• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen hastalık

Çok teşekkür ederim acil şifalar diliyorum. Soğuk algınlığı ilacına da devam edin terledikçe kıyafetlerini değiştirip sırtına havlu koyun o ilaç iyi geliyor.
Biliyorsunuz sanırım o ilacı,tamam dediğinizi yapıp ilacı kesmeyeyim o zaman. Çok teşekkür ederim,umarım bir an önce iyileşir.

boynuna ve eklem yerlerine sirke sürülür benim bildiğim ateş için.

öksürük için katarin kapsül(tok karna) ve ada çayı (iki saat arayla alınmalı) önermişti eczacı arkadaş. nişastadan yapılan lapa da iyi geliyormuş. kaynamış süte hatmi çiçeği kurusu atıp beş dakika bekletip içince de geçirdiğini biliyorum.

boğaz spreyi tedavi edici bişey mi? genelde naneli sprey oluyor onlar sadece o anlık işe yarıyor. gerçi antibiyotik boğaz enfeksiyonuna da iyi gelebilir.

geçmiş olsun.
Öksürükten konuşamadığı için boğazlarını açması için verdi. (sanırım)
Antibiyotik 1000 mg verdi,onu kullanıyoruz şuan.

Dediklerinizi bir araştıracağım,olmadı ıhlamur yerine o dediğiniz çayı veririm. Zerdeçal karışımıyla da bağışıklığını güçlendirmeye çalışırım.

Annemde aynı şekilde kat kat yatıyor ve çıkarttırmıyor üstünü. Üşüyorum bırak diyor,dediğiniz gibi söylenip kızıp bağırıyor. Ama yine de pes etmeyeceğim.
Bende jelleri koyayım o zaman, yetmediği yerde bezleri soğuk suyla ıslatıp vücuduna koyarım,en azından bir 15-20 bekleteyim. Ama mesela şuan duş aldı,yine de koysam olur mu? Bir sorun yaratır mı?
Hiç terleme huyu yok,ilacı almadığı zaman bir damla ter akmıyor. Yorganlarını da aldım,ince bir battaniyeyle yatıracağım. O dediğiniz karışımu da yemekten sonra veriyim.

Duşu da sıcak suyla almıştır o kesin. Daha çok ateşi çıkabilir. Ateş ölçer var mı elinin altında? 38 üstündeyse buz koymaya başla, daha düşükse elini yüzünü soğuk suyla yıkaması yeterli olur. Üstünü fazla örtme sadece.
Karışımı günde üç dört kere hatta daha fazla verebilirsin sorun olmaz. Şimdi yap beklesin biraz, zencefilin aroması iyice geçsin bala.

Lütfen bitkisel ilaçlar kullanırken doktora danışın.Bazı karışımlar tansiyonu yükseltebilir,başka bir sıkıntı oluşturabilir.Geçmiş olsun.

Duşu da sıcak suyla almıştır o kesin. Daha çok ateşi çıkabilir. Ateş ölçer var mı elinin altında? 38 üstündeyse buz koymaya başla, daha düşükse elini yüzünü soğuk suyla yıkaması yeterli olur. Üstünü fazla örtme sadece.
Karışımı günde üç dört kere hatta daha fazla verebilirsin sorun olmaz. Şimdi yap beklesin biraz, zencefilin aroması iyice geçsin bala.
Tamam şuan marketteyim almaya geldim,yapacağım mutlaka karışımı.
Ateşini sürekli ölçüyorum,çıkmadan önce ölçtüğümde 38.5'du. Duşu sıcak suyla alamadı çünkü kardeşimi beklettim başında. :) çook teşekkür ederim. İyiki varsınız.

Lütfen bitkisel ilaçlar kullanırken doktora danışın.Bazı karışımlar tansiyonu yükseltebilir,başka bir sıkıntı oluşturabilir.Geçmiş olsun.
Tansiyonu yok ki.

Bogaz enfeksiyonu vücuda yayılmış olabilir..
Antibiyotik tedavisi yetersiz kalmis olabilir..
Antibiyotiğe daha yeni başladı. Sanırım 2 günde etki eder.

Genel olarak örnek verdim.Kullanılan ilaçlarla bile etkileşime girebilir o bitkiler...

Ateş düşürücü olarak minoset verin Sürekli düşmeyen ateşi varsa mutlaka bir daha doktora gidin cok geçmiş olsun.

Tamam şuan marketteyim almaya geldim,yapacağım mutlaka karışımı.
Ateşini sürekli ölçüyorum,çıkmadan önce ölçtüğümde 38.5'du. Duşu sıcak suyla alamadı çünkü kardeşimi beklettim başında. :) çook teşekkür ederim. İyiki varsınız.

Tansiyonu yok ki.

Antibiyotiğe daha yeni başladı. Sanırım 2 günde etki eder.

Hadi bakalım şimdiden geçmiş olsun. Haber ver bize de durumları.

çok geçmiş olsun
antibiyotik 2. veya 3. kapsülde etkisini gösterebilir
bu seneki hastalıklar çok çok zor geçiyor malesef
örtmeyin sakın üzerini kol altlarına eklem yerlerine soğuk suda bezleri sıkıp koyun
Allah acil şifalar versin

ama bu gece de ateşi yükselirse kanında enfeksiyon olabilir

çok geçmiş olsun
antibiyotik 2. veya 3. kapsülde etkisini gösterebilir
bu seneki hastalıklar çok çok zor geçiyor malesef
örtmeyin sakın üzerini kol altlarına eklem yerlerine soğuk suda bezleri sıkıp koyun
Allah acil şifalar versin

ama bu gece de ateşi yükselirse kanında enfeksiyon olabilir
Şuanlık durumu iyi, sevgili KudrAlobar KudrAlobar 'ın dediği karışımı yapıp verdim,boğazlarının biraz açıldığını söyledi. (Tekrardan çok teşekkür ederim :)
Ateşi umarım yükselmez yavaş yavaş ayaklandı,bir an önce atlatır inşallah.

