• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen Mantarım

cilekliprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
129
0
66
İstanbul
Arkadaşlar 29 haftalık hamileyim ve yaklaşık 2 aydrı geçmeyen mantarım:14: Artık bu durumdan çok sıkılmış durumdayım fitil ve kremler işe yaramadı.
ne yapabilirm başka bir çaresi yokmu bunun. Şimdiden teşekkürler.

hamileyken bendede mantar oldu fitil kullandım hatta doktor eşimede hap verdi. çünkü mantar enfeksiyonu erkekten bulaşıyormuş. benim mantarım geçti. İnşallah seninde geçer. sana tavsiyem ilaçlarını düzenli kullanmanın yanı sıra tedavi olurken iç çamaşırlarını ütüle ve hergün çamaşır değiştirmeye çalış. ve orasını kuru tut. İnşallah iyileşirsin. çünkü çok zor bir hastalık. benimde çok kaşıntım oluyordu. insanların içinde kaşıntım olunca delirecek gibi oluyordum. yaşayan bilir ancak. Allah sana acil şifalar versin.

Çok sağol canım ama ilaçların pek faydası olmadı nedense eşimde bulaşıyor olabilirmi bilmiyorum. Çünkü eşime ilaç vermedi doktor. Gerçekten çok zor bir hastalık. Bıktırdı resmen diyebilirim .Uzun zmaandır çekiyorum çünkü.

merhaba bende 1.5 ay önce ameliyat oldum doktorum zinnat antibiyotik yazmıştı ondan galiba kaşıntı ve akıntı oldu doktora gitmedim hala sıkıntısını çekiyorum kendimce canesten krem ve monural şase kullandım ama geçmedi kaşımaktan bi hal oldum başka ne geçirir bilgisi olan varmı? :14:

Bende hamileyim doktor kntrlümde sürekli tuvalete çıktığımı söyledim oda her hafta 1 lt suya 1 çay bardağı üzüm sirkesi koyup genital bölgeyi temizle hatta içinede enjekte et bunu her hafta yaparsan hayatın boyunca mantar olmazsın dedi..
Nasıl enjekte edicem akar o dedim banyodan çıkmadan enjekte et evet akar ama temizler dedi..
Bilemiyorum mantarada iyi gelirmi yoksa sadece mantardan korumak içinmi ama doktora danışarak bunu uygulayabilirsiniz..
Ben daha denemedim..

arkadaşlar mrb
14 aylık evliyim ve şu mantarı 14 aydır çekiyorum ilaç kullanıyorum geçiyo sonra tekrarlıyo...
çok zor bişi ya benim kaşıntım akıntım yanma ve bi de batma var
dün akşam hem acıdan hem sinirden ağladım durdum....
şu sirke olayını bende duydum ama denemedim..dr gidince soracağım..

Ah canım ben 2 sene çektim o mantarı 2.5 senelik evliyim gezmediğim doktor kalmadı ,yeniliyor , en son izmirde bir doktordan sonra yenilemedi.Ancak dikkatli ol adetten hemen sonraki dönemde ph değerin düşer ve kuruluk olur o dönemde ilişkiye girince takip et sonrasındamı tekrarlıyor. Öylei se kayganlaştırıcı muhakkak kullanılmalı mantar çabuk yayılabilir. Ayrıca kesinlikle çok yıkamayın duru su üstten önden arkaya yeter banyoda bile yıkamıcaksınız. (çok temizleyince yararlı bakteriler ölüyor ve zararlı bakterilerle savaşamıyor mantara yol açıyor ,doğalına bırakın bakteriler tekrar üresin. Bu arada pamuklu iç çamaşırı ve ped kullanın ) Ben 2 sene sonra bu şekilde şifa buldum doktorum çok iyi bir hastanede profesör ve tüm tavsiyelerini sizle paylaştım umarım işe yarar...

mantar vajinanın nemli kalmasından,sentetik kumaşlı iç çamaşırlarından,doğrum kontrol hapları kullanımından,antibiyotik ve hamileleikten olabiliyo
o yüzden geçene kadar pamuklu çamaşır giy,çamaşırlarını ütülemeden giyme,kimseyle paylaşma iç çamaşırlaarını,sabunla yıkama,ıslak kalmasın çamaşırın gün içinde değiştir sürekli bi de mantar kremlerinden dış dudaklara uygulaman geçirir...
ps:tecrübeye sahibtir...

