- 3 Şubat 2018
- 6.290
- 24.430
- 348
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yeni sahibinin de gözünü açmasına kalıyor o zaman o iş. çünkü elinde tuttuğu sürece de kendisi zarar edecek, kendi hakkına girecek bu defa da. sonuçta bahsedildiği kadarıyla dairenin içinde bişey yokmuş, apartman koridorunda çatlak varmış. yani herkesi ilgilendiren bir sorun aslında. sorumluluk tamamen o evin sahibinde değil. ama bile bile kiralamak daha acı verici, kiracının her şeye hakkı yok çünkü.Satsa bu sefer alanın hakkina girdi demeyecekler mi?
Malesef benim yaşadığım ev de 99 öncesi, üstelik gecekondumuzu muteahide vermişiz,apartman yapmış. Tapusunu bile geçen yıllarda aldık yani denetlenmemis ev
Tek tesellim yapım aşamasında başında durmuş bizimkiler...
geçen yillarda gökdelen yapmak için istiyorlardı, belediye partisi değişince yapamadılar vs vs. Umarım şimdi tekrar başlarlar da verir kurtuluruz. İstanbul'a bayılıyorum , ama benim bile gündemime taşınma konusu var ...
Ve konuya gelince, 99 depreminde Sakarya'da evi yıkılan birkac aile dostumuz vardı. Bir sene falan çadırda,prefabrikte kaldılar. Ama zamanla hem evlerini hem yazliklarını yaptırdılar. Çocuklarla yasittim ben, gayet normal psikolojili, sohbetlerinde depremden başka seyler olan, kendi halinde cocuklardi. Şimdi hepsi anne baba oldu. Bir şekilde normallestiler yani...
Umarım siz de en tez zamanda yeni normalinize donebilirsiniz. Çok geçmiş olsun
Satsa bu sefer alanın hakkina girdi demeyecekler mi?
Malesef benim yaşadığım ev de 99 öncesi, üstelik gecekondumuzu muteahide vermişiz,apartman yapmış. Tapusunu bile geçen yıllarda aldık yani denetlenmemis ev
Tek tesellim yapım aşamasında başında durmuş bizimkiler...
geçen yillarda gökdelen yapmak için istiyorlardı, belediye partisi değişince yapamadılar vs vs. Umarım şimdi tekrar başlarlar da verir kurtuluruz. İstanbul'a bayılıyorum , ama benim bile gündemime taşınma konusu var ...
Ve konuya gelince, 99 depreminde Sakarya'da evi yıkılan birkac aile dostumuz vardı. Bir sene falan çadırda,prefabrikte kaldılar. Ama zamanla hem evlerini hem yazliklarını yaptırdılar. Çocuklarla yasittim ben, gayet normal psikolojili, sohbetlerinde depremden başka seyler olan, kendi halinde cocuklardi. Şimdi hepsi anne baba oldu. Bir şekilde normallestiler yani...
Umarım siz de en tez zamanda yeni normalinize donebilirsiniz. Çok geçmiş olsun
Ben de deprem bölgesindeyim ve hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor
İzmir depremini yaşadım ve hamileydim ozaman. Allah'ım dedim yıkıldı ev çok kötüydü hala daha korkuyorum ama Allah'a sığınırım dua ederim kolay değil yaşanılanlari unutmak Allah'ım bize bundan sonra bunu unutturacak felaketler vermesinHerkese merhaba.. Depremin çok ağır şekilde yaşandigi bir ilden yazıyorum. Bir gecede, birkaç dakika içinde hayatımız tepetaklak oldu, çaresizce ölümü bekledik, o kadar şiddetli bir sarsıntı yaşadık ki.. evimizin durumu belirsiz, az hasarlı dendi ama yeniden baktırip ona göre yol çizeceğiz. Çok fazla yıkım ve ölüm oldu. Duygularım hâlâ dengeye oturmuş değil, hâlâ ne yaşadığımizi anlamaya çalışıyorum, Ailem çok şükür sağ, buna tutunmaya çalışıyorum ancak daha önce depremi yaşamış olanlardan, o zamanlar duygusal anlamda normale nasıl döndüklerini duymak istiyorum umut olması açısından. Eve güçlendirme yapılması işe yarıyor mu, gerçekten o ev yine güvenli hale gelecek mi, içinde kendimizi iyi hissedecek miyiz çocuklarımızla? İnsanın güle oynaya gittiği evinin artık güvenli olmaması çok kötü bir duygu imiş.. Eski günlere dönüş nasıl oldu sizde? İşlerimiz , evlerimiz , çevremiz, memleketimiz ve insanımız yok oldu, zor olacak toparlanmak ama depremi şu an yaşayanlar veya geçmişte ağır depremleri yaşayanlar olarak sizler neler yaşadınız, hayata nasıl döndünüz? Kelimeleri toparlamak biraz zor, Yazan herkese teşekkürler şimdiden..