Şuanlık durumu iyi, sevgili KudrAlobar KudrAlobar 'ın dediği karışımı yapıp verdim,boğazlarının biraz açıldığını söyledi. (Tekrardan çok teşekkür ederim :)
Ateşi umarım yükselmez yavaş yavaş ayaklandı,bir an önce atlatır inşallah.

Hadi geçmiş olsun. O karışımdan evde bulundurun, sağlıklı zamanda bile her gün bi kaşık bağışıklığı kuvvetlendiriyor.

Cok gecmis olsun
Bir kac gun suren dusmeyen ates varsa vucutta enfeksiyon olma ihtimali yuksek bu yuzden mutlaka kan verin. Ayrica ates dusurucu ilaclarda ise yarayabilir

Hadi geçmiş olsun. O karışımdan evde bulundurun, sağlıklı zamanda bile her gün bi kaşık bağışıklığı kuvvetlendiriyor.
Biraz acı yutmakla zorlandı ama iyi geldiğini söyledi. İki kavanoz hazırladım,hep bulunduracağım evde. :)

Çok geçmiş olsun annnene,bal zencefil limon karışımıda iyi geliyor boğazlara.
Birde 1 bardak sütün içine 1 tatlı kaşığı nişastayı katıp hafif pişir ılınsın içsin oda çok iyi geliyor boğaza.
Zencefil-limon karışımıyla biraz daha iyi oldu. Ama senin dediğini de aklımın bir köşesinde hanım abla,çok teşekkür ederim faydalı yorumun için. :)

Cok gecmis olsun
Bir kac gun suren dusmeyen ates varsa vucutta enfeksiyon olma ihtimali yuksek bu yuzden mutlaka kan verin. Ayrica ates dusurucu ilaclarda ise yarayabilir
Şuan ateşi yok,düştü umarım yeniden çıkmaz. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Biraz acı yutmakla zorlandı ama iyi geldiğini söyledi. İki kavanoz hazırladım,hep bulunduracağım evde. :)

Zencefil-limon karışımıyla biraz daha iyi oldu. Ama senin dediğini de aklımın bir köşesinde hanım abla,çok teşekkür ederim faydalı yorumun için. :)

Şuan ateşi yok,düştü umarım yeniden çıkmaz. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Mutlaka içir o nişastalı olanı,k.validemin yaptığı bir karışım iyi geliyor..
Annen nasıl şimdi ateşi düştü demi..

Merhaba arkadaşlar.
Muhtemelen banlanırım ama sizden başka sorabilecek kimsem yok. @Mune abla lütfen konu biraz burada kalsın benim için aciliyeti var

Annem 2 gündür ağır bir hastalık geçiriyor. Hastaneye gitmek istemediği için ancak dün gece ikna edebildim.
Gittik,39.5 derece ateşi vardı,serum takıldı daha sonra geldiğimizde ilaçlarını içip duş aldı,biraz düştü.
Fakat daha sonra yine yükseldi. Şuan 39 derece.
Ben anneme ne gibi birşey yapabilirim? İlaçları etki etmeye başlamadı henüz. Ayağa kalkınca başı dönüyor ve ben üstünü örtmek istemesem bile örtüyor. Bilinci hafif yerinde değil baygın gibi konuşuyor,kötü birşey olacak diye çok korkuyorum. Ateşini geçirmek için ne yapmalıyım ve tabi öksürüğünü geçirmek için de. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz annem benim herşeyim ona birşey olmasını istemiyorum.

Not: bir boğaz spreyi,bir soğuk algınlığı ilacı bir de antibiyotik kullanıyor şuan. Boğazı ağrıyor,ayağa kalkınca başı dönüyormuş.
Ağrı kesicili boğaz spreylerini doğru yere sıkabilirseniz öksürüğe çok iyi geliyor. Tam sıkıntının olduğu kısma sıkacaksınız. Işıkla boğazına baktığınızda tam karşısı olarak görünüyor oraya. İki fıs önerirler zaten birini sağa birini sola sıkın iyi gelecektir diye düşünüyorum. Bol bol sıvı almasını sağlayın. Bitki çayları içine bal ile beraber limon, karabiber vs karışımları yapıp verebilirsiniz. Tavuk suyu veya kemik suyu çorbaları yağ oranı fazla olduğu için iyileşmesinde yardımcı olacaktır.
Sıcak veya soğuk içmemesi gerekiyor. Çay ve çorbaların çok sıcak olmamasına dikkat edin, çok sıcak sıvılar boğazı tahriş edip iyileşme sürecini uzatır.

Ateş için de soğuk suyu alnına ve koltuk altlarına bez ile uygulayabilirsiniz. Soğuk duş da işe yarar eğer yapabilecekse.

Bu şekilde ateşini düşürmeye çalışın olmuyorsa mecburen doktora gitmek gerekecek. Havale geçirme olasılığı olabilir. Hastaneye giderseniz doktora da danışın neler yapabileceğiniz konusunda, yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun. Anneyi babayı hasta durumda görmek özellikle ilk seferinde çok korkutucu oluyor panik yapmanızı anlayabiliyorum o yüzden. Yakın zamanda iyileşir umarım.

Mutlaka içir o nişastalı olanı,k.validemin yaptığı bir karışım iyi geliyor..
Annen nasıl şimdi ateşi düştü demi..
Çok şükür şimdi düştü abla,daha iyi.
Evde nişasta var akşam yatarken içiririm,şuan ilaç içti,sorun olmasın diye içirmiyorum

Back