Seninle dalga geçtiğini sanan insan görünümlü yaratıklardan olmadığın için çok şanslısın. Dert varsa dermanı da vardır mutlaka. Doktor kontrolleri dışında sağlığın konusunda okumalısın. Eğer zaten yeterince araştırıyorsan günümüzdeki tıp sistemine güvenmek yerine kendi sağlığının sorumluluğuu alman gerektiğini biliyorsundur. Sadece hastanelere gidip, tahlil yaptırıp, dr.ları dinlemek yetmiyor. Sen kendine kaliteli bir yaşam tarzı oluşturmalısın.
Sağlığa kavuşmaya başladıkça bu dış güzelliğine de yansıyacaktır. Cildine, saçlarına doğal bakımlar yapabilirsin. Ama en önemlisi Allah seni nasıl yarattıysa ondan razı ol. Kendinden memnun ol. Özgüvenli olursan insanların düşündükleri seni üzmez. Bizim görevimiz elimizde ne varsa onu iyileştirmeye çalışmak. Unutma her hastalık iyileşebilir. Egzersiz yap, çok oku, uğraşıların olsun bak o zaman nasıl beğenilen biri olacaksın çünkü sen de kendini o zaman daha çok beğeneceksin.
Kolestrol, tansiyon ... bunlarla ilgili piyasada kitaplar var, makaleler var. Okudun mu? Çok çaba sarfetmene gerek yok canım. Sen ne isen o ol. Rahat ol. İyi profil çizmek için kendini zorlama. Niye kendini beğendirmeye uğraşasın ki? Önemli olan sen mutlu musun? Önce kendine huzur ver. Hayattan keyif al. Beslenme Bülteni diye bir site var oraya baktın mı? Eskisi kadar aktif değil ama tıp dünyasına yeni bir bakış getiriyor. Ahmet Rasim Küçükusta'nın blogunu okudun mı? Aslında bazı hastalıklar öyle sanıldığı gibi korkunç değil. Canan Karatay'ın kolestrol yüksekliği hastalık değildir sözleri basında çok tartışıldı, okumuş olmalısın. Yani senin dertlerin sana göre büyük ama farklı bir bakış geliştirebilirsen küçülürler.ben herşeyi eksiksiz yapıyorum bu yaşadıklarım 3 günlük birşey değil ki elimden gelen herşeyi yapıyorum ama herşeyi ama olmayınca olmuyor nafile ben de boğuluyorum çok çaba sarfediyorum çünkü dışardan gayet iyi profil çiziyorum ama bazen dayanamıyorum bitiyorum antidepresan iy igeldi ama çok ilaç kullanıyorum böbreklerime zarar gelir diye bıraktım
Kolestrol, tansiyon ... bunlarla ilgili piyasada kitaplar var, makaleler var. Okudun mu? Çok çaba sarfetmene gerek yok canım. Sen ne isen o ol. Rahat ol. İyi profil çizmek için kendini zorlama. Niye kendini beğendirmeye uğraşasın ki? Önemli olan sen mutlu musun? Önce kendine huzur ver. Hayattan keyif al. Beslenme Bülteni diye bir site var oraya baktın mı? Eskisi kadar aktif değil ama tıp dünyasına yeni bir bakış getiriyor. Ahmet Rasim Küçükusta'nın blogunu okudun mı? Aslında bazı hastalıklar öyle sanıldığı gibi korkunç değil. Canan Karatay'ın kolestrol yüksekliği hastalık değildir sözleri basında çok tartışıldı, okumuş olmalısın. Yani senin dertlerin sana göre büyük ama farklı bir bakış geliştirebilirsen küçülürler.