Hayırlı ramazanlar anlattıklarınız okadar tanıdık geliyorki resmen bu depremde yaşadıklarım geldi gözümün önüne gece uyumuyorduk birden başladı ev zemin olduğu icin sallantıyla beraber yerden gelen bir kaynama kahramanmaraştayız biz bu arada bitmek bilmiyor o bir bucuk iki dakika sanki daha uzun gibi geldi kıyamet geldi sandım resmen tamam bitmeyecek her yer yıkılacak diye düşündüm bir kac yukarlardan dökülen taşlar vardı ama kaldığımız yerde yıkılan evler olmadığı icin her yer aynı sandık sonra başka mahallelerden gelenler oldu gelenler orda ev yıkılmış şurda hicbirşey kalmamış diyordu sabaha doğru bir ara eve girdik evimiz müstakil bu arada yaşlılarımız ve cocuklar olunca evi ağır hasarlı zar zor cıkmış akrabalarımızda geldi yağmur durmak bilmiyor hava çok soğuk birde öğlen depremine yakalandık evde elektrik yok su yok tam mağfuriyet telefonlar cekmiyor internet yok hicbirşeyden haberimiz yok bırakın 10 ilde olsuğunu güzel kahramanmaraşımızın bile bu hale geldiğini günler sonra gördük canımız akrabalarımız sağ allaha sükür ama sonra ne mi oldu arkadaşlarımız akrabalarımız tek tek gittiler hem şehrimiz hem gönlümüz enkaza döndü yaşadık ama 20 kişi bir odanın icinde kaldık yemeğimizi yedik sohbetimizi ettik yeri geldi hüzünlendik yeri geldi güldük insan kendine devam etmek icin bir yol buluyor ilk iki üc gün birşey yemedik doğru düzgün sonra tek derdimiz yemek oldu gibi cocuklari evde kalanları doyurabilmek okadar tuafki kimse ölüsünün yasını tutamadı rabbim daha iyisini bilir herkez perişan haldeydi kimsenin sadece kendini ve acısını düşünecek vakti yokdu şu an her kez bir yerlerde devam etmeye calisiyor biz 10 kişi kaldık hala sallanıyoruz bir çoğunu hissetmiyoruz bile artık ama hiçbirşey eskisi gibi değil yazsam daha çok şey dölür yüreğimdende sizi çok bunaltmış olucam zaten bunları okurken o yüzden lütfen hakkınızı helal edinMerhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. 99 depremini yaşadım. İlk an çok korkunçtu. Ben o gece hiç yıkım olmayan bir muhitteydim. Dışarı çıktığımda bir enkaz olmadığı için ve ilk defa depremle karşılaştığımdan sadece ne oluyor diye korkmuştum. Fakat sabah olduğunda kendi evimin olduğu yere geçtiğimde her yer enkaz, cesetler o an ağlamaya başlamıştım. O an allahım mm ne oluyor bu ne demiştim . Akrabalar yerde yüzleri tanınmıyacak şekilde şişmiş ve morarmışlardı. Bnm eski eşin akrabalarıydı. O zmn yeni evliydik. Sonra çadırlar kuruldu hep beraber bir aradaydık. Benim kendi aile ve akraba kaybım olmadı. Onların davbrsnışları bna çok garip gelmişti. 8 cenaze bir aileden Gülüyorlardı, espri yapıyorlardı, her öğün yemek yiyorlardı.4 gün geçmişti normaldi her şey. Sadece daha çok ağlamalıydım ama ağlıyamıyırdum... İçimdeki duygu çok fazla ama kalbim, midem ağrımıyordu... Duyguları ifade etme biçimi yoktu. Donmuştuk. Her şey çok çabuk unutuldu. Eşi ve iki kızı yeni ölen amcaları ben evlenicem dedi. Diğer iki nişanlı gelin vardı 2 ay içinde onların düğün oldu... Ben şaşkınlıkla depremi anlıyamadım.
