Pegasus.Hangi havayoluydu panpa? Callcenteri arayip sor derim.
Resimli baska kimligin var mi, ehliyet, pasaport vb?
Teşekkür ediyorum, belgeyle kesin uçabiliyorsam sorun yok.Ben evlendiğim dönemde kimliğimi yenilemiştim, yeni kimlik gelene kadar sayısız uçuş yaptım geçici kimlik belgesiyle. Sorun olmuyor. Kimlik yenileme müracaatına gittiğinizde eski kimliğe el koyuyorlar. Ehliyet ya da pasaport varsa onunla da uçabilirsniz bu arada
Mune abla çok özür dilerim, aciliyet olduğu için buraya açmak zorunda kaldım.
Arkadaşlar merhaba;
Yarın kısa bir tatil için İstanbul Sabiha Gökçen’den Antalya’ya uçacağım. Ancak kimliğim çok eski 2016 yılında değiştirmişim. Haliyle fotoğraftaki ben ben değilim. Yarın ne olur ne olmaz diye kimliğimi değiştireceğim, ancak internette net bilgi sahibi olamadım, geçici kimlik belgesiyle yurtiçi uçuşumu gerçekleştirebilir miyim? Bir problem olur mu? Geçici kimlik belgesiyle uçan var mı? Bir de nüfus müdürlüğüne eski kimliğimi vermesem, onu da yanımda taşısam nasıl olur?
Ya birşey söyleyeceğim, neden sürekli açık arama derdindesiniz genel olarak? Değişen değişti, sizi ilgilendiriyor mu? Hayır. Birşey sormuşum ya birşey, hemen yok dün şöyle söylendi böyle söylendi demeye gerek yok ki?Siz dün profilinizde bu soruyu sormuştunuz. Havayolu şirketini arayıp bilgi aldığınızı ve iç hat uçuşlarında sorun olmadığını yazmıştınız. Dünden bugüne ne değişti ? Havayolu şirketinin verdiği bilgi geçerlidir.
Nüfus Müdürlüğü eski kimliği almıyor; delgeçle delip, geçersiz hale getiriyor. Yeni kimlik kartınız elinize ulaşana kadar, verdikleri geçici kimlik belgenizi kullanıyorsunuz.
Ya birşey söyleyeceğim, neden sürekli açık arama derdindesiniz genel olarak? Değişen değişti, sizi ilgilendiriyor mu? Hayır. Birşey sormuşum ya birşey, hemen yok dün şöyle söylendi böyle söylendi demeye gerek yok ki?
İnternette bir kadının geçici kimlik belgesinin yırtıldığını ve kabul edilmediğini okudum, burada yakın zamanda binen var mı diye sormak istedim, hayır yani neden demoralize etmeye çalışıyorsunuz?
Eski kimliğimi değiştirmesem mi ne yapsam bilmiyorum. Ya kağıtta sıkıntı çıkarsa bir de onlarla uğraşamayacağım.
Eski kimliğinizi de yanınızda bulundurun, benim bir banka işinde gecici kimliği eskı kımlıgı de gostermek sartıyla kabul etmıslerdı.Mune abla çok özür dilerim, aciliyet olduğu için buraya açmak zorunda kaldım.
Arkadaşlar merhaba;
Yarın kısa bir tatil için İstanbul Sabiha Gökçen’den Antalya’ya uçacağım. Ancak kimliğim çok eski 2016 yılında değiştirmişim. Haliyle fotoğraftaki ben ben değilim. Yarın ne olur ne olmaz diye kimliğimi değiştireceğim, ancak internette net bilgi sahibi olamadım, geçici kimlik belgesiyle yurtiçi uçuşumu gerçekleştirebilir miyim? Bir problem olur mu? Geçici kimlik belgesiyle uçan var mı? Bir de nüfus müdürlüğüne eski kimliğimi vermesem, onu da yanımda taşısam nasıl olur?
Sert çıkış için kusura bakmayın.Havayolu şirketlerinin bu konuda söyledikleri bilgi geçerli. Geçici kimlik belgesi tahrif edilmişse, kimlik doğrulama sorunu yaşanmış olabilir.
Nüfus Memurluklarında, e-devlet üzerinden randevu alınarak işlem yapılmakta.Önceden randevunuzu aldınız mı ? Randevu saati ile Nüfus Müdürlüğündeki işlem saati birbirinden farklı olabiliyor. Uçuşunuz yarınsa, uçuş saatinizi göz önünde bulundurun. Nüfus Müdürlüğüne giderek zaman kaybetmeyin.
Kimliğimdeki fotoğraf çok eski.Kimliğinizi neden değiştirdiğinizi anlamadım. Bence eski kimliğinizle seyahat edin risk almayın.
Eski kimliği almıyorlarmış sanırım, ben yanımda onu da götürürüm. Problem olmaz herhalde bilmiyorum.Eski kimliğinizi de yanınızda bulundurun, benim bir banka işinde gecici kimliği eskı kımlıgı de gostermek sartıyla kabul etmıslerdı.
Eski kimliği almaz olurlar mı ya, benim ananem 83 yaşında, kimlik fotosunda neredeyse kirisigi yokEski kimliği almıyorlarmış sanırım, ben yanımda onu da götürürüm. Problem olmaz herhalde bilmiyorum.
Sert çıkış için kusura bakmayın.
Havayolu şirketi geçerli olduğunu söyledi, ancak internette böyle bir şikayet okuyunca bi tedirgin oldum, herşeyin ödemesi yapıldı bu benim için büyük bir sorun olur.
Evet aldım yarın 12.20 gibi randevum var, 12de orada olurum büyük ihtimalle. Uçuşum da akşam 21.10.
Takıntılı olmak o kadar zor kiEski kimliği almaz olurlar mı ya, benim ananem 83 yaşında, kimlik fotosunda neredeyse kirisigi yokgayet de eski kimlik yani, 20 senelik bile olabilir. Hep uçuyor, hiç sorun olmadı. Bence hiiiic sorun olmaz. Stres olma bosuna
Yok ya, ben yanımda götürme zahmetinde bile bulunmadım eski kimliğimi, kimse de delgecle delmedi . Uzun süre sakladim, sonra fotoğrafı kesip attım gittiNüfus Müdürlüğü eski kimliği almıyor; delgeçle delip, geçersiz hale getiriyor. Yeni kimlik kartınız elinize ulaşana kadar, verdikleri geçici kimlik belgenizi kullanıyorsunuz.
Teşekkür ediyorum."Nüfus cüzdanlarının TC kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenen son tarih 31 Aralık 2023 olarak açıklanmıştı. Kimlik kartının geçerlilik süresi 10 yıldır."
Normal şartlarda eski kimlik kartları 10 yıl geçerliydi. Siz 2016' da değiştirmişsiniz. Uçuş öncesi değişim yapmamanızı öneririm. Geçici kimlik belgesi, bilgisayardan çıktı alınmış 1 dosya kağıdı çünkü. Onu korumaya uğraşmayın; döndükten sonra yeni kimliğinizi çıkarın. Randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor, bilginiz olsun.
Yok ya, ben yanımda götürme zahmetinde bile bulunmadım eski kimliğimi, kimse de delgecle delmedi . Uzun süre sakladim, sonra fotoğrafı kesip attım gitti
Başvuru Nedeni | Ücret (TL) |
---|---|
Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı | 83,00 TL |
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı | 83,00 TL |
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli | 83,00 TL |
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli | 166,00 TL |