Geçmek Bilmeyen Sivilceler

Çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun.
İşaretlediğim kısım benim için konunun özeti aslında. Her gittiğim doktor da daha önce dermatolog tedavisi alıp almadığımı sormasına rağmen biri de demedi acaba alerjik midir sebebi başka mıdır diye. Ben sizin kadar detaylı kontrollerden geçmedim, öncelik olarak yapmam gereken bu sanırım. Dediğiniz gibi o ilacı da kullanmayı hiç istemiyorum. Karbonat içiyorum demişsiniz ya o ilgimi çekti. Nasıl ve ne kadar içtiğinizi öğrenebilir miyim acaba ?

Bir su bardağına 1 tatlı kaşığı koyup karıştırıyorum. Aç karnına içiyorum. Mide ağrım azaldı. Bağırsak temebelliğim vardı o geçti. Sivilceleri ben kabızlığa da bağlıyordum. Ailem çok şaşırdı sivilcelerin geçmesine. Ne sürüyorsun yüzüne diye sordular. Karbonatı söyledim içsinler diye, annem hariç devam eden olmadı maalesef.
Karbonatı eczaneden alıyorsun ingiliz karbonatı yazıyor üstünde.

Doktora gidin, alerji testi falan ne gerekiyorsa yaptırın. Yine sonuç alamazsanız benim size tavsiyem doğum kontrol hapı olacak. Yıllarca kurtulamadığım sivilcelerden 3 ayda kurtuldum.

Sivilcelere etkisini duymuştum. Aile hekimi ( nasıl yazdı hala daha bilmiyorum ) 12 yaşımda sancılı ve düzensiz adetim için sağlık ocağına ağrı kesici yazması için gittiğimde, bu düzenler diye elime reçeteyi tutuşturmuştu. Çocuk aklımla bilmeden epeyi bir kullanmıştım ta ki annem her sabah aldığımı fark edip ilacın adına bakana kadar. Bu sene son olarak gittiğim jinekoloğuma yazdığı ilacın doğum kontrol hapı olup olmadığını sorduğumda bana kati bir şekilde asla 20 yaşındaki bekar bir hastama doğum kontrol hapı vermem diye çıkıştı baya. Öneri için çok teşekkür ederim de uyuşturucuymuş gibi neden bu kadar tepki alıyor bu ilaç o kısmı netleştiremedim kafamda, tek sebebi kimyasal olmasıysa günümüzde doğal ne kaldı ki ? Bu sebeple biraz tereddütle yaklaşıyorum açıkçası.

Duş jelinizi değiştirin o mis.kokulular ve cook guzel yumusacik yapanlar ne yazik ki müthiş etkiliyor sirttaki sivilceleri..

Sampuaniniz da ayni sekilde kremle birlikte olanini asla kullanmayan. Ve sac kreminizi vücudunuza degdirmeden surup durulayin...

Nemlendirmek için cildi su bazli nemlendirici kullanin. Fondoteniniz su bazli olsun.

Sabah aksam akneli ve yagli ciltler için olan jellerle yikayip temizleyin yüzünüzü ardından ilacinizi surun..tek basina ilaçlar hic ise yaramiyor

Duş jelini akneye karşı etkili olanlarından almıştım aslında, ne kadar etkili olduğu ortada tabi. Şampuanım ve saç kremim ayrı, yalnız vücuduma değdirmemeye hiç dikkat etmemiştim şimdiye kadar bunu da dikkate alacağım. Nemlendiriciyle aram hiç yok desem. Çünkü son derece yağlı bir cildim var. Duş aldıktan veya yüzümü temizledikten maksimum 3 saat sonra cildim yağlanıyor tekrardan. Ara ara kuruyan bölgelere nemlendirici sürüyorum sadece, o da çenem ve de burun kenarlarım. Fondöten ile çok aram yok açıkçası. Temizliğime devam etmeye çalışıyorum, yeni bir ilacım olduğunda da kullanmaya devam edeceğim el mahkum.
Çok teşekkür ederim cevabınız için...

Bir su bardağına 1 tatlı kaşığı koyup karıştırıyorum. Aç karnına içiyorum. Mide ağrım azaldı. Bağırsak temebelliğim vardı o geçti. Sivilceleri ben kabızlığa da bağlıyordum. Ailem çok şaşırdı sivilcelerin geçmesine. Ne sürüyorsun yüzüne diye sordular. Karbonatı söyledim içsinler diye, annem hariç devam eden olmadı maalesef.
Karbonatı eczaneden alıyorsun ingiliz karbonatı yazıyor üstünde.

Teşekkür ederim bunu da deneyeceğim.

