• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim Derdine Düştüm Şimdiden YARDIMMMMM....

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.577
448
hukuk
Günaydın K.K.Hatunları :3:

Bugün KPSS azmi ile uyanmış durumdayım ve kazanmam gerek. Sözlüm Bu sene askere gidiyor ve dönüşünde düğünden önce ev alalım
diyoruz ama hiçbir maddi desteğimiz yok , tabi ki çoğu insanlar gibi bizde ev kredisi çekicez :27:. Sözlüm şuan özelde çalışıyor ve 3250tl maaşı var , askerden gelirse özelde 3000gibi bir maaşla başlayack ama kredi çekeceğimz için sağlam bir iş istiyor o yüzden devlete girecek , haziranda yapılack atamada izmirin açmasını bekliyor 81 puanı ile ve ardından ne olur ne olmaz diye tekrar sınava girecek. Devlete atanırsa 2000tl gibi bir maaş alacak bende özelde çalışıyorum 950tl maaşla çalışıyorum , allah gecinden versin bizim patron yaşlı adam bir ölse ben işsizler sınıfındayım, iş bulmasına bulurum fakat bir bayan olarak düzgün ortamlı iş çok zor oluyor, yani kredi öderken bu gidişle çok sıkıntı çekicez seneler boyunca ve üstüne bir de çocuk
:emir_bebek:olursa karabiber durumu olucak. Eğer bende memurluğu kazanabilirsem 4000tl maaş girecek ve bize rahat rahat yetip üstüne çocuk yapabilirz:65: O yüzden bende KPSS ye hazırlanıcam ama meslk lisesi çıkışlılar az çok beni anlayabilir , temelde o kadar eksiklik var ki dersane bile bunu 1 yıl içinde kapatmaya yardımcı olmuyor, düz liseler hep bir adım önde olduğu için öğretmenlerde direk bodozlama konuya giriyorlar bıkmıştım soru sormaktan artık :25: yani demek istediğim çok eksiklerim var 2010 yılında 62 gibi bir puan almıştım. Kazanmış memurlardan ve KPSS çalışan arkadaşlarımdan yardım almak istiyorum , nası bir sistemle çalıştınız , hangi konulara ağırlık verdiniz ?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum
:54::42: :54:

aynı kaderi paylaşıyoruz bende meslek lisesi mezunuyum matematikte temel 0 :19:
ben daha üniversite sınavına hazırlanıyorum ondan bile zor toparlıyorum bilgileri artık 3. seneye kaldım

aynı kaderi paylaşıyoruz bende meslek lisesi mezunuyum matematikte temel 0 :19:
ben daha üniversite sınavına hazırlanıyorum ondan bile zor toparlıyorum bilgileri artık 3. seneye kaldım

Dimi canım ya meslek çıkışlık ünv. kazanmak gerçekten zor iş allah yardımcın olsun seninde , ben ünv. yarım bıraktım çnkü bu ülkede ideal bir meslk olması lazım yada torpil , meslek çıkışlıysan ki kazanması imkansıza yakın , bende kendimi korece tercümanlığa verdim nişanlanıcam diye şuan askıda ama sözlümü askere gönderir göndermez devam edicem , bi kaç saat için iyi para ve iyi bir meslek olduğu düşüncesindeyim , tabi garantili iş benim için ön safhada , ama nasıl yapıcam bilmiyorum :50: Lise 1 de tüm liselerde matematik aynıydı bilirsin ve benim matemetiğim 4/5 ti aşağı almıodum bizimkilerde hiç düşünmemiş bu kızın matematiği güzel düze gönderelim diye , sonra ki sınıflarda zaten tümü toptan gitti yani :18: düz liseye gtseydim kesin güzel bir mesleğim olurdu :25:

Daha yeni başlıcaksan eğer bi modüler set alıp başlasan bile yetişmez canım bence çünkü çok konu çook detay var bende hazırlanıyorum kpss ye
mesela pegem in x yayıncılığın ders notlarını al onlardan başla kısaltılmış hallerine çalış sonrada son 1 ayını full denemeye ayır en kötüsünden :31: başarılar şimdiden:34:

Daha yeni başlıcaksan eğer bi modüler set alıp başlasan bile yetişmez canım bence çünkü çok konu çook detay var bende hazırlanıyorum kpss ye
mesela pegem in x yayıncılığın ders notlarını al onlardan başla kısaltılmış hallerine çalış sonrada son 1 ayını full denemeye ayır en kötüsünden :31: başarılar şimdiden:34:

Sözlümün ablası öğretmen o da bana ihtiycı önerdi , setini aldım konu anlatımı süper, dediğin o notları evet alayım ben incelemiştim hoşuma gitmişti, teşekkürler :40:

Bende meslek çıkışlı olduğumdan seni çok iyi anlıyorum.
Bizim işimiz biraz daha zor hep söylenirdi bu, zorunlu temel derslere önem verilmezdi.
Zaten size lazım değil..
:ssz:
Ben hastanede yattığımdan matematik sınavına girememiştim.
Öğretmene gidiyorum hocam?
Yarın, haftaya diye diye sınav yapmamış, kendi not vermişti bana..
:27:

Son düzenleme:
Temelin hic yok 62 falan cok dusuk. Bu seneki sinavsa kast ettigin, bu kadar kisa surede bise yapamazsin. Sonraki sinava artik..

Kızlar bir de özelde çalışıp o kadar emek verip karşılığında bir güler yüz görmemek o kadar koyuyor ki insana, hele de patronunuz terbiyesiz , patavatsızsa hiç çekilmez oluyor:41:ne çektimmm be , şimdi ki işim ortamı güzel ,rahat, haftada 2 gün tatil , senelk 2hafta izin , gün içinde ders çalışma imkanım çok ama ilerisi için evlendiğimde maddi açıdan zorluk çekicem ve ölürse tekrar başa sarmak istemiyormm:18:yine en kötü ihtimal elin korelileriyle uğraşırım da çocuk olursa ayvayı yeriz:18:

Bende meslek çıkışlı olduğumdan seni çok iyi anlıyorum.
Bizim işimiz biraz daha zor hep söylenirdi bu, zorunlu temel derslere önem verilmezdi.
Zaten size lazım değil..
:ssz:
Ben hastanede yattığımdan matematik sınavına girememiştim.
Öğretmene gidiyorum hocam?
Yarın, haftaya diye diye sınav yapmamış, kendi not vermişti bana..
:27:

Aynen canım meslek lisesi diye açıyorlar ama 3ayda meslek lisesindeki bölümlerin sertifikasını veriyor yine milli eğitim :27::27::27: sonra liselilerin perti çıkıyor, aileler zaten yanlış yönlendirme yapıyorsa hayatın yanıyor , şimdi zaten düz lisede yok hobaaa cümbüşe bak :52:

Temelin hic yok 62 falan cok dusuk. Bu seneki sinavsa kast ettigin, bu kadar kisa surede bise yapamazsin. Sonraki sinava artik..

Türkçe, edebiyat,dilbilgisi o tamam diğerleri yok :18: ayyy desene yandımm , sonra sınav olucak mı ki bakalım :18:

Sözlümün ablası öğretmen o da bana ihtiycı önerdi , setini aldım konu anlatımı süper, dediğin o notları evet alayım ben incelemiştim hoşuma gitmişti, teşekkürler :40:

konu anlatımda en iyi ihtiyaç tabiki bende ihtiyaç ve data dan ilerliyorum mesela almışsın madem bakabildiğin kadar bakarsın bitirebilirsende helal olsun valla :9:

konu anlatımda en iyi ihtiyaç tabiki bende ihtiyaç ve data dan ilerliyorum mesela almışsın madem bakabildiğin kadar bakarsın bitirebilirsende helal olsun valla :9:
:1:
Bitirmesine diyelim ki hadi bitirdim ama ezber kuvvetli değil ben çalıştım mı hemen gircem sınava yoksa heyecandan poff oluo :15:

:1:
Bitirmesine diyelim ki hadi bitirdim ama ezber kuvvetli değil ben çalıştım mı hemen gircem sınava yoksa heyecandan poff oluo :15:

ooo daha zor ozaman bende de o sıkıntı var tarihi çalışıyorum çalıştıgım an herşey aklımda ama ertesi gün uçup gidiyo hepsi :9: tekrar yaparak toparlamaya çalışıoz işte :34:

Dimi canım ya meslek çıkışlık ünv. kazanmak gerçekten zor iş allah yardımcın olsun seninde , ben ünv. yarım bıraktım çnkü bu ülkede ideal bir meslk olması lazım yada torpil , meslek çıkışlıysan ki kazanması imkansıza yakın , bende kendimi korece tercümanlığa verdim nişanlanıcam diye şuan askıda ama sözlümü askere gönderir göndermez devam edicem , bi kaç saat için iyi para ve iyi bir meslek olduğu düşüncesindeyim , tabi garantili iş benim için ön safhada , ama nasıl yapıcam bilmiyorum :50: Lise 1 de tüm liselerde matematik aynıydı bilirsin ve benim matemetiğim 4/5 ti aşağı almıodum bizimkilerde hiç düşünmemiş bu kızın matematiği güzel düze gönderelim diye , sonra ki sınıflarda zaten tümü toptan gitti yani :18: düz liseye gtseydim kesin güzel bir mesleğim olurdu :25:

bende düz lise istemiştim ama meslek daha iyi dediler yok mezun olunca en azından bir mesleğin olur dediler gittik işte ama hiç bir faydası olmadı zararı oldu diyebiliriz :ssz: ben de şimdi sadece sözelden çalışmaya başlicam matematikte az çok anladığım konuların üstüne gidim en azından 3 tane filan yapim diye düşünüyorum belki eylülde bende kpss girerim ama bu temelle zor gibi

meslek lısesı mezunu olarak daha dogrusu lıse mezunu olarak kpss ye gıreceksen ışın çok zor.açıkcası hıç umutlanma derım.90 alman lazım buda ne demek baya baya net lazım demek.hele hele 62 alan bırı ıçın nerdeyse ımkansız.üzül dıye yazmıyorum ama gercekler boyle malesef
ama taban 70 ı gecıp katıplık vs basvurabılırsın.bende oyle yapacagım çunku

bende düz lise istemiştim ama meslek daha iyi dediler yok mezun olunca en azından bir mesleğin olur dediler gittik işte ama hiç bir faydası olmadı zararı oldu diyebiliriz :ssz: ben de şimdi sadece sözelden çalışmaya başlicam matematikte az çok anladığım konuların üstüne gidim en azından 3 tane filan yapim diye düşünüyorum belki eylülde bende kpss girerim ama bu temelle zor gibi

Aynen ya , bana da öyle dedi bizimkiler en azından elinde mesleğin olucak falan :1: şaka gibi artık meslek lisesine göndermek zorunlu gibi bişi oldu , e o zaman şu sertifikaları verme kardeşim 4yılını verio insanlar liseye 3ayda kursa gidenlerde o mesleği yapıyorlar yazık , günah:41:
Zor kuzu zor ya inşallah bakalım , benim bir arkdşımın abisi aynı bölümden 73le yerlşmişti ankaraya hemde inşllh bizede nasip olur ama bu sene zor gibi kalkacak diye herkes şansını denycek :18:

meslek lısesı mezunu olarak daha dogrusu lıse mezunu olarak kpss ye gıreceksen ışın çok zor.açıkcası hıç umutlanma derım.90 alman lazım buda ne demek baya baya net lazım demek.hele hele 62 alan bırı ıçın nerdeyse ımkansız.üzül dıye yazmıyorum ama gercekler boyle malesef
ama taban 70 ı gecıp katıplık vs basvurabılırsın.bende oyle yapacagım çunku

Bakalım canım nasip ya , sınıfta da o zamanlar bu puanı alan bir kaç arkadaştık çoğu barajda takılı kalmıştı gerisini sen düşün artık , ama çok çalışıcam :44:

Back