Geçmeyen hastalık

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.209
46.516
548
26
Merhaba arkadaşlar.
Muhtemelen banlanırım ama sizden başka sorabilecek kimsem yok. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla lütfen konu biraz burada kalsın benim için aciliyeti var

Annem 2 gündür ağır bir hastalık geçiriyor. Hastaneye gitmek istemediği için ancak dün gece ikna edebildim.
Gittik,39.5 derece ateşi vardı,serum takıldı daha sonra geldiğimizde ilaçlarını içip duş aldı,biraz düştü.
Fakat daha sonra yine yükseldi. Şuan 39 derece.
Ben anneme ne gibi birşey yapabilirim? İlaçları etki etmeye başlamadı henüz. Ayağa kalkınca başı dönüyor ve ben üstünü örtmek istemesem bile örtüyor. Bilinci hafif yerinde değil baygın gibi konuşuyor,kötü birşey olacak diye çok korkuyorum. Ateşini geçirmek için ne yapmalıyım ve tabi öksürüğünü geçirmek için de. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz annem benim herşeyim ona birşey olmasını istemiyorum.

Not: bir boğaz spreyi,bir soğuk algınlığı ilacı bir de antibiyotik kullanıyor şuan. Boğazı ağrıyor,ayağa kalkınca başı dönüyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ateş için bilemiyorum da öksürük için, bir tatlı kaşığı bala eşit oranda toz zencefil ve zerdeçal katıp macun kıvamına getirene kadar karıştırın ve bunu bir süre düzenli olarak yesin, iyi gelecektir inşallah. Allah acil şifalar versin

hastaneye gitmek istemiyor diye şey mi olur ya? ateşten baygınlık geçiriyor konuşamıyor diyorsunuz. imkan varsa hastaneye götürün yoksa da kolonya veya sirkeyi suyla seyreltip kompres yapın.

hastaneye gitmek istemiyor diye şey mi olur ya? ateşten baygınlık geçiriyor konuşamıyor diyorsunuz. imkan varsa hastaneye götürün yoksa da sirke veya kolonya kullanın su ateş düşürmez.
Sassy,orada hastaneye gitmek istemediğini yazmışım fakat zorla hastaneye götürdüğümü yazmamışım. Hastaneye gittik,ateşinin yüksek olduğunu öğrendik ilaçlarını da aldık fakat geçmedi bir türlü hastalığı. Boğazları kötü,hala ayağa kalkınca başı dönüyor. Ilık duş aldırıyorum sürekli,sirke koysam geçer mi? Veya ne yapmalıyım,başka bir öneriniz var mı?

Çook teşekkür ederim,peki bunu düzenli olarak sürekli yemesi mi gerekiyor?

mesajımı düzenledim sonradan. direkt sirke veya kolonya da sıkıntı yaratır seyreltip bezle kompres yapsanız hafifler diye düşünüyorum en azından kendi yönetimim bu.

Şimdi, anneniz zaten doktora gitmiş ve ateşi düşmüş sonra yine mi ateşi yükseldi?
Buradan yazılan bitkisel kürleri denememenizi tavsiye ederim vücuda nasıl tepki vereceğini bilemezsiniz.
Kaş yapayım derken göz çıkartmayalım, yaşı ve sağlıksal olası sorunları tetikleyebilir.

Bence yapmanız gereken tek şey doktora götürmek.
Başka da çaresi yok.
En doğrusunu onlar bilecekler.

Her sabah bir tatlı kaşığı kadar yemesi yeterli. Zencefil ve zerdeçal bağışıklığı da güçlendirecektir. Ayrıca bol sarımsaklı varsa ev yapımı et sulu tarhana çorbası da yapabilirsiniz annenize. Sarımsak doğal bir antibiyotik sonuçta.

mesajımı düzenledim sonradan. direkt sirke veya kolonya da sıkıntı yaratır seyreltip bezle kompres yapsanız hafifler diye düşünüyorum en azından kendi yönetimim bu.
Tamam,yeniden duş aldırıp deneyeceğim.
İlk kez böyle gördüm onu o yüzden tedirginim,teşekkür ederim yardımlarınız için.

Üstünü örtme, bir beze buz küplerini sarıp ya da evinizde buz aküsü varsa onu beze sarıp koltukaltlarına ayak tabanlarına kompres yap ateşi düşene kadar. Çok üşüyecek ama yapacak bir şey yok. Ateşi düşünce üşümesi geçer.

Öksürük için taze zencefili rendele bir kavanoza, limonu ince ince doğra, üzerine bal koy kavanoz dolana kadar, miktarları kavanozuna göre ayarla. Zencefil ve limon altta 1/4'lük kısımda kalacak şekilde ayarla. Buzdolabında sakla. Ara ara birer kaşık yiyebilir ya da sıcak suyun içine bir kaşık ekleyip çay gibi içebilir. Öksürük keser ve bağışıklık kuvvetlendirir.

