- 10 Kasım 2017
- 172
- 69
- 24
-
- Konu Sahibi -stargirl-
Dil alanında mı iş yokmuş?
Babanı ikna et, matematiksiz nasıl olacakmış TM.
Olmadı rehberlik öğretmeni arasın babanı, bu şekilde olmaz falan desin.
Bir de babanın izni şart mı? Sanki biz kendimiz seçiyorduk bizim zamanımızda öyle aklımda kalmış
küsse bile anca 1 hafta dayanabilir, babalar sert görünür ama yumusaciktir, sen istedigin bölümü sec yavrum, hayallerinden vazgecme
Lise zamanında seninle aynı durumu bende yaşadım.babam sayısal istiyordu ama ben dil bölümü istiyordum.dil kesinlikle istemediği için eşit ağırlık seçtim.mezun olalı 4 sene oldu hala kpss ile uğraşıyorum.bu zamanda dil bilenler daha avantajlı.ne yap et babanı ikna et.başkasından bekleme.
Babanın izni niye gerekli ki ? Benim zamanımda biz kendimiz yazmıştım bölümümüzü, sizin öyle değil mi ?
Bu arada.. Dil bölümünün dezavantajlari neymiş? Merak ettim.. Bahsedersen bu dezavantajlari cürütmene yardımcı olalimGerçekten o kadar deniyorum ki. Ama babam beni pek ciddiye almıyor. Bir öğretmen gidip derse belki ciddiye alabilir diye düşünüyorum. Ben deyince çünkü daha cümlem bitmeden dil bölümün dezavantajlarını listelemeye başlıyor ve kesinlikle ciddiye almıyor beni. Bugün de sırf "Benim okuyacağım şeyde kesinlikle benim söz sahibi olmamam fazla adaletli" dedim diye saygısızlık yapıyorsun deyip durdu tüm gün.
Eşit ağırlık bölümünün avantajlarını sayabiliyor mu babanız.birçok kişinin okuduğu,okul bittikten sonra sürekli değişen sınav sistemi yüzünden açıkta kalan mezunları,torpil vs islerini söylemiyorum bile.en azından istediğin bölümü okursan ona göre daha fazla çabalar meslek sahibi olursun.akrabanadan sözü geçen kimse yok muGerçekten o kadar deniyorum ki. Ama babam beni pek ciddiye almıyor. Bir öğretmen gidip derse belki ciddiye alabilir diye düşünüyorum. Ben deyince çünkü daha cümlem bitmeden dil bölümün dezavantajlarını listelemeye başlıyor ve kesinlikle ciddiye almıyor beni. Bugün de sırf "Benim okuyacağım şeyde kesinlikle benim söz sahibi olmamam fazla adaletli" dedim diye saygısızlık yapıyorsun deyip durdu tüm gün.
-stargirl- merhaba..
Oncelikle ileride calisacagin meslegi sen sececeksin. Çünkü insan yapacağı meslegi sevmeli. Sevmezsen ise gitmek o meslegi yapmak ve bunu hergun yapmak sana hayatı zehir edecek.
Benim de seninkine benzerdi lisedeki donemim. Dil istedim. Ailem basta karsi cikti ama ikna ettim. Sevmedigim isi yapmak istemiyorum dedim. Tıp hukuk siyasal vs bana gore degil çünkü. Lise sonrası universitede dil edebiyat okudum. Su an da ozel bir sirkette calisiyorum. Yuksek lisansimi da yaptigim meslek uzerine tedarik zinciri lojistik uzerine yaptim. Kesinlikle pisman degilim cunku sevdigim isimi yapiyorum . Sana tavsiyem gercekten istiyorsan dilden vazgecme. Hatta ingilizce haricinde bir dil okuyabilirsin. Çince, Japonca, Rusça.. Bunlari bilirsen biraz da mesleki bilgi edinirsen kimse tutamaz seni. Dil bitirmenin tek dezavantaji (ogretmenlik haricinde) dil bilip meslek bilmemek. Onu da ekstra eğitim ve stajlarla elde edebilirsin. Hatta yuksek lisans yapabilirsin. Dil okuyup illa ogretmenlik yapmak zorunda degilsin. Maksat fazla para kazanmaksa, ozel şirketlerde calisabilirsin. Ilk baslarda olmasa da zamanla iyi kazanclar saglayabilirsin. Mesela insan kaynaklari, lojistik, satinalma, ithalat ihracat, halkla iliskiler, marketing, vs.. Ozel firmalarda bu bolumlerde de çalışabilirsin. Turkiye'de uluslararası ticaret yapan bir cok firma mevcut. Bunlari da dusunup arastirip babanla tekrar konusabilirsin. Ayrica mutercim tercümanlik, rehberlik, simultane ceviri, veya metin ceviri, turizm sektöründe cesitli isleri yapabilirsin. Sadece gercekten yapmak istediğinden ve hayallerinden vazgeçme. Umarim basariya ulasirsin.
Eşit ağırlık bölümünün avantajlarını sayabiliyor mu babanız.birçok kişinin okuduğu,okul bittikten sonra sürekli değişen sınav sistemi yüzünden açıkta kalan mezunları,torpil vs islerini söylemiyorum bile.en azından istediğin bölümü okursan ona göre daha fazla çabalar meslek sahibi olursun.akrabanadan sözü geçen kimse yok mu
Aslında gerekli değil ama babam istemeden değiştirsem kötü olur aramız. Gizleyemem de. Babam hiç konuşmaz benle
Bu arada.. Dil bölümünün dezavantajlari neymiş? Merak ettim.. Bahsedersen bu dezavantajlari cürütmene yardımcı olalim
Yerinde olsam değiştirirdim, ne kadar süre konuşmayacak ki
Ya da öğretmenlerinden yardım istese, zor olur ama tm okuyup dil derslerinede girmek iste, bende tm deydim ama hocalarım hoşgörülüydü sözel derslerine giriyordum matematik geometride falan, sadece sınavlarına geçmek icin giriyordum
Tabiiki değil. Ya zaten tm ts dil bunlar doğrudan mesleğini belirlemiyorki, cok arkadasım var dildeyken ts tercih yapıp benım gibi tmden ts yapanBabamı tanıyorsam 1 yıl konuşmaz ciddiyim. :) Hayır şunu anlamıyorum neden bir baba kızı dil seçmek istedi diye onla konuşmak istemez ki? Ya sanki çok kötü bir şey yapmak istiyorum ya sadece istediğim bölümü okumak istemek bu kadar kötü bir şey mj