Geceleri yemek yeme

Beatitudo

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
245
739
49
Hanımlar mart ayından beri 10 kilo aldım. Başta pandemi sürecinde hergün sporumu yapıyordum ama süreç ciddileşince dışarı çıkmadım sporuma evde devam ettim ama sonunda onu da bıraktım . Bu arada bir de boşandım acımı unutabilmek için akşamları poşet poşet bol bol çikolata pasta cips yedim. Şimdi hiçbir kıyafetim olmuyor. Dışarı çıkıp yürüyüş yapayım diyorum en bol gelen pantolonum bile tayt gibi sımsıkı. Gömleklerde kollarım girmiyor. Sanırım aktivitesizlikten hem kilo alırken aynı zamanda kaslarım yağa dönüşmüş genişledim. Öyle bir durumdayım ki kalbim bazen tuhaf tuhaf atıyor.

Diyet yapmaya karar verdim.

Önce tahlil yaptırdım Çok şükür bir rahatsızlığım yokmuş.

Diyetisyene de gittim.

Gelgelelim listeyi uygulayamıyorum.

Ben gündüzleri yemesem de yaşayabilen biriyim gündüz yediğim şeyleri genellikle ağzım kokmasın diye yiyorum ama yiyorum yani onu da yiyorum ama zevkle yemiyorum. Lakin akşam 11 12 oldu mu müthiş acıkıyorum ve o kadar iştahla ve mutlulukla yemek yiyorum anlatamam. Akşam 17 00 den sonra yemek yememek için yeniden yürüyüşe başladım ama saat 10 30 oldu mu gözlerim dönüyor . Mesela dün gece 12 00 de bir ekmek götürdüm. Yanında zeytin peynir. Ardından bir sürü meyve yedim.. 2-3 kaşık çikolata vs... Hala yiyesim vardı cips çerez vs Allah'tan yoktu evde. Midem bu kadar şeyi nasıl alıyor bilmiyorum sanırım midem de büyüdü benim...

Her yemekten sonra söz veriyorum bu son diyorum ama yok her gün aynı kısır döngü. Her sabah 200 300 gr almış olarak uyanıyorum.

Aynalara bakamıyorum. Kilo aldığım için - zannediyorum- elim yüzüm sivilce doldu-. Çok çirkinleştim. Bu arada kilolu olup gayet hoş hatunlar var ama ben şiş şiş sağlıksız bir görüntü içerisindeyim.

Yani ne yapsam iştahım kapanır.... Tecrübesi fikri olanlar yazsın belki gaza gelirim....

İştahımı nasıl kesebilirim? Nasıl zayıflayabilirim?

Gündüz yediklerine tarcin ekle. Tarcin istah kapatiyor.

yani bu işin tek sırrı irade. baska türlü bir olayı ya da sihiri ya da cheat code u yok. yemeyeceksiniz baska turlu kilo veremezsiniz. ayrıca saglıksız. aynaya bakın acıktıgınızda ben bunu kendime neden yapıyorum bunu hak etmiyorum iki lokma yemek karsısında kendimi durduramayacak kadar iradesiz ve disiplinsiz miyim diye kendinizi motive edin, baska caresi yok.

Cuma zayiflama yarismasina katilabilirsin istersen destekte oluruz

Oncelikle yasam seklinizi düzeltmeniz gerek. Geceleri yemek yediginiz sürece kilo veremezsiniz. Sabah uyandığınızda güne ılık su ile baslayin. Icerisine maydonoz limon gibi yag yakici seyler ekleyebilirsiniz sivilcelerinize de iyi gelecektir. Cikolata cips gibi gıdalar malesef ki hem kilo hem de sivilce yapar. Iradeli olup karar alip uygulayacaksiniz.

Uzun süredir böyle besleniyorsanız, vücudunuz alışmış, bir iki günde çözülmez ki zaten. Çözümü nedir, profesyonel bir öneride bulunamam ama bir süre dişinizi sıkıp, gözünüz dönse de o ekmeğe uzanmamaya, gündüz yeterli beslenmeye çalışın. Geç saatlerde sıvı şeylere yönelin. En kötü bir ayran, süt için. İradenize hakim olup, bu düzeni değiştirmekten başka çıkış göremedim. Düzeninizi değiştirince, diyet listenizi de uygularsınız. Ama spor şart. Uykularınız daha düzenli olur, yağ yakar, sıkılaşırsınız, motive olacağınız için abur cubura yönlenmeniz azalır. Ama bunların olması zaman alır.Öyle bir hafta yaptım bıraktım yapmayın.

