- 13 Ekim 2016
- 6.185
- 26.617
-
- Konu Sahibi s i d e l y a
Benimde çocuklarım var mevsim geçişlerin de inatçı hastalıklar çok oluyor.Günaydın hanımlar. Biliyorum konum yanlış yerde ama lütfen hemen taşınmasın. Biraz bilgi almak istiyorum. Çaresiz kaldım.
Oğlum 2,5 yaşında ne yaptıysak öksürüğü kesilmiyor. 1 ayı aşkın süredir geçmeyen bir öksürüğü var. Yanlız sadece öksürük. Halsizlik ateş gibi rahatsızlıkları yok çok şükür. 20 gün önce aile hekimimiz muayene etti ' çok hafif bronşiti var' dedi. Bi şişe antibiyotik bitirdik fakat hiç bir iyileşme göremedik. Çocuk hastanesine götürdüm. Çok şükür kan tahlilleri ve akciğer filmi temiz çıktı. Ama doktor sırtını dinleyince astıma meyilli diyerek bı ilaç verdi. Bir yıl boyunca kullanacağız dedi. Aynı zamanda buhar , antibiyotik , ampul ve bunların dışında birkaç tane daha alakasız ilaçlar verdi. Sadece buhar kullandım ve yine bi sonuç alamadım. Son 4 gündür tavsiye üzerine keçiboynuzu özü veriyorum. Bunun yararlı olacağına çok inandım nedense fakat sadece balgamı attı kuru öksürüğe devam ediyor.
Ne yapacağımı bilmez haldeyim artık. Oğlum gündüzleri suyla oynamak istiyor ve sadece ellerini suya sokarak oyun oynuyor tabi kolları da ıslanıyor. Her gün olmasa da 2 günde bir 1 top kadar dondurma yiyor. Bunlar etkiler mi sizce? Ve sizin başınıza geldi mi böyle uzun süreli öksürük? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun...
Cok teşekkür ederim. Röntgen çekildi çok şükür birşey çıkmadı canım.Geçmiş olsun canım. Doktorlar ciğerde yabancı cisim olasılığını elediler mi? Bir kabak çekirdeğinin iç zarı bile yıllarca öksürüğe sebep oluyor bronşlara kaçıp yapıştıysa. Röntgen çekilmesi gerekebilir.
Teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim.Benimde çocuklarım var mevsim geçişlerin de inatçı hastalıklar çok oluyor.
öksürük için size tavsiyem gün içinde burun damlası(serum fizyolajı)yada tuzlu su yapıp geniz akıntısını durdurmaya çalışmanız olacak.gece yatarken mutlaka yapmalı yastıgını biraz daha yükseltip yatmasını da saglamalısınız
geniz akıntısı öksürük bronşlar da doluk yapıyor.geçmiş olsun
İlk defa duydum sarımsaklı sütü.Tamam inşallah icirebildigim kadar icireyim. Cok sağolun.Sarımsaklı süt deneyin,
Icebiledi kadar sütü ocağa koyun ciz edince 1-2 soyulmus sarimsak, bicakla delebilirsiniz sarımsağı sütün icine atın kapatip ocagi, biraz dinlenmeye bırakın.ilik ilik içsin ne kadar içerse.
doktor sırtını dinleyince astıma meyilli diyerek bı ilaç verdi. Bir yıl boyunca kullanacağız dedi. Aynı zamanda buhar , antibiyotik , ampul ve bunların dışında birkaç tane daha alakasız ilaçlar verdi. Sadece buhar kullandım ve yine bi sonuç alamadım.
Teşekkür ederim , çok sağolun.Çam kozalagi recelinin iyi geldigini soyluyorlar.
Koah,bronsit,astim hastalarina .
Yattigi odada himalaya tuzu bulundurabilirsiniz .
Bir de yarim kesik limon.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarınıza dikkat edeceğim.Öksürük için herkes bişey yazmış zaten ama küçükken astım geçiren biri olarak size birkaç tavsiye de bulunayım.
Kesinlikle tozdan uzak tutun. Sigara içilen ortamdan uzak tutun. Evi sürekli havalandırın. Kıyafetlerini vs kokulu yumuşatıcılarla yıkamayın. Bol bol keçiboynuzu pekmezi yedirin. Temiz hava almasına özen gösterin. Geçmiş olsun
Ergenliğe girdiğim zaman tamamen bitti çok şükür. Ama benimki ileri seviyeydi krizlerim tutuyordu. O zamanki imkanlar yüzünden krizlerim gelince hastanede oksijen tüpüyle hava alıp rahatlatılıyordum. Sizinki henüz başlangıç olduğu için krizler olmaz diye düşünüyorum. Birçok tanıdığım küçüklükten astımı olan insanlar ergenlikte atlattı. Sebebi ise küçükken vücut daha az dirençli olduğu ve burun kıllarının oluşmamış olması sebebiyle pis havayı hemen alması.Teşekkür ederim , çok sağolun.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarınıza dikkat edeceğim.
Sormak istediğim bir şey var ? Hangi yaş aralığında astım rahatsızlığınız vardı acaba ? Nasıl iyilestiniz?