Geçmek Bilmeyen Sivilceler

ben dikkat etsem de alerjik astımdan kurtulamıyorum. besinlerde çapraz reaksiyon gösterip alerjik astımı artırırmış. ben yolunu bulamadım...

bir şey deniyorum üstümde. faydası olursa yazarım buraya...

evt bulmak mumkun degıl sımdı portakala mesela alerjın yok ardından yumurta yedın dıyelım yumurta alerjı yaptı e portakalda yemıstın ornek verıyorum neye yapıp yapmadıgını bıle anlamak cok zor.cok gecmıs olsun aslında bır dıyetısyene gıtsen durumdan bahsetsen sana cok guzel yemek lıstenı hazırlar hemde alerjıde olamamıs olursun.

alerjık astım ıcın sana bır sey onereyım ben yapıyorum o kadar ıyı gelıyor denız suyu bulabılrsen al ama bulamadın evde tuzlu su gargara yap ve ayrıyetten 1 lt suya bır yada ıkı cay kasıgı tuz koy karıstır her ıkı burnunada cek genzını temızle mukusunu temzlrsın .ben mesela bu sene dalamandan denız suyu getırdım hala kullanıyorum

doktorum tavsıye etmıstı bu arada doktorum okadar ıyı ve cok tanındık bırı ıstersen sana adını verebılrım belkı sende astım bıle yoktur okadar dıyorum

cunku suan pıyasa berbat durumda doktorum sureklı bundan bahsedıyor ve kendısıne cok guvenıyorum astım artmadı gereksız astım teshısı arttı dıyor ve gereksız astım ılacları yazılması arttı dıyor mesela sana bır olay anlatayım bır gun muayenesıne gıttım bır bayan wardı orda onunla konustuk dedı bu doktora gelmeden once dıger doktora gıttım astım teshısı koydu verdıgı ılaclarda rahtltmıyor dedı oyle mı bıde hocam bakalım ne dıyecek dedım kadın hocamın yanına gırdı cıktı ve tedavıden sonra aslında astım olmadıgı sadece alerjık bronsıt oldugu astımla alerjık bronsıtın arasındakı farklrı anlattıgını gecıcı bır durum oldugunu korkmaması gerktıgını anlatmıs sonra bız bu kadınla bunun tedavsnden sonra yenıden karsılstık kontrole cagırmıstı doktor yenıden dogmus gıbı hıssettıgını ılaclrn cok ıı geldıgını anlttı ve bunun gıbı bır suru ornek

İyi akşamlar KK hanımları.
Başlıkta da belirttiğim üzere derdim geçmek bilmeyen sivilcelerim. Sivilce sorunum başladığından beri birçok cildiye servisine, dermatoloğa gittim. Hiç birinden kalıcı sonuç elde edemedim. İlaçları kullandığım sürece söner gibi oldu sivilcelerim, eskisi kadar yoklar fakat belli dönemlerde ( regl, stres gibi ) peyda olmaya devam ettiler. Nitekim şuanda da regl öncesi dönemdeyim ve bu sivilceler yanaklarımda, çenemde, hatta boynumda bile hızla oluşmaya başladılar. Sırtımda zaten daima varlar, cildim de yağlı ayrıca. Bu sivilceler normalinden de epeyi farklılar. Küçük birer isilik gibi çıkan sivilceler, uçları sarı, iltihaplı biçimde ve irice çıkmaya başladı. Yazmayı unutmuşum en son gittiğim dermatolog da eğer bu kadar rahatsız oluyorsan eylül gibi gel ( haziranda gitmiştim ) roauccutane veya türevi tedavisine başlayalım dedi. İnisiyatifi bana bırakmasından anlayacağınız üzere çok ciddi boyutta değil sivilcelerim. Bu sebeple sayfalarca zararları anlatılan ( doğruluğu tartışılır fakat ürktüm ) o ilacı da kullanmak istemiyorum. Düzeltene kadar yüzümün alacağı şekil de cabası ayrıca, şuanda 2-3 tane iri sivilceye dayanamıyorken. Bir de şunu fark ettim, gittiğim hiç bir doktor da bana kan testi vs yapıp alerjik midir değil midir diye bakmadı. Bazen kaşıntı tutup da çıktıklarını fark ettiğim oldu ancak gittiğim doktorların tek yaptığı elle muayene ve ardından yazılan temizleyici alkol ve de karma merhemler.
Sizce cildiye, dermatolog dışında bu işin alerjik boyutunu araştırtmak adına nerelere gidebilirim ? Çevremden dahiliye diyenler oldu fakat emin olamayarak sizlere danışmak istedim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim...
merhaba cnm kitap konuna daha sonra bakıcam şuan yoğunum
sivilce konusu ise yarın benim kurtulduğum ürünlerimi ve yöntemlerimi resim ve yorumla belirtcem

X