• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim için ne kadar harcıyorsunuz

Dağa önce de açmıştın böyle bir konu ve cevapları begenmemistin diye hatırlıyodum,baktım konularına ve evet sen o üyesin, 4 kişilik aileye ne kadar yeter demiştin 5 6 bin çıkmıştı ortalama ve abartılı bulmuştun e şimdi ben kıyafete ayda bin harcıyorum desem gene abartılı olmayacak mı senin için

Ben issizim eşim devlet memuru. Eve ortalama 3300-3500 falan giriyor ve para biritiremiyoruz hayat pahali. Ben iş bulmadan biz cocuk falan yapamayız eğitim sistemi berbat düzgün bir koleje gitmesi dershanesi falan tek maaşla bakılacak gibi değil. Ki öyle her hafta sonu etkinlik falan da yok sık yemek yemeyiz disarda alışveriş de çok yapmam ona rağmen iki kişiye anca yetiyor. Dort kişilik bir aile öyle tatile falan gidecekse en az 6000 lazım. Düz oda kahvaltı pansiyonlarini bile bir gece 150 tl alıyor dolayısıyla dort kişi tatile gitmek en az 2000 lira demek.

Herkes kazandığını harcar canım.2000 kazanan ikibini harcar 6 bin. kazanan da 6 bini .az kazanan dışarda atıyorum hiç yemeğe gitmez ama iyi para kazana çoluk çocuk dışarda bş kahvaltı yemek yer ayda bikaç kere.tatiline de gider yani diyeceğim o ki burdan sağlıklı bir sonuca varamazsın.bence sende ne kadar evine para girdiğini söyle önce.başkalarını boşver .

Ben aile ekonomisi konusunda daginik bir insanim
2 kucuk cocugumla yasiyorum
Aylik mutfak masraflari ortalama 600euro
Faturalar biraz karsik sadece elektrik ,su ,tel,net, saglik sigortasi bunlari yazabilirim aylik 400 euro
Ama fransa vergi cenneti oldugu icin vergiler gelince :KK14:boyleyim
Kilik kiyafet ise cok begenirsem hic dusunmeden 500 de harcarim ama begenmediysem 50 euro cok gelir gozume
oyle aylik kiyafet alicam diye bir sey yok neyi ne zaman begenirsem
Benzine aylik 100
Oglumun kresi,kizimin kantin parasi 200euro
Birde benim suan 3 aylik aldigim Lpg ve radyo frekans seanslarim var 500 euro
Arada sacmalayip gereksiz alisverislerim oluyor 300euro diyeyim
Ama dikkat edebilsem keske ,ben ayari kaciriyorum hep
Cok isterdim hep tutumlu biri olabilmeyi ama malesef
Canim skilinca kendimi disari magazalara salarim
Aylik gelir suan 4 bin euro civari ama artip eksilebilir de
Kiram,kredim yok sukur.Aylik kira gelirim var
Oyle cok duzenlide calismiyorum su aralar sallantidayim ,ama calisirsam da maasimi kenara atiyorum

Dağa önce de açmıştın böyle bir konu ve cevapları begenmemistin diye hatırlıyodum,baktım konularına ve evet sen o üyesin, 4 kişilik aileye ne kadar yeter demiştin 5 6 bin çıkmıştı ortalama ve abartılı bulmuştun e şimdi ben kıyafete ayda bin harcıyorum desem gene abartılı olmayacak mı senin için
bak bunu bilmiyordum. verilen cevaplari begenmiyorsa neden tekrar konu acmiski o zaman?

konu sahibi para hiçbir zaman yetmez. eve giren para yaşam kaliteni belirler sadece

bak bunu bilmiyordum. verilen cevaplari begenmiyorsa neden tekrar konu acmiski o zaman?

konu sahibi para hiçbir zaman yetmez. eve giren para yaşam kaliteni belirler sadece

4 kişilik aileye maaş soran bi konusu var o konuda epey yorum geldi ben dahil birçok kişi elektrik su doğalgaz mutfak giderini yazdı

4 kişilik aileye maaş soran bi konusu var o konuda epey yorum geldi ben dahil birçok kişi elektrik su doğalgaz mutfak giderini yazdı
evet baktım şimdi ben de yazmisim. anladigim kadariyla konu sahibi ulkesine donmek istiyor bunun içinde hesap kitap yapip cikis yolu bulmak istiyor. ancak para pul isleri kisiye gore degisir bazisi kirasi 300tl olan biryerde oturur bazisi 3000, bazisi cocugunu koleje gönderir bazisi devlet okuluna vb. vb.

