Çocuk Hastalıkları Geçmeyen öksürük :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

s i d e l y a

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
6.185
26.617
Günaydın hanımlar. Biliyorum konum yanlış yerde ama lütfen hemen taşınmasın. Biraz bilgi almak istiyorum. Çaresiz kaldım.
Oğlum 2,5 yaşında ne yaptıysak öksürüğü kesilmiyor. 1 ayı aşkın süredir geçmeyen bir öksürüğü var. Yanlız sadece öksürük. Halsizlik ateş gibi rahatsızlıkları yok çok şükür. 20 gün önce aile hekimimiz muayene etti ' çok hafif bronşiti var' dedi. Bi şişe antibiyotik bitirdik fakat hiç bir iyileşme göremedik. Çocuk hastanesine götürdüm. Çok şükür kan tahlilleri ve akciğer filmi temiz çıktı. Ama doktor sırtını dinleyince astıma meyilli diyerek bı ilaç verdi. Bir yıl boyunca kullanacağız dedi. Aynı zamanda buhar , antibiyotik , ampul ve bunların dışında birkaç tane daha alakasız ilaçlar verdi. Sadece buhar kullandım ve yine bi sonuç alamadım. Son 4 gündür tavsiye üzerine keçiboynuzu özü veriyorum. Bunun yararlı olacağına çok inandım nedense fakat sadece balgamı attı kuru öksürüğe devam ediyor.
Ne yapacağımı bilmez haldeyim artık. Oğlum gündüzleri suyla oynamak istiyor ve sadece ellerini suya sokarak oyun oynuyor tabi kolları da ıslanıyor. Her gün olmasa da 2 günde bir 1 top kadar dondurma yiyor. Bunlar etkiler mi sizce? Ve sizin başınıza geldi mi böyle uzun süreli öksürük? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun...

Geçmiş olsun canım. Doktorlar ciğerde yabancı cisim olasılığını elediler mi? Bir kabak çekirdeğinin iç zarı bile yıllarca öksürüğe sebep oluyor bronşlara kaçıp yapıştıysa. Röntgen çekilmesi gerekebilir.

Benimde çocuklarım var mevsim geçişlerin de inatçı hastalıklar çok oluyor.
öksürük için size tavsiyem gün içinde burun damlası(serum fizyolajı)yada tuzlu su yapıp geniz akıntısını durdurmaya çalışmanız olacak.gece yatarken mutlaka yapmalı yastıgını biraz daha yükseltip yatmasını da saglamalısınız
geniz akıntısı öksürük bronşlar da doluk yapıyor.geçmiş olsun

Cok teşekkür ederim. Röntgen çekildi çok şükür birşey çıkmadı canım.

Teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim.

Sarımsaklı süt deneyin,
Icebiledi kadar sütü ocağa koyun ciz edince 1-2 soyulmus sarimsak, bicakla delebilirsiniz sarımsağı sütün icine atın kapatip ocagi, biraz dinlenmeye bırakın.ilik ilik içsin ne kadar içerse.

İlk defa duydum sarımsaklı sütü.Tamam inşallah icirebildigim kadar icireyim. Cok sağolun.

S Sinem989 canım nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama burada çok kolay antibiyotik veriliyor. İnan artık doktorlardan nefret ettim. Bı reçeteye 7-8 ilaç yazılır mı? Bı bakayım dedim , eklem ağrıları yok adet sancıları. Ne alaka ya bizim sıkıntımız bu mu ? Saçma sapan işler.

Çam kozalagi recelinin iyi geldigini soyluyorlar.
Koah,bronsit,astim hastalarina .
Yattigi odada himalaya tuzu bulundurabilirsiniz .
Bir de yarim kesik limon.

Öksürük için herkes bişey yazmış zaten ama küçükken astım geçiren biri olarak size birkaç tavsiye de bulunayım.
Kesinlikle tozdan uzak tutun. Sigara içilen ortamdan uzak tutun. Evi sürekli havalandırın. Kıyafetlerini vs kokulu yumuşatıcılarla yıkamayın. Bol bol keçiboynuzu pekmezi yedirin. Temiz hava almasına özen gösterin. Geçmiş olsun

Doktorun yaklasimini begenmediyseniz, güvenilir bulmadiysaniz verdigi ilaçları kafaniza gore vermemek yerine baska bir doktora daha götürürsünüz ve bir ya da birkac görüş daha alirsiniz. Baktiniz siz haklisiniz, mantikli gelen doktorun onerileriyle devam edersiniz. Bu yaptığınız cocuk ihmalidir, cocugun eger gercekten astim gibi bir durumu varsa, ki astim dirençli oksuruk yapar evet, siz onu almasi gereken saglik yardimlarindan uzak tutarak suc isliyorsunuz. Iyi niyetli de olsaniz astim cocuklarda tehlikeli bir hastaliktir ve cocugunuzu solunum yetmezligine girmesine sebep olabilirsiniz gec kalarak. Keçiboynuzuyla sarimsakla filan da gecmez. Lutfen cocugunuzu baska bir doktora daha götürün.