Canım ben seni anlamaya çalışıyorum ama yaşamayan bilemez haklısın. İnsanların ne söylediğine hiç takılma boş konuşan çok kişi var. Sen bu zahmetleri şimdi çekip belki ileride çok sağlıklı olacaksın ve bugün sağlıklı olan pek çok kişi ileride hastane koridorlarına mahkum olacak. Antidepresanlara ihtiyacın olmasın. Şu an ki gücünü hiç kaybetme inşallah. Allah ol der ve olur biliyorsun. Hiçbir şey kalıcı değil. Tüm dertler geçebilir. Önemli olan dertlerin altında ezilmemek ve sen bunu başarıyorsun. Bazen hepimiz dip yapıyoruz, yeter ki kısa sürsün ve kimyasalara muhtaç olmayalım. Sana acil şifalar diliyorum. Hasta insanların ruhları inceliyor bakarsın kitap yazarsın :)okudum aynen kitaplara göre yaşantım inanmazsın belki ama elimden geldiğince eksiksiz yapıyorum 3 yılda verebildiğim kilo ise sadece 10 şaka gibi ? 3 ay çırpınıyorum böyle değişen yok ve ben vücuduma takılı medikal bi cihazla yaşıyorum o kadar yıpratıcı allah düşmanımın başına vermesin. geçen gün hastanede o hasta kayıtları yapan şahısın bana dediği şu " kan verince iyileşeck misin" ne kadar ağır geldi. ben de pozitif bakıyorum hayata çırpınıyorum sadece
çok teşekkür ederim içim gerçekten ferahladı öyle bi buhran yaşadım geçtiCanım ben seni anlamaya çalışıyorum ama yaşamayan bilemez haklısın. İnsanların ne söylediğine hiç takılma boş konuşan çok kişi var. Sen bu zahmetleri şimdi çekip belki ileride çok sağlıklı olacaksın ve bugün sağlıklı olan pek çok kişi ileride hastane koridorlarına mahkum olacak. Antidepresanlara ihtiyacın olmasın. Şu an ki gücünü hiç kaybetme inşallah. Allah ol der ve olur biliyorsun. Hiçbir şey kalıcı değil. Tüm dertler geçebilir. Önemli olan dertlerin altında ezilmemek ve sen bunu başarıyorsun. Bazen hepimiz dip yapıyoruz, yeter ki kısa sürsün ve kimyasalara muhtaç olmayalım. Sana acil şifalar diliyorum. Hasta insanların ruhları inceliyor bakarsın kitap yazarsın :)
çok teşekkür ederim içim gerçekten ferahladı öyle bi buhran yaşadım geçti
şuan ağlayarak yazıyorum bu sitede ne zaman derdimi paylaşsam ki senede bir kere paylaşırım hep bana yardımcı oldular derdimi hafiflettiler. ben de tip 1 diyabet, polikistik over ve hiperkortizol var yani kronik ve hormonal . kendimi 60 yaşında hissediyorum bedenende öyleyim çünkü n yapsam kolestrolüm düşmüyor, tansiyonda keza öyle. kendime çok dikkat ediyorum ama sanki çabam hep boşa değerlerim hep kötü ki senelerdir böyle çok yıpranıyorum ailem üzülmesin diye içime atıyorum bin parça oluyorum hep hastanelerdeyim, sıra bekliyorum hep. tüm tatillerde hastane işiyle uğraşıyorum. her tahlil sonunda ağlıyorum yani adam gibi karnımı doyurmuyorum ama değerlerim berbat. bazen boğuluyorum işte kafama takmıyorum ama bazen gerçekler çarpıyor yüzüme insanlarda sağolsunlar hep acımasızlar. asıl sorunuma gelirsek eğer
haftasonu kuzenimin düğünü var ve benim saçlarım yıllardır yok denecek kadar az her ilacı denedim çoğu doktora gittim kabullenmen gerek cevabını aldım. saçlarımın ortası çok seyrek gözükmesin diye tam 7 yıldır topluyorum lisede bir kere açtım bana kel dediler o gündn itibaren fobi gibi oluştu . kuaförede gitmiyorum bi kaç kuafor çok kötü şyler dedi sanki ben bilmiyorum saçımın az oldğuunu annemin gittiği kuaför o çıtçıt alsın takarım demiş internetten baktım tepelikler var ama 350 lira falan. ben ne yapabilirim düğün için ne almam gerekirbilen var mı ? öğrenciyim o tepelik saç 350 lira ben denkleştirdim ama annemde almam taraftarı değil ama saçımda yok üzülüyorum ister istemez başkalarını görünce . kimisi dalga geçiyor benimle gerçekten çok acıyor içim
