Geçmişe dönmekten korkmak ve maddi sıkıntılar

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.676
11.168
208
Hayırlı ramazanlar kızlar Allah tuttuğumuz oruçları yaptığımız ibadetleri kabul etsin

Konuya geçmek istiyorum hemen çünkü çok bunaldım

Bundan 1 sene öncesine kadar çok ciddi bir depresyon geciriyordum yıllardır süren çok ağır bir depresyondu
Sonrasında ilaçların bile fayda etmediği o halim resmen duayla ve zikirle son buldu
Buraya kadar her şey efsane iyiydi ve 1 yıldır da herşey çok yolundaydı

Son zamanlarda maddi sıkıntılar birde üstüne değişen ve tepetaklak olan düzenim falan derken kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum
Zaten hep geçmişe dönerim yeniden ruhum hastalanır diye korkuyordum şimdi bu düzenin değişmesi ve herşeyin zorlaşması ile bu korkum çok daha belirgin bir hal aldı
Bu arada düzenimin değişmesinin sebebi taşınmak. Aynı şehir ama çok farklı bir yere taşındık. Bu durumdan hiç hiç hiç mutlu değilim
Bir yere sikismisim gibi hissediyorum sanki herşey üstüme üstüme geliyormuş gibi
Maddi açıdan rahata ersem çok iyi hissedeceğim biliyorum çünkü bu durumdan dolayı birçok sıkıntıyı çekiyorum

Kursa gidiyorum bunun haricinde kursla birlikte götüreceğim iş arayışına girdim ama bir yer deneyim olmadığı için olmadı diğer yerde de dönüş yapmadı onun dışında bir yerde bulamadım yaşadığım şehir İstanbul gibi imkanı tavan bir şehir değil bu parti time konularında

Aklınıza gelen bir fikir var mı
Bayağıdır evden iş falan bulabilir miyim diye düşündüm ama yol bulamadım bir türlü

Hem bu korkularım için hem de isle alakalı fikir verebilir misiniz?
Çünkü ben artık kafayı yeme sınırıma yaklaştığımı hissediyorum ve o kötü günlere dönmek en büyük korkum haline geldi berbat zamanlardı.

Sizlerin fikirlerine güveniyorum önceden de tembelliğim için bir konu acmistim yardımcı olmuştunuz ve çok işe yaramıştı o yüzden yine sizlere danışmak istedim

Nolur yardım edin bir çıkış yolu bulalım
Kafayı yiyeceğim ben yoksa

Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.
5 yıl kadar önce ben de majör depresyon yaşadım ve insanın içten ölüyor hissetmesi korkutucu bir şey.
Tekrar o döneme dönmekten korktuğum için mesela üzücü şarkılar, filmler vs öyle şeylerden uzak duruyorum.
Ufacık dram yaşamak istemiyorum hayatımda hemen kapatıyorum öyle şeylere karşı kendimi.
İş konusunda bilemedim, ben de seneye 1 yıl boşta kalacağım büyük ihtimal şimdiden canım sıkılıyor düşündükçe.

Cok zor gerçekten ya
Umarım hıc donmezsin o zamanlarına
İnsan bir de korkmaktan da korkuyor çünkü korktuğun şeye daha çok yöneliyor bilinçaltı

Cok zor gerçekten ya
Umarım hıc donmezsin o zamanlarına
İnsan bir de korkmaktan da korkuyor çünkü korktuğun şeye daha çok yöneliyor bilinçaltı

Kendine güzel bir hobi bulsan mesela
Ben okçuluğa başladımi, fıyt fıyt ok attıkça iyi geliyor
Ayrıca umarım sen de dönmezsin
Beni iki kez yokladı 5 senedir, ikisinde de 1 ay ölü gibi gezdim
Zor şeyler yaşadım, ikincisinde hatta bir şarkı sebep oldu o hale girmem
O yüzden tavsiyem benim gibi kendine hasar veren bi' beynin varsa olabildiğince seni mutlu edecek şeylerle meşgul et onu

Son düzenleme:

Aslında hobi olarak birseylerle uğraşıyorum kursumda bir hobi kursu ama yeterli gelmiyor galiba. Yeni şeyler mi bulsam napsam
Bulsam ne olacak ki onun parasını çıkartmak için cami önünde dilenirim artık
Her yerden sıkışmış vaziyetteyim
Ailemle de birçok konuda zıt düşüyorum onun da etkisiyle evde iyice boğulmaya başladım

O şarkıyı dinleme artık hiç çalan yerlerden falan uzaklas

Beynim hasar veriyor ama ben direk hoşt deyip uzaklastiriyordum parka gidiyor kitap okuyordum falan şimdi taşınınca onlar da gitti elimden cinnet is coming yani

Nasıl bir kursa gidiyorsun?
Daha aktif, sporla ilgili bir şey daha çok dağıtıyor insanın aklını, hareket falan ediyorsun ya serotoninler salgılanıyor
Taşındığın yer küçük mü?
Ben de seneye küçük bir yere taşınıyorum nasıl arkadaş bulucam o yerde diye düşünüp duruyorum çünkü sosyal olmak diğer bir koruyucu etken, mesela insanlarla dışarı çıkıp eğlenebildiğim için çok buhranlı modlara düşmüyorum
Var mı arkadaşların falan gidebileceğin?

Giyim kursuna gidiyorum. Dikim falan öğreniyorum yani.
Spor tarzı şeyler aslında iyi olabilirdi fakat omurgada platinlerim var o biraz tedirgin edebilir bir ara yüzmeye gidiyordum onu da bıraktım başlamak güzel olurdu ama işte yine aynı soruna çıkıyor para sıkıntısı
Benim çarem yok bence ya . Ben bir balkon demirlerine kafamı sıkıştırıp geliyorum

Aslinda küçük bir yer değil birçok site var ama taşınalı daha çok yeni olduğu için pek kimseyle tanışmadım
Belki ortam yapsam çok iyi gelebilir

Yaptığın, öğrendiğin şeylerle ilgili youtube kanalı mı açsanız? Az da olsa para kazanabilirsin belki..

Rica ederim. Bir arkadaşımın ablası part-time ücreti kadar para kazanıyordu. İnstadan da kendi reklamınızı yaparsınız.
Teşekkür ederim gerçekten ben bı deneyeceğim bunu
Umarım güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…