Çam kozalagi recelinin iyi geldigini soyluyorlar.
Koah,bronsit,astim hastalarina .
Yattigi odada himalaya tuzu bulundurabilirsiniz .
Bir de yarim kesik limon.
Teşekkür ederim , çok sağolun.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarınıza dikkat edeceğim.
Sormak istediğim bir şey var ? Hangi yaş aralığında astım rahatsızlığınız vardı acaba ? Nasıl iyilestiniz?

Ergenliğe girdiğim zaman tamamen bitti çok şükür. Ama benimki ileri seviyeydi krizlerim tutuyordu. O zamanki imkanlar yüzünden krizlerim gelince hastanede oksijen tüpüyle hava alıp rahatlatılıyordum. Sizinki henüz başlangıç olduğu için krizler olmaz diye düşünüyorum. Birçok tanıdığım küçüklükten astımı olan insanlar ergenlikte atlattı. Sebebi ise küçükken vücut daha az dirençli olduğu ve burun kıllarının oluşmamış olması sebebiyle pis havayı hemen alması.
Ergenlikte burun kılları oluşup filtre görevi görüyor. Vücut direnci artıyor ve zamanla Allah'ın izniyle hastalık bitecek kadar azalıyor.
Bende sadece Alerji kaldı. Yavrunuzda atlatır zaten başlangıçta henüz dikkat edin yeter
Evi süpürürken mesela oda içerisinde kalmasın tozlar tamamen kalkıyor. Süpürdükten sonra havalandırın mutlaka. Rutubet çok tetikliyor. Bol bol kuru üzüm yesin içi temizlenir. Önlemlerinizi aldıktan sonra atlatır merak etmeyin

Kulağına baktırın sıvı birikmesi öksürüğe neden oluyor Yen'i nesil doktorlar maalesef bilmiyor benim oğlumda üç yaş civarı vardı bu anlamsız öksürük çok şükür doktorumuz anında teşhisi koydu, hatta kbb doktoru bu teşhisi çocuk doktorunun koyması beni şaşaırttı çok başarılı bir doktormuş dedi. Üç antibiyotikten sonra geniz Eti ameliyatı olduk çok şükür geçti bitti

Yapar mısın bilmem ama ben anlatayım;
Koyun yünü varya hani yorgan doldurup dikiyoruz, onu çocuğun döş kısmına ve sırt kısmına yayarak koy. Onunla sabaha kadar üstü kapalı şekilde uyusun. Babaannem bizi öyle yapardı

aynısı benim oglumdada oldu.hatta kışın belli dönemlerde tekrar ediyor.
ıbrahim saracoglunun keçi boynuzu kuru çok fayda etti bize.
iki keciboynuzunu bir bardak suda kaynatın 9 -10 dk.iliyinca yudum yudum icirin..sabah akşam iki sefer taze olacak.
umarım sizdede faydası olur.bildiğim bir yan etkisi olmadı bizde araştırın isterseniz.
birde hatmi çiçeğin i bir bardak kaynama noktasına gelen sutun içine bir kaç tane atip
ağzını kapatıp dinlenmesini bekliyorsunuz.
süt olayına kadar.
suzdukten sonra ılık olarak icirin.
çok faydası oluyor.benim suan evimde var elimin altında bulunsun diye mesela.
birde kara turp ve bal var duymuşsunuzdur mutlaka.
hepsini netten tekrar araştırıp deneyin mutlaka.
geçmiş olsun..

Gecmis olsun kbb ve alerji bolumunede bir goturun farkina varmadiginiz geniz akintisi veya cok farkli bir seye alerjisi olabilir ona gore tedavisine devam edersiniz
Ben propolis oneririm bagisiklik sistemi guclendirici ve en dogal abtibiotik damla olarak sutune suyuna katip verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…