Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
GEÇMİŞ TAKINTISI EMDR KE ÇÖZÜLÜR MÜ
- Konu Sahibi akmalu
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- emdr terapisi geçmiş takıntı hastalığı tedavi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Ekim 2018
- 405
- 392
- 103
- 30
Emdr konusunu ben de çok araştırdım.özellikle deprem döneminde çok kullanılmış hatta uygulayan psikolog ve psikiyatristlerin emdr yokken biz travmaları nasıl iyileştiriyorduk şeklinde beyanları olduğunu duymuştum.emdr derneğinden lisanslı uygulayıcı bulmak önemli tabi.ben de kaygılarımla ilgili emdr yaptırmayı düşünüyorum ve takipteyim konuyu
- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
Ben bir depremzedeyim. EMDR tedavisi gördüm ama birkaç seans sonra bana uygun olmadığına karar verdi terapistim. Dikkat dağınıklığım, odaklanamamam, negatif ve olumsuz çağrışımlara odaklı olmamdan dolayı bu terapiye başlayamamıştık bile. Ve uzun yıllar psikoanalitik terapi gördüm, böyle toparladım. Bunu neden yazdım, EMDR işe yaramaz demek için değil elbette. =) Ancak şunu yaptıracağım diye kendinizin bir tedavi yöntemi seçmek pek bir anlam ifade etmiyor bence. Neye ihtiyacınız olduğu zaten iyi bir psikologla birlikte ortaya çıkacaktır.Emdr konusunu ben de çok araştırdım.özellikle deprem döneminde çok kullanılmış hatta uygulayan psikolog ve psikiyatristlerin emdr yokken biz travmaları nasıl iyileştiriyorduk şeklinde beyanları olduğunu duymuştum.emdr derneğinden lisanslı uygulayıcı bulmak önemli tabi.ben de kaygılarımla ilgili emdr yaptırmayı düşünüyorum ve takipteyim konuyu
- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.822
- 208
Merhaba,
Alıkoyulma, darp, taciz ve tecavüz girişimi yaşadıktan sonra bir intihar girişimim oldu. Enkaz haldeydim, evden dışarı çıkamıyordum çok kötü günlerdi. Benim durumum çok kompleks olduğu için ağırlıklı olarak EMDR olmakla beraber farklı tekniklerle bir terapi planı oluşturuldu ve 3 sene aralıksız terapi gördüm.
Aradan uzun yıllar geçti ve şu an benim normal sorunlar yaşadığım, günlük hayatıma devam edebildiğim bir hayatım var. EMDR süreçte çok zor geçebiliyor -- anıları tekrar hissediyorsunuz. Bilinçaltı aktifleştiği için rüyalar artabiliyor. Ancak sabrederseniz sonrasındaki duyarsızlaşma hissi paha biçilemez bir şeydi benim için. Hiçbir şey unutmuyorsunuz ama duyarsızlaşıyorsunuz. Anı kalıyor ama hissettirdikleri gidiyor.
Şu an başka bir sorunumdan dolayı EMDR terapisi görüyorum yine ve aynı şekilde daha iyi olacağıma inancım tam. Şu var ki sizin gidip ben EMDR görmek istiyorum demenizi tavsiye etmem, güvendiğiniz bir psikoterapist sizinle beraber durumunuza en uygun terapi biçimini belirleyecektir.
Alıkoyulma, darp, taciz ve tecavüz girişimi yaşadıktan sonra bir intihar girişimim oldu. Enkaz haldeydim, evden dışarı çıkamıyordum çok kötü günlerdi. Benim durumum çok kompleks olduğu için ağırlıklı olarak EMDR olmakla beraber farklı tekniklerle bir terapi planı oluşturuldu ve 3 sene aralıksız terapi gördüm.
Aradan uzun yıllar geçti ve şu an benim normal sorunlar yaşadığım, günlük hayatıma devam edebildiğim bir hayatım var. EMDR süreçte çok zor geçebiliyor -- anıları tekrar hissediyorsunuz. Bilinçaltı aktifleştiği için rüyalar artabiliyor. Ancak sabrederseniz sonrasındaki duyarsızlaşma hissi paha biçilemez bir şeydi benim için. Hiçbir şey unutmuyorsunuz ama duyarsızlaşıyorsunuz. Anı kalıyor ama hissettirdikleri gidiyor.
Şu an başka bir sorunumdan dolayı EMDR terapisi görüyorum yine ve aynı şekilde daha iyi olacağıma inancım tam. Şu var ki sizin gidip ben EMDR görmek istiyorum demenizi tavsiye etmem, güvendiğiniz bir psikoterapist sizinle beraber durumunuza en uygun terapi biçimini belirleyecektir.
- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.937
- 598
Çok geçmiş olsunMerhaba,
Kesinlikle katılıyorum. Kimsenin yaptığını unutmam sadece öfkeyle yaşamıyorumSana yapilanlari unutma zaten.Sadece sürekli düşünme. Eline birsey geçmez.
- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.822
- 208
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim, ben bile bazen benim başıma geldiğine inanamıyorum; acı geçiyor çünkü. O yüzden bu konuda hiç susmuyorum herkese anlatıyorum geçecek, güzel günler yakında, dipten daha dibe batamazsınız; dibi gördüyseniz çıkış yakındır :)
Takipteyim konuyu bende farklı bir şekilde gorumcemi yaptıklarını takıyorum
Bende unutmak istiyorum. Artık[/QUOT
Takipteyim konuyu bende farklı bir şekilde gorumcemi yaptıklarını takıyorum
Bende unutmak istiyorum. Artık
Sizede geçmiş olsun,ne anlarlar insanların hayatını alt üst etmekten,Allaha havale edip önüme bakayım diyorum,olmuyor gün geçtikce öfkem nefretim büyüyor
Sana yapilanlari unutma zaten.Sadece sürekli düşünme. Eline birsey geçmez.
banada bi arkadaşım tavsiye etti,netten baya bi araştırma yapmaya başladım,durumum artık içinden çıkılmaz bi hal almaya başladı,dünya iyisi bir eşim sağlıklı çocuklarım var şükür,ama geçmişin içinde yaşamaktan bu günümün huzurunu yaşayamıyorum,sürekli bir ağlama durumu ve mutsuzluk,tv izleyemiyorum kitap okuyamıyorum,hiç birşeye kendimi veremiyorum,inş bu terapiden fayda göreceğimi inanıyorum,yurtdışında yaşadığım için kendimi daha iyi ifade edebileceğim Türk bir terapist araştırıyorum...Emdr konusunu ben de çok araştırdım.özellikle deprem döneminde çok kullanılmış hatta uygulayan psikolog ve psikiyatristlerin emdr yokken biz travmaları nasıl iyileştiriyorduk şeklinde beyanları olduğunu duymuştum.emdr derneğinden lisanslı uygulayıcı bulmak önemli tabi.ben de kaygılarımla ilgili emdr yaptırmayı düşünüyorum ve takipteyim konuyu
Sana yapilanlari unutma zaten.Sadece sürekli düşünme. Eline birsey geçmez.
çoookk geçmiş olsun sizede,benim en büyük sorunlarımdan bir taneside,yurt dışında yaşıyorum,bu ruhsal sıkıntılarımı ayrıntılarıyla anlatabileceğim bir doktora rastlamadım,çünkü yabancılara çok saçma geliyor eşinin ailesinin gelinlerinin üzerinde bu kadar hakimiyet kurmasını ve hayatlarını zehir etmesini anlayamıyorlar,tamamen bağlarımı koparmamı tavsiye ediyorlar ama ne yazık ki o kadar kolay olmuyor...onun için birde bu tedavi yöntemini araştırmamı tavsiye etti arkadaşım,inş bir çıkar yol ve tedvi yöntemi olur benim içinMerhaba,
- 14 Mayıs 2010
- 5.146
- 13.429
- 448
Ben EMDR Terapisi aldım, seanslar ilk basta ağır geçti ancak zamanla seanslarda hafifledim. Amaç yaşanılan travmayi zamanla duyarsizlastirmak arkadaşlar. Bana çok ama çok iyi geldi.
Bana göre travma( tecavüz, istismar,taciz, kaza, ölüm, şiddete maruz kalmak vs) durumlarinda daha mantikli gibi kV KP görümce elti konuları bu diğer travma yanında biraz hafif gibi tabi ne kadar etkilediği de önemli.
Bence bir psikoloğa gidip, durumu anlatıp hangi terapi şeklinin uygun olacağına birlikte karar vermeli.
Bana göre travma( tecavüz, istismar,taciz, kaza, ölüm, şiddete maruz kalmak vs) durumlarinda daha mantikli gibi kV KP görümce elti konuları bu diğer travma yanında biraz hafif gibi tabi ne kadar etkilediği de önemli.
Bence bir psikoloğa gidip, durumu anlatıp hangi terapi şeklinin uygun olacağına birlikte karar vermeli.
çoookk geçmiş olsun sizede,benim en büyük sorunlarımdan bir taneside,yurt dışında yaşıyorum,bu ruhsal sıkıntılarımı ayrıntılarıyla anlatabileceğim bir doktora rastlamadım,çünkü yabancılara çok saçma geliyor eşinin ailesinin gelinlerinin üzerinde bu kadar hakimiyet kurmasını ve hayatlarını zehir etmesini anlayamıyorlar,tamamen bağlarımı koparmamı tavsiye ediyorlar ama ne yazık ki o kadar kolay olmuyor...onun için birde bu tedavi yöntemini araştırmamı tavsiye etti arkadaşım,inş bir çıkar yol ve tedvi yöntemi olur benim için
Yabancı oldukları için anlayamamışlardı normal
Bakın biz de diyoruz ne olabilir ki bu kadar
Bağı kopartmak neden zor
Bana tamamen yabancı insanlar
Eşler arasındaki ilişki varsa varlar yoksa yoklar
Siz onları yabancı kabul edip hayatınızın merkezinden uzaklaştırın önce
Geçmiş değişmez o nedenle hep ileri bakmak lazım
- 12 Ekim 2018
- 405
- 392
- 103
- 30
Aynen nefretim kocaman olduu.. kendim bitiyorum amaSizede geçmiş olsun,ne anlarlar insanların hayatını alt üst etmekten,Allaha havale edip önüme bakayım diyorum,olmuyor gün geçtikce öfkem nefretim büyüyor