gel de çık işin içinden!!

acıkcası ben de ailesi sımdı boyleyse ılerde daha fazla huzursuzluk cıkarırlar diye korkuyorm. erkek arkadasım sımdı onlara hayır dıyemıyo ilerde hayır dediği gibi ben kötü gelin olucam. bu konuları cok erkenden dusunmeye basladıgımın farkındayım ama ben de adım atarken gelecegı planlamadan adım atamıyorum. önce önümü görmem en azından bi değerlendirme yapmam gerek.erkek arkadasıma ailen seni kullanıyo bence dedm bi gun agzımdan bu cumleyı nasıl cıkardm hala kendıme kızıyorum o da bana karsı tepkılı bu konuda bi aile oglunu asla kullanmaz deyıp duruyo. ama ben suan bundan baska bi ihtimal veremıyorm

yavrum senin içinde çok erken ama onun için gerçekten çok çok erken....sende okulunu bitir bir işe gir,hayat görüşün şekillensin,paranı kazan ne acelen var be yavrum...inan ki düşüncelerin değişecek belki de vazgececeksin kendine zaman ver....acele etmeyin ne olur...şimdi bu yazdıklarımı kulak arkası yapacaksın ne diyor bu abla diyeceksin nerden mi biliyorum çünkü bir kızım var ve onada bunları söylemiştim beni dinlemedi evlendi 16 ay sonra ayrıldı eşinden yanımıza geldi...bu yaşlarda ki kızlar nedense evlenmek için can atıyor evliliği kolay sanıyorlar ama değil hiç değil...umarım anlattıklarım kulağına küpe olur yavrum...sakin ol,ağırdan al derim ben....

cok tşk eederm samımı yorumunuz için. bılıyorm bunları dusunmek ıcın cok erken. bazen aynen ben de sızın gibi dusnuyorum cok erkenn kım bılır dha neler grcem neler yasacağım dıyorum ama sonra bu sorunlar yıne aklımı kurcalamaya baslıyo. 2 yıl kadr daha beklemeyı dusunuyorum zaten. önce ıse girmem lazm. para kazanmanın keyfını cıkarmam lazm. bıraz daha büyümem lazım ama evlılık hayalı kurdugum ınsanın hayatını yoluna sokmasını ve ılerde eger onunla olacaksam bazı seylerın daha kolay olmasını ıstıyorum.

Erkek arkadaşınla evlenseniz bile hem ailesi size maddi anlamda yük olmaya devam eder, hem de zaten erkek arkadaşın da parayı yönetmeyi bilen biri değil Çoookk sıkıntı çekersin, dikkatli ol iyi düşün derim ben...

Ailesine ev almak istemesi, yardımcı olması çok güzel..Bu gayet normal..

Asıl sorun çevresine karşı bu kadar gereksiz yardım etmesi, parasını bu kadar savurması.. Bu bir erkekteki en olumsuz özellik..

Bu kadar savurgan olmasa o evi rahatlıkla alabilecek gibi görünüyor.

aynı düşüncedeyim,ailesine verdiği parayı dert edeceğinize ona buna verdiği harcadığı paraları dert edinin.
ayrıca erkek arkadaşının işi ne,ne kadar para alıyor da,hem ailesine yardım ediyor. arkadaşlarına para harcatmıyor, kredi ödüyor, ablasına yardım ediyor,arkadaşlarına borç verip geri almıyor,araba satıp başımın gözümün sadakası olsun diyor,ailesine her ay para veriyor.üstelik kendi geçimini sağlıyr.ne iş yapıyorsa söyle bende oğlumu kıbrısa göndereyim.
,
bence evlenmek için acele etmeyin sevgiliniz büyüsün,hayalperestlikten kurtulup sorumluluk almayı öğrensin

Son düzenleme:

Evet kesinlikle bu kadar çok para savurması doğru değil..Arkadaşları tarafından resmen kullanılıyor.

Kıbrısta askeri ücret bile çok fazla..Kredi alma ve ödeme kolaylıkları keza öyle..
Eğer sigortalı bir işteyse sigortası çok yüksek.Oradaki tek sıkıntı yaşam çok pahalı.

vallahi şu anda sevgilinin arkadaşı olmak istedim:)) bence arkadaşalrı onu kullanıyor kendini kullandırmasın. tamam arkadaş bazen aileden daha yakın oluyor ve zorda kalınca yardımlaşılmalı ama kendinide düşünülmeli. kredisini ödeyemecek olan kişi zaten okrediyi almadan önce onu bilir bile bile bunu yapıyorsa o arkadaş değildir. şu anda evli olmadığı için ailesi evi yapmasını isteyebilir sonuçta bekar olunca kese bir gibi oluyor. ama evlenmeye niyeti olduğunu söylerse belki vazgeçerler. ev yapmakta kolay değil çünkü bizde ev yapıyoruz ev tam bitmeden babam vefat etti evin birçok eksiğini ben tamamladım ben bekar olduğum için ve annemle oturduğumdan bu misyon bana kaldı. ist daki evdede bir sürü eksiklikler vardı onlarıda ben yaptırdım. daha doğrusu annemle ikimiz diyelim. ama ağbim ve erkek kardeşim evli olduğundan onlardan birşey istemedik zaten onlarda çoluk çocuk var anca geçiniyorlar. yani anlayacağın evlenene kadar anca arkadaşları ile olan para ilişkisine belki karışabilirsin ama ailesiyle olana karışmaman daha doğru olur.

biliyorum ailesi için para harcamasına karışmaya hakkım yok.ama bizim ciddi düşündüğümüzu bildikleri halde hiç ilerde bu çocuk hangi para ile kendi hayatını kuracak demiyolar.beni o düşündürüyo.sevgilim hiç parasını kullanmayı bilmiyo herkese dağıtıyo biri para istediğinde hayır diyemiyo.ama kendisi hiç kimseden birşey istemez utanır.konuştuğumda da dırdircı ve bunaltıcı olmakla suçlaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…