Gebeliğe Hazırlık GEL ARTIK BEBEĞİM 04.04.2020

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ohalde ben bugünü değerlendirmesemde olur sonuçta yumurtlamayı gördük yarında çatlar sanırım ozaman değerlendirmek gerekiyor testim bu şekilde dünü değerlendirdim bugünü es geçiyorum

Canım senin testin bugün pik olmuş dün değil . Bugüm t c den daha koyu.

Amin canım inşallah gönlündeki nasip olacak . Ve öylede oldu 🙏

Canım tekrar yapma soğan kürü 6 ayda bir yapılır. Eğer prolaktin yüksekliğin yoksa incir kürü yap . Hormon düzensizliklerin var ise yoksada hayıt suyu çok faydalı ben ikinci oğluma önce soğan kürü kullandık diğer ay hayıt suyu kullandım ve o ay hamile kaldım.

Kendini iyi hissedersen dene canım . Önemli olan silimince yani yumurta çatlayımca olan ilişkiden ziyade pikken ilişki olması . Çünkü yumurta çatladıktan sonra en fazla 6-24 saat canlı kalıyor. Önceden sperm olursa hemen döllenir . Zaten spermler sağlıklıysa 48-72 saat canlı kalıyor.

Bence pikken ve ondan sonraki 3 gün değerlendirmeli . Toplam 4 gün yani. Mantığıda şu özellikle dr ler bile önemli olan içerde sperm beklemesi ve hemen yumurtayı döllemesi derler. O yüzden de gün aşırı deneyin derler.
Sağol canım ben bu yumurtlama işlerimden hiç anlamıyordum şimdi kafamda şekillendi çoğu şey...çok teşekkür ediyorum hepinize iyiki varsınız iyiki burdayım

Pik yaptıktan sonra siliklesme başlıyor bazen iki üç gün sürdüğünü söyleyen kadınlar var ovulasyon takibi yapan hanımın sayfasında yani her gün test yapıp degisimi izlemek gerekiyor . Doktor 2 günde bir ilişki gebelik için ideal demişti sperm sayısı her gün ilişki olduğunda azalıyor çünkü. Yani 2 günde bir randevu ayarlayıp gerisine de hayırlısı demek kalıyor 😉

Evet canım herkesim farklı. Mesela 2. Oğlumda benim pik iki gün oluyordun. 48 saat sonra çatlıyordu. O zamanda 2& günde bir adet oluyordum ve 14. Gün yumurtlardım. Bu ay hem erken yumurtladım 12. Günde hemde çatlaması 1 gün sürdü.

Testin ilk 10 dk görüntüsü önemli ama görünüşe göre bugün pik gibi duruyor
Canım zaten dünkü testte ilk yapar yapmaz çok koyu kırmızıydı kuruduk boyut değiştirdi bir gün sonra bugün yaptığım testle aynıydı ben yapar yapmaz görüntü alıyorum bugün yaptığıma bakarsan daha kurumamış farkediliyor.

Canım zaten dünkü testte ilk yapar yapmaz çok koyu kırmızıydı kuruduk boyut değiştirdi bir gün sonra bugün yaptığım testle aynıydı ben yapar yapmaz görüntü alıyorum bugün yaptığıma bakarsan daha kurumamış farkediliyor.
Anladım canım dediğim gibi yumurtlama bir günden fazla sürebiliyor belki de bu yüzdendir teste devam bence

Eklentiler

• DFF7BCFD-1159-4AB8-98AA-4CE60B7764A1.jpeg
    DFF7BCFD-1159-4AB8-98AA-4CE60B7764A1.jpeg
    71,3 KB · Görüntüleme: 45
Ay olmasın zaten öyle ya. Sonra hayal kırıklığı daha kötü. Ne güzel düzenli oluyor hem. Ya aslında düzenli güzel beslenip. Birde folik asidini içtin mi yeterli değil mi 🙄 bana doktor içinde bir çok vitamin olan ilaç vermişti ona içmeye devam ederim artık.
5aydır folic asit içiyorum zaten. Adetim düzenli. Sadece geçen ay hayıt içince 3gün gecikti.

Ben esimde sorun olmamasına rağmen ona keçiboynuzu kürü yapıyorum hareketliligi arttırıyor çünkü
Nasıl yapıyorsun canım benimkindede yok ama işe yarıyorsa denemekte fayda var. Ben düşük yaptım ikimizde neolur neolmaz diye vitamin kullanııyoruz çünkü düşüğümün sebebi bulunamadı.

Bence önce soğan kürü yap canım rahimde enfeksiyon kist varsa temizlensin .inşallah o ay hamile kalırsın . Kalmazsanda diğer ay hayıt a başla derim .
Soğan kürünü sen nasıl yapmıştın?

Hangi vitaminleri kullanıyorsun?
Canım ilkinin faydasını gören çok kişi var. Hatta arkadaşım tüp bebek öncesi yumurta sayısını ikinci transferinde bununla çoğalttı.
Diğer üçünüde doktor tavsiyesiyle aldım. Yalnız solgarın b vitamini kullandığımda advanced kullanışmıyor ikisinden biri kullanılmalı.

Eklentiler

• BCAF1767-D341-438B-B587-41D2AA81D9FB.jpeg
    BCAF1767-D341-438B-B587-41D2AA81D9FB.jpeg
    95,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 2992A232-F183-447E-B102-AFB13BDC562E.jpeg
    2992A232-F183-447E-B102-AFB13BDC562E.jpeg
    147,8 KB · Görüntüleme: 32
Nasıl yapıyorsun canım benimkindede yok ama işe yarıyorsa denemekte fayda var. Ben düşük yaptım ikimizde neolur neolmaz diye vitamin kullanııyoruz çünkü düşüğümün sebebi bulunamadı.
Yarım litre su kaynatılıyor içine 6-7 tane keçiboynuzu kırılıp atılıyor 3 dk kaynayınca altı kapatılıp 20 dk dinlenmeye bırakılıyor başlangıçta sabah akşam içiliyor sonra yatarken içiliyor. Ben özelliklerine baktım çok faydalı . Bir de morfolojik bir sorun varsa düzeltmek için E vitamini gerekiyor o da kabak çekirdeği ay çekirdeği fındık fıstık gibi şeyler de var biz her ay kuruyemişciyi zengin ediyoruz ama nafile ancak sivilce çıkarıyoruz ☺ Şaka bir yana hem kür hem E vitamini almak sperm için önemli

X