Bunları öğrenmek sizin bir işinize yaramaz. Hayat standartları ve gelirler çok farklı.

Bizim evin faturaları aylık kışın 1000 yazın 700 civarında mesela. Ama bir diğerininki 300 liradır. Bir oran yapmak mümkün değil. Ama insani şartlarda yaşamak istiyorsanız bu ülkede 4500-5000 arası geliriniz olması gerekir.

Ne kadar gelirse o kadar da gidiyor
Ben de yazmayayim ayrinti, en son verdigim rakam hala uyelerin dilinde;)

650 kira
550 faturalar (cepler dahil)
1500 araba taksiti
600 her ay direk bebek için kenara attığımız para.
250 market
200 pazar
200 kasap
500 de dışarıda yemektir, kahvaltıdır, avm gezmesidir, evde kırılan dökülendir, sigaradır, hediyedir vs.

Onun dışında dükkan kiramız 800 tl, dükkan tadilatına bayağı harcandı vs. Yani geçen ay hem araba değişti hem mağaza açıldı derken feci açıldık ve eşimin kazancı toplasan 2000$ dı sadece.

Fena sıkıştık bide üstüne cepten yedik.

Kemiksiz ev masrafımız 4500 tl.

1000 tl market 300 bebek bezı ve oyuncak ew kendımın 200 benzın 2000 tl kredı kartı 1200 dugun kredısı 200 daturalar 200 aidat 500 hafta sonu gezme yemek vs 200 kıyafet 400 sıgara ama donem donem degısıyor

Arkadaşlar bana aylık ne kadar mutfak masrafınız
Temizlik malzemeleride dahil
Aylık ne kadar kira ve faturalar oduyosunuz soylermisiniz
Kıyafet masraflarıda tabii
Neye ne kadar harcanıyo aydınlatırsanız sevinirim. Tabi her ay sabit kalmaz degisir ama genel olarak yani.
Ailenizde kacı yetişkin kacı cocuk yaslarıda belirtin lutfen

Valla biz Dubai'de yasiyoruz ay sonuna kadar herseyi oder yeme icme taksitler kira derken aylik masraf 9000 dolar. Saka degil gercekten o kadar. Turkiyede hayat pahali diyosunuz ama degil. Bu arada cocuk da yok. Cocuk olsa burasi vergisiz ulke oldugu icin egitim de devlet vermez ozel okul mecburen,

Ama orda bi yorumda belirtildigi gibi bu gercekten cok goreceli bi kavram. Herkesin yasam tarzi farklidir. Ben mesela 6 senede bi jip sifirlarim Victorias Secret tan don giyerim asagisi beni kesmez. Her hafta sonu da kendime kiyafet almazsam bunalima girerim, alisveriskoligim. Bir elbise aldiysam ona uygun ayakkabim yoksa gider onu da alirim hatta canta da alirim. Her sabah farkli bi cantayla cikarim evden hersey uyumlu olacak takintisi. Ayda sirf 700-800 dolar kiyafet sus pus bakim masrafim var yani. Yani herkes farkli harcar. Ayda 20 bin liraya gecinemeyen de vardir ama 2000 liraya gecinmek de mumkundur.

Son düzenleme:
Valla biz Dubai'de yasiyoruz ay sonuna kadar herseyi oder yeme icme taksitler kira derken aylik masraf 9000 dolar. Saka degil gercekten o kadar. Turkiyede hayat pahali diyosunuz ama degil. Bu arada cocuk da yok. Cocuk olsa burasi vergisiz ulke oldugu icin egitim de devlet vermez ozel okul mecburen,