Bunaltmakta ne demek, çok memnun oldum paylaştığınız için. Çok geçmiş olsun. Acılar yarıştırılmaz ama bizim deprem yazın olduğu için biz daha iyi durumdaydı ama sizler çokkkk kötüüüü.. Enkazın altında evladı olan aileler donduuu,,,, nsl gidip ısınabilirki canı enkaz altındayken. İlk günler ağlıyarsk sofraya otururken sizlerden özür diliyerek yemeğimi yedim, gece yatağa girerken Bn yatağımda onlar sokakta mı rabbim diye sorgulayarak,,, işe giderkn yüzümde acı bir ifadeyle geçirdim o günleri... Ama şimdi o görüntülere bakamıyorum. Çok acı çokkkkk..Hayırlı ramazanlar anlattıklarınız okadar tanıdık geliyorki resmen bu depremde yaşadıklarım geldi gözümün önüne gece uyumuyorduk birden başladı ev zemin olduğu icin sallantıyla beraber yerden gelen bir kaynama kahramanmaraştayız biz bu arada bitmek bilmiyor o bir bucuk iki dakika sanki daha uzun gibi geldi kıyamet geldi sandım resmen tamam bitmeyecek her yer yıkılacak diye düşündüm bir kac yukarlardan dökülen taşlar vardı ama kaldığımız yerde yıkılan evler olmadığı icin her yer aynı sandık sonra başka mahallelerden gelenler oldu gelenler orda ev yıkılmış şurda hicbirşey kalmamış diyordu sabaha doğru bir ara eve girdik evimiz müstakil bu arada yaşlılarımız ve cocuklar olunca evi ağır hasarlı zar zor cıkmış akrabalarımızda geldi yağmur durmak bilmiyor hava çok soğuk birde öğlen depremine yakalandık evde elektrik yok su yok tam mağfuriyet telefonlar cekmiyor internet yok hicbirşeyden haberimiz yok bırakın 10 ilde olsuğunu güzel kahramanmaraşımızın bile bu hale geldiğini günler sonra gördük canımız akrabalarımız sağ allaha sükür ama sonra ne mi oldu arkadaşlarımız akrabalarımız tek tek gittiler hem şehrimiz hem gönlümüz enkaza döndü yaşadık ama 20 kişi bir odanın icinde kaldık yemeğimizi yedik sohbetimizi ettik yeri geldi hüzünlendik yeri geldi güldük insan kendine devam etmek icin bir yol buluyor ilk iki üc gün birşey yemedik doğru düzgün sonra tek derdimiz yemek oldu gibi cocuklari evde kalanları doyurabilmek okadar tuafki kimse ölüsünün yasını tutamadı rabbim daha iyisini bilir herkez perişan haldeydi kimsenin sadece kendini ve acısını düşünecek vakti yokdu şu an her kez bir yerlerde devam etmeye calisiyor biz 10 kişi kaldık hala sallanıyoruz bir çoğunu hissetmiyoruz bile artık ama hiçbirşey eskisi gibi değil yazsam daha çok şey dölür yüreğimdende sizi çok bunaltmış olucam zaten bunları okurken o yüzden lütfen hakkınızı helal edin