Sivilcelere etkisini duymuştum. Aile hekimi ( nasıl yazdı hala daha bilmiyorum ) 12 yaşımda sancılı ve düzensiz adetim için sağlık ocağına ağrı kesici yazması için gittiğimde, bu düzenler diye elime reçeteyi tutuşturmuştu. Çocuk aklımla bilmeden epeyi bir kullanmıştım ta ki annem her sabah aldığımı fark edip ilacın adına bakana kadar. Bu sene son olarak gittiğim jinekoloğuma yazdığı ilacın doğum kontrol hapı olup olmadığını sorduğumda bana kati bir şekilde asla 20 yaşındaki bekar bir hastama doğum kontrol hapı vermem diye çıkıştı baya. Öneri için çok teşekkür ederim de uyuşturucuymuş gibi neden bu kadar tepki alıyor bu ilaç o kısmı netleştiremedim kafamda, tek sebebi kimyasal olmasıysa günümüzde doğal ne kaldı ki ? Bu sebeple biraz tereddütle yaklaşıyorum açıkçası.
Benim doktorum da tam tersi hep önerir doğum kontrol hapını. 5 yıl düzenli kullanımda rahim ağzı ve meme kanseri riskini %10'un altına düşürdüğünü söyler. 4 seneye yakın kullandım faydasını gördüm zararını görmedim açıkçası. Öcü muamelesi yapılıyor nedense. Bilinçsiz insanları anlayabiliyorum ama jinekoloğun bu şekilde karşı çıkması enteresan olmuş.

Benim doktorum da tam tersi hep önerir doğum kontrol hapını. 5 yıl düzenli kullanımda rahim ağzı ve meme kanseri riskini %10'un altına düşürdüğünü söyler. 4 seneye yakın kullandım faydasını gördüm zararını görmedim açıkçası. Öcü muamelesi yapılıyor nedense. Bilinçsiz insanları anlayabiliyorum ama jinekoloğun bu şekilde karşı çıkması enteresan olmuş.

Bu riskleri azalttığını ben de duymuştum. Doktorumu değiştirme kararı aldım gerçekten. Şimdi profilinize baktım. Eğer muayene olduğunuz bu doktor İzmir'de ise özelden ismini ve nereden ulaşabileceğimi yazmanız mümkün mü acaba ?

tuz sabunu deneyin birde bende işe yaradı 3 aydır kullanıyorum nemlendiricilere veda ettim oh ya para tuzağıydılar valla , nemlendiriyor tuz , benimde yağlı cildim , yağlı ciltlerinde neme ihtiyacı var, bence cildin aşırı yağ salgılıyor oda sivilceye neden oluyor, tuz sabunu cildin yag dengesini düzenler birde dıştan tedavi yapıp içten yapmamak olmaz, enginar siyah üzüm , arkadaşı dediği karbonatıda yapın içten toksit atın.

tuz sabunu deneyin birde bende işe yaradı 3 aydır kullanıyorum nemlendiricilere veda ettim oh ya para tuzağıydılar valla , nemlendiriyor tuz , benimde yağlı cildim , yağlı ciltlerinde neme ihtiyacı var, bence cildin aşırı yağ salgılıyor oda sivilceye neden oluyor, tuz sabunu cildin yag dengesini düzenler birde dıştan tedavi yapıp içten yapmamak olmaz, enginar siyah üzüm , arkadaşı dediği karbonatıda yapın içten toksit atın.

Çok teşekkür ederim, bunu da yazıyorum deneyeceklerim listesine

Ortaokuldan beri gecmeyen sivilcelerim icin 23 yasinda Roaccutane tedavisi gordum. Tek pismanligim bu ilaci daha once kullanmamak oldu. Nimet gibi ilac.
Sizinki alerji midir, baska birsey midir bilemem de, eger bunlar degil de, gecmeyen yetiskin sivilcesiyse roaccutane'dan baska hersey yalan bana gore. Yillarca her yolu, her ilaci denedim doktor kontrolunde. Hepsi zaman ve para kaybiydi.

Ortaokuldan beri gecmeyen sivilcelerim icin 23 yasinda Roaccutane tedavisi gordum. Tek pismanligim bu ilaci daha once kullanmamak oldu. Nimet gibi ilac.
Sizinki alerji midir, baska birsey midir bilemem de, eger bunlar degil de, gecmeyen yetiskin sivilcesiyse roaccutane'dan baska hersey yalan bana gore. Yillarca her yolu, her ilaci denedim doktor kontrolunde. Hepsi zaman ve para kaybiydi.

Peki ileri düzeyde miydi sivilceleriniz ? Yanlış hatırlamıyorsam 3 derece demişti doktorum sivilcelerin düzeyi için ve benimkiler 1. seviye diye tabir edilen gruptaydı. 2-3 sivilce için cildimi ve karaciğerimi o kadar yormaya değer mi inanın çok ikilemdeyim.