Ama orda bi yorumda belirtildigi gibi bu gercekten cok goreceli bi kavram. Herkesin yasam tarzi farklidir. Ben mesela 6 senede bi jip sifirlarim Victorias Secret tan don giyerim asagisi beni kesmez. Her hafta sonu da kendime kiyafet almazsam bunalima girerim, alisveriskoligim. Bir elbise aldiysam ona uygun ayakkabim yoksa gider onu da alirim hatta canta da alirim. Her sabah farkli bi cantayla cikarim evden hersey uyumlu olacak takintisi. Ayda sirf 700-800 dolar kiyafet sus pus bakim masrafim var yani. Yani herkes farkli harcar. Ayda 20 bin liraya gecinemeyen de vardir ama 2000 liraya gecinmek de mumkundur.
Aynen canım katılıyorum .ne kadar eve girerse o kadar da gider.yalnız sizede bayağı iyi gelir giriyor evinize anladığım.ben mı yanlış okudun acaba o 9 un yanında ki 0 ları diye iyicene baktım mesajınıza yani.süpermiş Allah her isteyene versin

Aynen canım katılıyorum .ne kadar eve girerse o kadar da gider.yalnız sizede bayağı iyi gelir giriyor evinize anladığım.ben mı yanlış okudun acaba o 9 un yanında ki 0 ları diye iyicene baktım mesajınıza yani.süpermiş Allah her isteyene versin

Evet 9 bin dolar. Sanirim 25 bin Turk lirasindan fazla. Ama burda bizim kiramiz da 2000 dolar cok pahali hersey.

Asgari ücretle çocuk okutan ailelerde var
10.000 tl ile gecinemeyenlerde.
Neye gore kime gore durumları...

Ama ben o yasam tarzini sevmiyorum. Turkiyede cok insan yasamak ay sonuna kadar acliktan olmemek soguktan donmamaktir zihniyetinde. Oysaki yasamak yemek, icmek, eglenmek, kisisel bakimina giyimine kusamina, gezmeye de harcamaktir. Amac sadece karin doyurmak ise neden geldik dunyaya? kac kere yasayacagiz? O zaman koyde otlayan bi inekten sokaktaki kopekten farkimiz ne? Onlar da ay sonuna kadar doyuyolar. Yasiyosak ya adam gibi yasayalim ya da yasamaya gerek yok, hayat sacma geliyo bana o zaman. Ben harcarim kardesim, guzel kiyafet de giyerim, suslenirim de, guzel arabaya da binerim. Bir kere yasiycam sonucta, genclik de gidince bi daha gelmeyecegine gore! 60 yasimda guzel giyinecek halim de yok

Ama ben o yasam tarzini sevmiyorum. Turkiyede cok insan yasamak ay sonuna kadar acliktan olmemek soguktan donmamaktir zihniyetinde. Oysaki yasamak yemek, icmek, eglenmek, kisisel bakimina giyimine kusamina, gezmeye de harcamaktir. Amac sadece karin doyurmak ise neden geldik dunyaya? kac kere yasayacagiz? O zaman koyde otlayan bi inekten sokaktaki kopekten farkimiz ne? Onlar da ay sonuna kadar doyuyolar. Yasiyosak ya adam gibi yasayalim ya da yasamaya gerek yok, hayat sacma geliyo bana o zaman. Ben harcarim kardesim, guzel kiyafet de giyerim, suslenirim de, guzel arabaya da binerim. Bir kere yasiycam sonucta, genclik de gidince bi daha gelmeyecegine gore! 60 yasimda guzel giyinecek halim de yok
Varsa tabiki harcarsiniz
Ya yoksa?

Ama ben o yasam tarzini sevmiyorum. Turkiyede cok insan yasamak ay sonuna kadar acliktan olmemek soguktan donmamaktir zihniyetinde. Oysaki yasamak yemek, icmek, eglenmek, kisisel bakimina giyimine kusamina, gezmeye de harcamaktir. Amac sadece karin doyurmak ise neden geldik dunyaya? kac kere yasayacagiz? O zaman koyde otlayan bi inekten sokaktaki kopekten farkimiz ne? Onlar da ay sonuna kadar doyuyolar. Yasiyosak ya adam gibi yasayalim ya da yasamaya gerek yok, hayat sacma geliyo bana o zaman. Ben harcarim kardesim, guzel kiyafet de giyerim, suslenirim de, guzel arabaya da binerim. Bir kere yasiycam sonucta, genclik de gidince bi daha gelmeyecegine gore! 60 yasimda guzel giyinecek halim de yok[/QUOT paran cok konusuyosun bu ulkede makesef onsanlar aclık sınırında yasıyor paran olmasaydı acaba ne yapacaktın merak edıyorum senın deyımınle adam gıbı yasayanayacaksın ne yapsın mıllet yanı kendınımı öldürsün

Back
X