• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçmişte tutamadığımız farz orucunun sayısını bilmiyorsak? (kaza etmek)

esmeralisa

Allah her şeye yeter!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
2.114
990
163
Umarım doğru yere açmışımdır konuyu.. ''din'' adı altında uygun bir başlık göremediğim için buraya açıyorum..

Kızlar şimdi geçmiş zamanlarda regl dönemlerinde ya da uzun yola gidip tutamamak, hastalık gibi bazı durumlarda farz olan oruçları tutamadığımız oluyor herkeste olduğu ve herkesin bildiği gibi. ergenlik dönemine girdiğimden bu yana regl dönemlerimde tutamadığım oruçlarımın kazası birikti. e tabi onları kaza etmeye etmeye şimdi bunun pişmanlığını ve zorluğunu çekiyorum.(malesef).. yuvarlak rakamlarla hesaplayıp tutsam desem olmaz.. bir yada daha fazla tutamadığım orucun kazası ya hala varsa, kalmışsa? (e o da olmaz:D).. adetim hep aynıdır şu kadar sürerde diyemiyorum.. bir ay 5 bir ay 7 gün sürdüğü olabiliyor (lekenin dahi kesilmesi, iç çamaşıra damla dahi olmamasını kapsayan süreden bahsederek 7 gün diyorum)..
Bu konuda bildiğiniz bir yöntem yada müftülerden, hocalardan duyduğunuz bir fetva var mı?

Bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.. şimdiden teşekkürler..:71::71::71::71:

bana kalırsa konuyu doğru yere açtın çünkü din adı altında paylaşım yapmak yasak bu sitede. benim de sayısını bilmediğim kadar oruç borcum var.regli ne zaman oldun o zamandan başla en az her aya 7 gün sığdır böylece kabataslak bir sayım yapmış olursun . elbetteki regl harici tutamadığımız oruçlar var .sadece regl hesabına göre 3 ay borcun varsa bir de arada başka sebeplerden kaynayanlar için de bir ay fazladan tut.malesef ki bu konuda yeterli bilgim yok fetvaları da hiç bilmiyorum. uygun veya değil sadece yardım etmek istedim.

çok sağol canım ya çok iyi bir yöntem.. hızır gibi yetiştin desem yeridir.. ilgin ve fikrin için tekrardan teşekkürler:69:

eğer sağlam bir kaynaktan bilgi alırsan bana da haber edersen çok sevinirim zira bu yöntem uygun olmayabilir:)

canım bir form sitesinde din konusunda (islamiyet) belli bir sayıda sürekli sorulara cevap veren güvenilir bir site var.. (adını veremiyorum tabi). demin yazmak için girdim sorumu ama yeteri kadar soru aldıklarını daha sonra yazmamı istediler. ama şansıma her girdiğimde o soru kapasitesi dolmuş oluyor. ondan burda belki sorduğum sorunun cevabını alırım dedim.. ama yöntemin mantıklı geldi bana..

demin bir tv kanalında bu soruya cevap veren bir hoca içime kurt düşürdü.. soruyu soran kişiye bilmek zorundasınız siz marketteki borcunuzu bilmiyor musunuz? borcunuza sadık olmalısınız.. bu tutamadığınız orucun borcunuda bilmalisiniz deyip konuyu kestirip attı.. açıkcası gözüm korktu..

(tamam bilgilendiririm cnm cevap alabilirsem)

Son düzenleme:
tabiki borcumuzu bilmek zorundayız ama bilmiyoruz işte.böyle sert hocalardan hoşlanmıyorum ben dinimizde hoşgörü vardır.tutabildiğimiz kadar tutarız Allah affetsin bundan sonrasını hesaplarız artık geri dönüşü yok ki. ben de bir araştırayım bir bilgi bulursam güvenilir kaynaktan paylaşırım seninle

orası öyle tabi.. niyet ve içtenlik önemli.. tutabildiğimiz kadar tutalım

peki sağol tekrardan:71:

Back