Peki ileri düzeyde miydi sivilceleriniz ? Yanlış hatırlamıyorsam 3 derece demişti doktorum sivilcelerin düzeyi için ve benimkiler 1. seviye diye tabir edilen gruptaydı. 2-3 sivilce için cildimi ve karaciğerimi o kadar yormaya değer mi inanın çok ikilemdeyim.
Asiri degildi, ama vardi yine bayagi. Duzeyini bilmem tabii. Doktorunuzun tavsiyesiyle devam edin bence ama eger doktor onerirse, direkt bu ilaca da kapali olmayin derim. Kullandiktan sonra iyi ki kullanmisim diyor insan.

Geçmiş olsun. Hangi besinlere alerjin varmış senin. Devlette yapıyorlar mı bu testleri. Benim ağzımda aft kadar ağrılı olmasa da arada sırada yaralar çıkıyor.

sana da geçmiş olsun. benim alerjim olan besin çok. hatırladıklarımı yazayım; elma, şeftali, çilek, kavun, karpuz, fasülye, ceviz, fındık, havuç yasak... ayrıca vişne kiraz gibi meyveleri yazın yememde yasaktı.

bazısının testi yokmuş. onları kendin bileceksin dedi doktor.

alerjik astımı tetikleyebilirmiş. sadece cilt ve ağız sorununa yol açmadılar...

devlette var mı bilmiyorum. Gata'da var ... bazı üniversite hastanelerinde de var. ben özelde yaptırdım.

özellikle meyvelerle vedalaşmam hoş olmadı... içinde ceviz ve fındık olmayan çikolata bulmakta zorlanıyorum. ben bu test işinden hoşlanmadım:KK53:

17 yaşında 7 ay boyunca Roaccutane kullandım. Acayip sinir yapıyor, herşeye sinirleniyorsunuz. O dönem çok faydasını gördüm benim sivilcelerim en üst ne seviye varsa oydu herhalde. Görenler yüzümün yandığını sanıyorlardı. Sokakta gören teyzeler çevirip "su otu kaynat iç kizim, benimde torunumun sivilceleri vardı. Vah vah sana" diyorlardi. Roaccutane tedavim bitince bütün sivilcelerimden kurtuldum. Pürü PaK bir cilde kavustum lakin bu bende 1 sene kadar surdu. 1 senenin sonunda tek tük çıkmaya başladı umursamadim. Ama simdi 21 yaşındayım. O eski halim kadar olmasa da hatırı sayılır kadar sivilcelerim var. Pazartesi randevu aldım yine dermatologa gidiyorum. Bakalım bu ne diyecek. Polikistik overdan bahsetmişsiniz. İlk adetimden beri sürekli düzensiz oluşumdur gitmediğim jinekolog kalmadi, kullanmadigim doğum kontrol hapı kalmadı. 3 ay fayda ediyor sonra yine ayni. Son gittiğim jinekolog polisiktik over olduğumu söyledi.Yalniz araştırdığımda bu hastalığı belirtilerinde erkek gibi tüylende bende yok. Kist bende yok. Sadece geçmek bilmeyen sivilcelerim ve sürekli olunan adet var. Simdi gideceğim dermotologa bu adet durumundan bahsedeceğim bakalım ne diyecek. Söylediklerini buraya yazarim

sana da geçmiş olsun. benim alerjim olan besin çok. hatırladıklarımı yazayım; elma, şeftali, çilek, kavun, karpuz, fasülye, ceviz, fındık, havuç yasak... ayrıca vişne kiraz gibi meyveleri yazın yememde yasaktı.

bazısının testi yokmuş. onları kendin bileceksin dedi doktor.

alerjik astımı tetikleyebilirmiş. sadece cilt ve ağız sorununa yol açmadılar...

devlette var mı bilmiyorum. Gata'da var ... bazı üniversite hastanelerinde de var. ben özelde yaptırdım.

özellikle meyvelerle vedalaşmam hoş olmadı... içinde ceviz ve fındık olmayan çikolata bulmakta zorlanıyorum. ben bu test işinden hoşlanmadım:KK53:

hangi bölümde ne kadara yaptırmıştınız bu testi ?
bende düşünüyorum.. o_O

hangi bölümde ne kadara yaptırmıştınız bu testi ?
bende düşünüyorum.. o_O

İmmunoloji ve Allerji bölümün adı. üniversitelerde önceden parasızdı....

ben özelde yaptırdım. muayene ücreti 250, test için bir grup 100-150 verdik. fındık fıstık grubuna ayrı para, meyve ayrı para aldı... gitmeden önce ilaç kullanmayın 1 hafta... ilaç kullanırsanız yapamayabiliyorlar... sonuç yanlış çıkıyormuş. yada sürekli ilaç kullanıyorsanız doktora danışıp öyle gidin.

