- 24 Mayıs 2019
- 1.194
- 486
- 25
- Konu Sahibi Fantastikivi
Devletin aciline götürmeyin bence bebeği. uzun süre uyutmayın evde beyaz floresan yakın gece gündüz hep açık kalsın bizde aynı durumdaydık. Sanırım sizinkide uzamış sarılık. 3. Ayda geçecek. Korkmayın bu sene dogan bütün bebekler hep sarılıktan yatıyor hastanede. Bizde yattık. Daha yeni geçti. Sen emzirmedne önce bi kaşık pekmez içebilirsen çok iyi olur. 14. Günden sonra zaten artık hasar kalma gibi bi sorun yok işitme testini geçtiyse korkmanızada gerek yoktur. Ben de çok ağladım sonra sütün keisldi şimdi daha bilinçliyim. Emzirmeden sonra bebeğe çay kaşığıylada süt ver. Bazıları direkt mamaya başlıyo. Ben mamada verdim sağdıgım sütleri dolaba koydum. Umarım en kısa zamanda iyileşir bebişinMerhaba bebeğim 10 günlük oldu. Başta sarılığı 16 idi tedaviye gerek yok diyip eve gönderdiler bol bol emzirdim hatta 70 gr almış halde kontrole götürdüm bitti diye çok umutluydum ama doktor 20.3 olmuş yatış yapacağız dedi. İki gün fototerapi gördü 10 a düştü, taburcu ederken de 11 e yükseldi. Evimize geldik iki gün evde bol bol besledim. Yarım saatte bir uyanıp sağdığım sütü verdim kendim emzirdim mama yaptım idrarı kalası çoğaldı rengi kendine geldi dedim ki bu sefer kesin yendik sarılığı. Kontrole gittik tekrar bugün sarılık 16ya yükselmiş dedi ne yatış verdi ne başka bir şey. Bu arada özel takipliyiz biz doğum paketimiz vardı. O kadar yıprandım ki korkum bebeğimde kalıcı hasar kalması. Ne yapacağımı bilmiyorum birazdan devletin acilinden giriş yapacağız başına böyle yükselen düşen sarılık gelen anneler bana yardım ve tavsiye verebilir mi? Ağlamaktan harap oldum sezaryen dikişlerim sızlıyor artık ayakta dönelemekten..