- 16 Haziran 2011
- 14.653
- 60.233
Teşekkür ediyorum.
Kenarlarının kalkık olması bir problem yaratır mı acaba?
Hayır yaratmaz; kimliğin içine su girmemiş ve okunaklı değil mi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ediyorum.
Hayır hiç bir sorun yaratmaz. Oradaki insanlar sorun çıkarmaya değil sorun çözmeye çalışan insanlar, ugrasmazlar bile bence konuş et bilmemne, o kadar sıra varkenTeşekkür ediyorum.
Ama hiç takıntı yapma. Benim annem babam da daha yeniyilda değiştirdi. Onlarin da çok eskiydi. 10 yil geçerli hikayesi yeni kimlikler için. Eskiden öyle bir şey yoktu ki:)Takıntılı olmak o kadar zor ki
Anladım, bi şansımı deneyeceğim bi bakalım. Olmadı değiştiririm, hem belgeyi hem kimliği yanıma alırım ikisi de yanımda kalır. Zırt pırt antalya istanbul arası uçan arkadaşım bi sıkıntı olmaz uçarsın dedi. Bilemiyorum artık ne kadar doğru.Hayır hiç bir sorun yaratmaz. Oradaki insanlar sorun çıkarmaya değil sorun çözmeye çalışan insanlar, ugrasmazlar bile bence konuş et bilmemne, o kadar sıra varken
Ama hiç takıntı yapma. Benim annem babam da daha yeniyilda değiştirdi. Onlarin da çok eskiydi. 10 yil geçerli hikayesi yeni kimlikler için. Eskiden öyle bir şey yoktu ki:)
Boşver, hiç bir şey olmaz.
Ben geçen deprem bölgesinde bir uçağa bindim gidiş geliş. (THY) ne kimligime baktılar, ne geçerken aradılar (üstümde kesici delici tonla şey vardı). Binince hostes dedi ki 'biletteki numaralar geçerli değil,herkes lütfen boş bulduğu koltuğa otursun '
Kadınlar iki bacağina iki çocuk oturttu. Bir ayakta yolcu almadiklari kalmıştı:)) yani bunu yapan hava yolu başka yolculukta kimliği +3 sene daha eski falan derse bence iki yuzluluk olur bir sekilde çoğu şey tolere edilebilir.
Tamamıyla oradaki insanın killigiyla alakalı.
Uyuz biriyse, ters tarafından kalkmissa belki zorluk çıkarır. Ama diğer türlü sorun yasamazsin.
Ben dhaa önce kabin bagajim falan da yokken 40 dakika kala gittim, alınmadım, boardi kapattık dediler. Ama aynı hava yolu yine online check-in yapmadığım bir yolculukta 25 dakika kala beni kabul ettiler, biletim kesildi,koştum koştum son dakka yetiştim uçağa
Her şey oradaki insanların killigiyla ve tatliligiiyla alakalı yani bence
Evet. Atıyım hatta size fotoğrafını.Hayır yaratmaz; kimliğin içine su girmemiş ve okunaklı değil mi ?
Yanlış hatırlamıyorsam 2017 agustosunda almıştım. Ama ben parasına kıymet veren biriyim, kayıp için ekstra para isteselerdi kesin iptal eder başka gün giderdim:)Yeni kimlik kartlarına ilk geçiş zamanımı işlem yaptırmıştın ? Resmi kurumlarda kimlik bilgisi girilince, eski kimlik geçersiz gözükse de; son dönemde eski kimlikleri farklı niyetle kullananlar olmuş, o yüzden delgeçle deliyorlar kenarlarından.
Eski kimliğin yoksa, bu durumda kayıp kimlik bedeli ve değerli kağıt bedeli ödemesi de talep ediliyor.
2023 Başvuru Ücretleri Bknz.
Başvuru Nedeni Ücret (TL) Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 83,00 TL Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 166,00 TL
Kimliğimdeki fotoğraf çok eski.
O nedenle değiştirmek istiyorum bir de 4 kenarı kalkmış, belki problem yaratabilirler diye.
Fotoğrafta tanımazlarsa falan problem olabilir diye düşündüm.
Bir de benim sağlık bakanlığından alınmış ilk yardımcı resmi kimlik kartım var. Onu da götüreceğim yanımda.
Yanlış hatırlamıyorsam 2017 agustosunda almıştım. Ama ben parasına kıymet veren biriyim, kayıp için ekstra para isteselerdi kesin iptal eder başka gün giderdim:)
Belki de görevlinin inisiyatifine gelmistir. Durak harici yolcu almak da yasak ama beni hep alırlar hatta yanlış tarihte trene binmistim,ona bile inisiyatif etmişlerdi bence bizim ülkede her şey görevlinin inisiyatifi ile alakalı
Evet ben de kimliğimi yeni degistim kasim-aralik gibi hatta ailece değiştik eski kimlikleri delgecle deldiler parmak izinde de yardımcı oldular delgecle delinince bir işe yaramıyor kullanılmıyor.İlk kimlik değişim zamanı, kimlikleri delmiyorlardı. Sistem çok yeniydi, parmak izi taramayı nasıl yapacaklarını da tam bilmiyorlardı.
Şu an hepsine çok dikkat ediliyor. Parmak izini net okutmak ve karışıklık olmasın diye, görevli kendi eline eldiven takıp işlem yapıyor.