İmmunoloji ve Allerji bölümün adı. üniversitelerde önceden parasızdı....

ben özelde yaptırdım. muayene ücreti 250, test için bir grup 100-150 verdik. fındık fıstık grubuna ayrı para, meyve ayrı para aldı... gitmeden önce ilaç kullanmayın 1 hafta... ilaç kullanırsanız yapamayabiliyorlar... sonuç yanlış çıkıyormuş. yada sürekli ilaç kullanıyorsanız doktora danışıp öyle gidin.
teşekkürler Hoppa
o yiyecekleri yemeği bıraktığınızda geçti mi peki sivilceleriniz ?

teşekkürler Hoppa
o yiyecekleri yemeği bıraktığınızda geçti mi peki sivilceleriniz ?

evet cildim düzeldi:nazar:.

mesela dün ağız yaram vardı. cips yemiştim. ama az yemiştim... dün akşamda bilerek yedim. ağız yaralarım sabah arttı... demekki cips alerji yaptı..içinde msg vardı herhalde ondan oldu.

herşeyin testi olmayınca deneme yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyorum....

fındıklı bir şey yediğimde cildim inanılmaz bozuluyor... kaşıntı da oluyor... kabarcıklar (sivilcemsi) da çıkıyor...

evet cildim düzeldi:nazar:.

mesela dün ağız yaram vardı. cips yemiştim. ama az yemiştim... dün akşamda bilerek yedim. ağız yaralarım sabah arttı... demekki cips alerji yaptı..içinde msg vardı herhalde ondan oldu.

herşeyin testi olmayınca deneme yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyorum....

fındıklı bir şey yediğimde cildim inanılmaz bozuluyor... kaşıntı da oluyor... kabarcıklar (sivilcemsi) da çıkıyor...

arkadsım senın durumunu ozellikle okudum ben son ıkı uc haftadır besın alerjısı dusuncesıyle doktorlardan cıkmadım.capada alerjı testım yapıldı.bundan oncede yapıldı.bende alerjık bronsıtım.dıkkt etmezsem alerjık bronsıtım hemen devreye gırıyor.toza ve neme cıktı.bu arada besın ıcın gıttım besıne alerjım cıkmadı ama doktor bu ılla besıne alerjın olmayacagı anlamına gelmıyor dedı gıttıgım tum doktorlar aynı seyı dedı deneme yanılma yapacaksın dedı.bırde soyle bır sorunda olabılr besın ıntoleransı.benmde cıldım yıllardır ozellıkle sag yanagım sorunlu. besın alerjısınden cok korkmustum anafılaksıye yol acar mı dusuncesıyle ama onu yenmeye calısıyorum allaha emanetız.senın testlerde alerjı oldugun besınler cıktı mı? yoksa doktor deneme yanılmaya mı basvurcaksın dedı?

arkadsım senın durumunu ozellikle okudum ben son ıkı uc haftadır besın alerjısı dusuncesıyle doktorlardan cıkmadım.capada alerjı testım yapıldı.bundan oncede yapıldı.bende alerjık bronsıtım.dıkkt etmezsem alerjık bronsıtım hemen devreye gırıyor.toza ve neme cıktı.bu arada besın ıcın gıttım besıne alerjım cıkmadı ama doktor bu ılla besıne alerjın olmayacagı anlamına gelmıyor dedı gıttıgım tum doktorlar aynı seyı dedı deneme yanılma yapacaksın dedı.bırde soyle bır sorunda olabılr besın ıntoleransı.benmde cıldım yıllardır ozellıkle sag yanagım sorunlu. besın alerjısınden cok korkmustum anafılaksıye yol acar mı dusuncesıyle ama onu yenmeye calısıyorum allaha emanetız.senın testlerde alerjı oldugun besınler cıktı mı? yoksa doktor deneme yanılmaya mı basvurcaksın dedı?

evet alerjim çıktı. bende senin gibi alerjik astım, alerjik rinitim var.

cilt testlerinde kesinleşti alerjilerim. hatta ceviz ve fındık alerjisi için hem sıvı hem de ceviz ve fındığın kendisiyle test etti. ama yumurtanın testi yok mesela.. yada soğan sarımsak onlarında yok... ama domatesin testi vardı ve çıktı. portakala alerjim yokmuş...

bende o anafilastik şoktan korkuyorum. ama abartmıyorum da. düşünsene o kadar çok çeşit besin var ki. hangisine alerjim olduğunu bulmam mümkün değil. olursa olur...

X