Ama mümkünse bir göğüs hastalıkları hekimi görsün. Terleme de eşlik ediyorsa saydığın belirtilere bronşit ya da zatürre olabilir. Sıradan antibiyotikler bu ikisinde işe yaramaz.

Çok teşekkür ederim,sağolun.

Evet aynen öyle.
Doktora gitti,düştü fakat yeniden yükseldi.
Teşhisi solunum enfeksiyonu,öyle önemli bir durum değil aslında.
Fakat 21 yıllık hayatımda onu bir kez bile böyle görmedim. Biraz tedirgin oldum,bu yüzden birşeyler yapmaya çalışıyorum. Doktora gitmeden bitkisel hiçbirşey vermedim,nane limon bile yapmadım yani.
Yaşı 48,bilinen herhangi bir hastalığı yok,şeker tansiyon vs hiçbirşey yok. Normalde turp gibidir,bu kış herkeste var sanırım,ona da iş arkadaşından geçmiş.

Direkt gidip kan tahlili yaptırın enfeksiyon olabilir.

Normalde terlemesi yok.
Ama soğuk algınlığı için bir ilaç var,onu verdiğimde terliyor.
Acaba onu kessem mi? Dediğim gibi çünkü ilacı almadığı sürece terlemiyor. 2 gündür birşey yememişti,dün yedi. Bir de üstünü örtmemem lazım değil mi? Doğalgazı sonuna kadar açmıştı kapattım,üşüyorum sen ölmemi mi istiyorsun diyor,sanırım üşüdüğü için söylüyor. Yardımlarınız için çook teşekkür ederim,benim için çok önemli bir konuydu. Dediğiniz tarifi deneyeceğim. Bir de buz aküsü değil de jelimsi bir buz var bizde. Onu koysam olur mu?

Tavuk suyuna çorba yapacağım terbiyeli sarımsaklı. Söylediğiniz tariflerde aklımda olacak,çook teşekkür ederim. İyiki varsınız kızlar.

Kan tahlili de yaptırın mutlaka.
Yakın zamanda annemde de vardı kanında doktor enfeksiyon hapı verdi çok şükür toparladı gözünü açamıyordu.
Geçmiş olsun.
Tamam,çok iyi oldu öğrendiğim,teşekkür ederim. Akşama eğer yine bu durumda olursa ilk işim tahlil yaptırmak olacak. Çok sağolun tekrardan teşekkür ederim. Anneciğinize de çok geçmiş olsun.

Jellerde olur sorun değil. Zatürreden gözümü açmadan ateş içinde yatarken doktor bir aile büğümüz beni iç çamaşırlarıma kadar soyup her tarafıma buz aküleri koymuştu. Kadına küfür bile etmişim o kafayla, evden kovmuşum falan. Yarım saat sonra ateş düştüğünde kendime geldim, günlerce bişey yememiştim çorba içtim. Yani kızacak, söylenecek, bağıracak, kovacak ama pes etme. Yarım saate en geç düşer ateşi.

Normalde terlemiyorsa zatürre ya da bronşit değildir. Soğuk algınlığında terlemesi iyi, ateşi düşer. Ama hemen değiştirin üstünü, üstünde kalmasın ter.

Tamam,çok iyi oldu öğrendiğim,teşekkür ederim. Akşama eğer yine bu durumda olursa ilk işim tahlil yaptırmak olacak. Çok sağolun tekrardan teşekkür ederim. Anneciğinize de çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim acil şifalar diliyorum. Soğuk algınlığı ilacına da devam edin terledikçe kıyafetlerini değiştirip sırtına havlu koyun o ilaç iyi geliyor.

Annemde aynı şekilde kat kat yatıyor ve çıkarttırmıyor üstünü. Üşüyorum bırak diyor,dediğiniz gibi söylenip kızıp bağırıyor. Ama yine de pes etmeyeceğim.
Bende jelleri koyayım o zaman, yetmediği yerde bezleri soğuk suyla ıslatıp vücuduna koyarım,en azından bir 15-20 bekleteyim. Ama mesela şuan duş aldı,yine de koysam olur mu? Bir sorun yaratır mı?
Hiç terleme huyu yok,ilacı almadığı zaman bir damla ter akmıyor. Yorganlarını da aldım,ince bir battaniyeyle yatıracağım. O dediğiniz karışımu da yemekten sonra veriyim.

boynuna ve eklem yerlerine sirke sürülür benim bildiğim ateş için.

öksürük için katarin kapsül(tok karna) ve ada çayı (iki saat arayla alınmalı) önermişti eczacı arkadaş. nişastadan yapılan lapa da iyi geliyormuş. kaynamış süte hatmi çiçeği kurusu atıp beş dakika bekletip içince de geçirdiğini biliyorum.

boğaz spreyi tedavi edici bişey mi? genelde naneli sprey oluyor onlar sadece o anlık işe yarıyor. gerçi antibiyotik boğaz enfeksiyonuna da iyi gelebilir.

geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…