okudum aynen kitaplara göre yaşantım inanmazsın belki ama elimden geldiğince eksiksiz yapıyorum 3 yılda verebildiğim kilo ise sadece 10 şaka gibi ? 3 ay çırpınıyorum böyle değişen yok ve ben vücuduma takılı medikal bi cihazla yaşıyorum o kadar yıpratıcı allah düşmanımın başına vermesin. geçen gün hastanede o hasta kayıtları yapan şahısın bana dediği şu " kan verince iyileşeck misin" ne kadar ağır geldi. ben de pozitif bakıyorum hayata çırpınıyorum sadece
şuan ağlayarak yazıyorum bu sitede ne zaman derdimi paylaşsam ki senede bir kere paylaşırım hep bana yardımcı oldular derdimi hafiflettiler. ben de tip 1 diyabet, polikistik over ve hiperkortizol var yani kronik ve hormonal . kendimi 60 yaşında hissediyorum bedenende öyleyim çünkü n yapsam kolestrolüm düşmüyor, tansiyonda keza öyle. kendime çok dikkat ediyorum ama sanki çabam hep boşa değerlerim hep kötü ki senelerdir böyle çok yıpranıyorum ailem üzülmesin diye içime atıyorum bin parça oluyorum hep hastanelerdeyim, sıra bekliyorum hep. tüm tatillerde hastane işiyle uğraşıyorum. her tahlil sonunda ağlıyorum yani adam gibi karnımı doyurmuyorum ama değerlerim berbat. bazen boğuluyorum işte kafama takmıyorum ama bazen gerçekler çarpıyor yüzüme insanlarda sağolsunlar hep acımasızlar. asıl sorunuma gelirsek eğer
haftasonu kuzenimin düğünü var ve benim saçlarım yıllardır yok denecek kadar az her ilacı denedim çoğu doktora gittim kabullenmen gerek cevabını aldım. saçlarımın ortası çok seyrek gözükmesin diye tam 7 yıldır topluyorum lisede bir kere açtım bana kel dediler o gündn itibaren fobi gibi oluştu . kuaförede gitmiyorum bi kaç kuafor çok kötü şyler dedi sanki ben bilmiyorum saçımın az oldğuunu annemin gittiği kuaför o çıtçıt alsın takarım demiş internetten baktım tepelikler var ama 350 lira falan. ben ne yapabilirim düğün için ne almam gerekirbilen var mı ? öğrenciyim o tepelik saç 350 lira ben denkleştirdim ama annemde almam taraftarı değil ama saçımda yok üzülüyorum ister istemez başkalarını görünce . kimisi dalga geçiyor benimle gerçekten çok acıyor içim
eğer alamıyorsan şöyle güzel bi topuz yaptırsan cnm hani tepeden başlayan görünmez ozmn..bak ben hast.çalışıyorum hemde diyabetik ayak ve kronik yaralar bölümünde inan bana o kadar zor durumda hastalar varki şükretmen lazım herşey dua ile rabbim şifalar versin sana ve cümlesine..şuan ağlayarak yazıyorum bu sitede ne zaman derdimi paylaşsam ki senede bir kere paylaşırım hep bana yardımcı oldular derdimi hafiflettiler. ben de tip 1 diyabet, polikistik over ve hiperkortizol var yani kronik ve hormonal . kendimi 60 yaşında hissediyorum bedenende öyleyim çünkü n yapsam kolestrolüm düşmüyor, tansiyonda keza öyle. kendime çok dikkat ediyorum ama sanki çabam hep boşa değerlerim hep kötü ki senelerdir böyle çok yıpranıyorum ailem üzülmesin diye içime atıyorum bin parça oluyorum hep hastanelerdeyim, sıra bekliyorum hep. tüm tatillerde hastane işiyle uğraşıyorum. her tahlil sonunda ağlıyorum yani adam gibi karnımı doyurmuyorum ama değerlerim berbat. bazen boğuluyorum işte kafama takmıyorum ama bazen gerçekler çarpıyor yüzüme insanlarda sağolsunlar hep acımasızlar. asıl sorunuma gelirsek eğer