• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen hastalık

Ağrı kesicili boğaz spreylerini doğru yere sıkabilirseniz öksürüğe çok iyi geliyor. Tam sıkıntının olduğu kısma sıkacaksınız. Işıkla boğazına baktığınızda tam karşısı olarak görünüyor oraya. İki fıs önerirler zaten birini sağa birini sola sıkın iyi gelecektir diye düşünüyorum. Bol bol sıvı almasını sağlayın. Bitki çayları içine bal ile beraber limon, karabiber vs karışımları yapıp verebilirsiniz. Tavuk suyu veya kemik suyu çorbaları yağ oranı fazla olduğu için iyileşmesinde yardımcı olacaktır.
Sıcak veya soğuk içmemesi gerekiyor. Çay ve çorbaların çok sıcak olmamasına dikkat edin, çok sıcak sıvılar boğazı tahriş edip iyileşme sürecini uzatır.

Ateş için de soğuk suyu alnına ve koltuk altlarına bez ile uygulayabilirsiniz. Soğuk duş da işe yarar eğer yapabilecekse.

Bu şekilde ateşini düşürmeye çalışın olmuyorsa mecburen doktora gitmek gerekecek. Havale geçirme olasılığı olabilir. Hastaneye giderseniz doktora da danışın neler yapabileceğiniz konusunda, yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun. Anneyi babayı hasta durumda görmek özellikle ilk seferinde çok korkutucu oluyor panik yapmanızı anlayabiliyorum o yüzden. Yakın zamanda iyileşir umarım.
Boğaz spreyi değil de limonlu zencefilli karışım çok iyi geldi. Ateşi düştü,şuan kendini iyi hissediyormuş,sadece ben açtıkça üstünü örtüyor ama ateşini ölçtüğümde 38 gösteriyor. Doktoru aradım,düşüşü iyi dedi,tehlikeli bir durum yokmuş allaha şükür. Güzel mesajlarınız ve faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim. :)

bu seneki hastalık çok inatçı.
bal zencefil demişler ben karabiberde koyuyorum çay kaşığı ucuyla.
terlemesi iyi ilacı kesmeyin.
geçmiş olsun.

bu seneki hastalık çok inatçı.
bal zencefil demişler ben karabiberde koyuyorum çay kaşığı ucuyla.
terlemesi iyi ilacı kesmeyin.
geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.
Terleyince korkuyor içmek istemiyor ama kesmedim ben veriyorum sürekli. Meyve portakal mandalina vs verdim şimdibiraz daha iyi boğazları.

Back