe:23.75
Matematik; 24.50
Genel kültür: 30.25

Matematik biraz yüksek görünüyor ama normalde de 15-20 net yapabiliyorum, benim bölümümdekiler 5 dahi yapamıyorlar ama genel kültür konusunda, öabt konusunda benden çok çok öndeler. Yani beni matematik kurtarmıyor..

Yks'ye başvuru yaptım, yani yeniden üniversite sınavına. Bir yanım tarih öğren GK yükselsin düz memurluk için çabala diyor, bir yanım yeniden üniversite oku diyor, öteki yanım yüksek lisans yap diyor (Ales puanım 89 ama yabancı dilim yok)

Bu saatten sonra yabancı dil öğrenmeyi de gözüm yemiyor. Biliyorum bu kararsızlığa düşmek için çok geç kaldım ama ben 1 sene evde durursam kafayı yerim ailemle çok anlaşamıyorum.

Ne yapıyım üniversite okumak için çok geç mi kaldım, hemen kazanırsam 25te mezun oluyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var

25 yaşındayım 1. Sınıfım :) bence geç bir yaş değil.
Şuanda benim de dilim yok ama yapacağım inş.geç değil.
Siz en çok hangisini yapmak istiyorsunuz?

25 yaşındayım 1. Sınıfım :) bence geç bir yaş değil.
Şuanda benim de dilim yok ama yapacağım inş.geç değil.
Siz en çok hangisini yapmak istiyorsunuz?
Ben istekten ziyade pragmatistim. Ilerde hangisi işime yarar, hangisinde daha mutlu yaşam sürülebilir ona bakıyorum:) Hayalim olmadı hiç

Dili olmayan calisanlarin calisma alani cok kisir oncelikle bunu belirteyim. Ben muhendisim, en buyuk artim ingilizce egitim gormem oldu hep. Acikcasi her alanda boyle. Bende iyi derecede ingilizce ve almanca var, sirf bu sebeple kabul aldigim cok koklu sirketler oldu. Dili ihmal etmeyin iyi olanaklar istiyorsaniz. Onemsiz diyeni de sallamayin, sekreter icin bile dil isteyen sirketler var artik.

Haklısınız bölümüm öğretmenlik dolunca dile yoğunlaşmadım hiç hani amacım atanmaktı. Yüksek lisans mı diyorsunuz yani?

Ben olsam ingilizce hazırlığı olan bir lisans bölümü kazanmaya uğraşırdım
Öğretmen olmaya çalışmak anlamsız artık bu kadar belirsizlik ve zorluğun içinde.
Yüksek lisans için de ingilizce geliştirebilir miyim acaba? Hani lisans kazanamasam da yüksek lisans için

Haklısınız bölümüm öğretmenlik dolunca dile yoğunlaşmadım hiç hani amacım atanmaktı. Yüksek lisans mı diyorsunuz yani?
bence kesinlikle yuksek lisans. Ales puaniniz da iyi. Asistanlik falan bile kapabilirsiniz. Ustelik doktora falan devam edip akademide ilerleyebilirsiniz. Dili gozunuzde hic buyutmeyin, inanin kolay. Eger baslarsaniz yazin taktik veririm ingilizce ogrenme asamasi icin :)

Ales puanı konusunda bölümümde rakibim yok, bana yakın puan yok hiç %90 girebilirim. Ama dil, giden yıllar, yaşım beni korkutuyor

Ales puanı konusunda bölümümde rakibim yok, bana yakın puan yok hiç %90 girebilirim. Ama dil, giden yıllar, yaşım beni korkutuyor
Ben universiteden 26da mezun oldum, uzattigim senelerde master dersleri alip tezimle alakali da hocamla calismaya basladigim icin uc donemde bitirdim. Simdi 28im doktorami yapiyorum. Bu arada calistim da surekli. Rahat olun genceciksiniz ne yasi :)

Sizin hayattan beklentiniz nedir bu önemli. Yüksek lisans için ingilizce istemeyen üniversitelere başvurabilme ihtimaliniz var veya şimdiden ingilizce çalışsanız belki barajı aşabilecek puanı alırsınız. Yüksek lisansla birlikte ilerletirsiniz de. Ama akademik kariyer uzun soluklu düşünüyorsanız eğer başlayın bence. Sırd yüksek lisans yapıp bırakmak diploma dışında çok da işlevsel olmaz sizin gibi sonuç odaklı bakan biri için.
Yeniden üniversiteye başlamak için de düşündüğünüz bölüm var mı, bu zamana kadar sınava çalışmadıysanız iyi bir puan alabilme ihtimaliniz var mı.
Kendinizi en iyi tanıyan sizsiniz ama bence kpss ye biraz daha ağırlık verseniz daha iyi gibi geldi

Yaşın daha 21 hiçbir şey için geç değil. Benim bölümde 45 yaşında bir amcamız var eşiyle birlikte hobi olarak çalışıp bir yandan da okuyorlar, bilemem kaçıncı üniversiteleri. Önemli olan içinde hiç bitmeyen arzun olsun. :)

Evet işte sonuç odaklayım, sonuca bakıyorum. Uzun soluklu tempoya dayanabilir miyim bilmiyorum..

Yaşa niye bu kadar takıldınız ki. Ben dr 25 yaşında mezun oluyorum. Ve benim ilk universitem. Herkes aşağı yukarı bu yaşlarda mezun oluyor benim çevremde
Ben yaşa önem veriyorum ve zaman çok hızlı geçiyor, 21 yaşında lisans mezunu oluyorum ama bölümüm çok parlak değil. Bu şekilde mezun olacağıma 25 yaşında daha iyi bir bölümden mezun olmayı tercih ederim.

Hangi bölûm ?
Tarih calissan kpss de sorunun kalmaz gibi..
Uni sinavi tamam girebilirsin tabi ama yeniden 4 5 yil uğraşman gerekicek ?
Yabanci dil mevzusu iceren ales icin 1 yillik hazirlik en az gerekicek
Şu an bence en mantikli yol tarihe asilman yeterli zamanin var

26 yaşındayım hala mezun olamadım 2. üniversitem. Ben hiç yaşamayayım o zaman

Madem bölümünüz çok parlak değil gelecek korkunuz var 4 yıl daha okuyun istediğiniz sevdiğiniz bir sey yapın. Belki bu 4 yıl boyunca kpss kazananayacaksınız ve bu sizi yeni bi bölüm okumaktan cok daha fazla yıpratacak.
Evet zaman hızlı geciyor haklısınız ama üniversite hayatı yeni şeyler öğrenmek boşa geçen zaman değildir bence. Kaldı ki daha cok kucuksunuz zaten 25 yaşında mezun olmak hic ama hic gec olmayacak. Sevgiler :)

Bu saatten sonra dediğiniz yaş 21 mi :) y.lisans için yds dem çok yüksek almana gerek yok sanırım. Ben yds den c puanı o 25 yaşımda aldım yani bence siz geç kalmış değilsiniz. Yeniden üni okumak yerine alanınıza yüklenin diyeceğim fakat sınava az bi süre kaldı,alanı ya da genel kültürü çok yükseltmeniz zor gibi. Ben de hazırlanıyorum KPSS ye ama gy gk den. Eğer bu sene zorlanırım diyorsanız, öğretmenlerin her sene girme hakkı var yanlış değilsem, şu kalan zamanda kültür yeteneği toparlayın, seneye de alanınıza yüklenin atanın kurtulun. Yaşınız çok küçük daha 1 sene evde ders çalışmak ile kimse ölmüyor dert etmeyin, İnan’ın ölünse ben ölürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…