Bende hamileyim doktor kntrlümde sürekli tuvalete çıktığımı söyledim oda her hafta 1 lt suya 1 çay bardağı üzüm sirkesi koyup genital bölgeyi temizle hatta içinede enjekte et bunu her hafta yaparsan hayatın boyunca mantar olmazsın dedi..
Nasıl enjekte edicem akar o dedim banyodan çıkmadan enjekte et evet akar ama temizler dedi..
Bilemiyorum mantarada iyi gelirmi yoksa sadece mantardan korumak içinmi ama doktora danışarak bunu uygulayabilirsiniz..
Ben daha denemedim..

Bunu kesinlikle denicem. Çok duymuştum ama hamileyken yapılması konusunda tereddütlerim vardı. Sorun olmuyor demeki.
Gerçketen bir süre bıktırıyor insanı:52:

mantar vajinanın nemli kalmasından,sentetik kumaşlı iç çamaşırlarından,doğrum kontrol hapları kullanımından,antibiyotik ve hamileleikten olabiliyo
o yüzden geçene kadar pamuklu çamaşır giy,çamaşırlarını ütülemeden giyme,kimseyle paylaşma iç çamaşırlaarını,sabunla yıkama,ıslak kalmasın çamaşırın gün içinde değiştir sürekli bi de mantar kremlerinden dış dudaklara uygulaman geçirir...

evet ya haplar çok feci tetikliyor , tecrübeyle sabit :31:
bir dönem vardı ki sürekli çamaşır değiştirirdim ,üstelik günlük ped kullanmama rağmen
Önceden kaşıntıdan deliye dönerdim , sabaha karşı 3 te çamaşırımı değiştirirdim.
hapa ara verdim %50 şikayetlerim azaldı.

Ah canım ben 2 sene çektim o mantarı 2.5 senelik evliyim gezmediğim doktor kalmadı ,yeniliyor , en son izmirde bir doktordan sonra yenilemedi.Ancak dikkatli ol adetten hemen sonraki dönemde ph değerin düşer ve kuruluk olur o dönemde ilişkiye girince takip et sonrasındamı tekrarlıyor. Öylei se kayganlaştırıcı muhakkak kullanılmalı mantar çabuk yayılabilir. Ayrıca kesinlikle çok yıkamayın duru su üstten önden arkaya yeter banyoda bile yıkamıcaksınız. (çok temizleyince yararlı bakteriler ölüyor ve zararlı bakterilerle savaşamıyor mantara yol açıyor ,doğalına bırakın bakteriler tekrar üresin. Bu arada pamuklu iç çamaşırı ve ped kullanın ) Ben 2 sene sonra bu şekilde şifa buldum doktorum çok iyi bir hastanede profesör ve tüm tavsiyelerini sizle paylaştım umarım işe yarar...

tşk ederim arkadaşım tavsiyerini dikkate almaya çalışıcamm

tşkler ama zaten öyle yapıyorum çamaşırlarımı kaynatıyorum sonra ütülüyorum

Günlük pedde kullanmak zararlı ,sürekli iç çamaşırı değişmek daha sağlıklıdır..

doktorum günlük ped,sabun,şampuan,sentetik çamaşır,sıkı çamaşır kullanma dedi..

Ben daha denemedim..

Bende çok çekmiş biri olarak hala da ara ara tekrarlayan mantarımla savaş halindeyimdir.
Maalesef yer ediyor galiba.. Çok doktor gezdim biraz tecrübe sazhibi oldum tabii ama ilaçlara göre tedavi değişebiliyor..

Hamile olduğum için her ilacı ve fitilide kullanamıyorum ,daha doğrusu ben ilaç almadım 18-19.haftamdayken de tekrarladı bide yeşil yeşil kesik kesik yogurt görünümlü parçalar gelmişti uyuz olmuştum öyle görünce hemen iç kısmı yıkamıştım benim sinirim kaldırmıyo yaa...Kaşıntıda cabası , e kaşıyıncada canımn yanıyo tabii..

Sonra araştırma yapmak istedim biraz internetten ,sirkeli su işe yarıyor ama fazla yararını görmedim denediğim halde.Bana karbonatlı su iyi gelmişti .Tavsiyedir..

Sevgi:54:ler

Back