Yemeyeceksiniz, mutfağa bile girmeyeceksiniz. Su içececeksiniz bol bol. Kilo vermeye bir başlayın o kadar mutlu olacaksınız ki, devamı gelecek. Ben gecenin bir yarısı 2 kilo patatesi kızartıp yerdim. Ya da büyük boy pizza söylerdim gece 11de tek başıma yerdim. Sonu yok bunun. Verseler dünyaları yerim. O kadar iştahlı ve yemek yemeyi seven biriyim ki.. Hep de hamur ve kızartma.. 3 paket büyük boy doritosu 5 dk da siler süpürürüm (normalde) ama tutuyorum kendimi. 2 aydır diyetteyim. 5 kilo verdim ve iştahım azaldı. akşam 8den sonra kahve bile içmiyorum sadece su. Kendinizi zorlamanız ve kararlı olmanız lazım. ilk zamanlar açlıktan bayılacak gibi olursunuz, elleriniz ayaklarınız titrer, mideniz susmaz gacır gucur öter durur... ama hepsi geçiyor. 2 hafta dişinizi sıksanız alışırsınız. Burada diyet grupları var oralarda takılın çok motive ediyor.

Size söyleyebileceğim tek şey kahvaltınıza ve öğle yemeğinize özen gösterin, gün içinde dengesiz beslendiğiniz için akşama vücut sinyal veriyor ve daha çok yiyorsunuz, gece yemek yemelerinizin nedeni bu, kendinizi kasmayın, porsiyonlarınızı azaltın olaya rejim yapıyorum şeklinde değil de sağlıklı besleniyorum şeklinde yaklaşın, günde en az 1.5 litre suyunuzu için, yeri geldi mi çikolatanızı da yiyin ama 300 kalorilik değil de atıyorum 150 kalorilik yiyin, böyle böyle kilo kaybettiğinizi göreceksiniz...

Aralıklı oruç grupları var burda, bir göz atın. Ben onu uyguluyorum. Saat 6'da yeme olayını bitiriyorum, ağzıma kilit vuruyorum, taa ertesi gün 11 e kadar hiçbir şey girmiyor mideme. 1 kilo bile verdiğinizi görürseniz acayip motive olursunuz.

gündüzleri güzel besleneceksiniz, gece yemelerini tamamen kesmek için saat 15 den sonra karbonhidrat ve şeker yemeyecekseniz, protein ağırlıklı besleneceksiniz, 1 hafta sonra gece yemeleri kesilir. kilo da verirsiniz sonra

Aynı durum bende de var. Diyetisyene değil pskiyatriye gittim duygusal oburluk gibi birşey iniglzice bir adı var ama tam olarak duygusal açlıktan kendinizi tatmin etme şekliniz bu şimdi bana iradeli olmam için cetvel verdi hapa geçmek istemediğini söyledi iradeni kazanmalısın dedi.

neyse diyetislerde çok gezmiştim zaten ve tüp mide amelyatı oldum işe yaramadı herkesde işe yaraya benim aptallıklarım nedeniyle zannımca olmadı.

irade irade irade sinir öfke huzursuzluk istekelr boşluk hepsi gece ortaya cıkıyor ve yiyerek bastırıyoruz çözümü biziz ama

cetveli deneyeceğim

Ben 1 kere diyet yaptım hayatımda, 1 haftada 1.5 kilo yağ kaybetmişim akşam yemeği 19.30daydı, ara öğün saat 22.00deydi 1 porsiyon meyve. Sizde ara öğün yok mu?

Ben aksam 19 30 dan sonra yememeyi başarsam hızla kilo verebilecegime eminim. Mesela şu anda hiç aç değilim birşeyler atıştırayım diye düşünmüyorum . Ama kızımı uyutup şöyle bir rahatlayınca çayımı demleyeyim yanina bir keyif verici birşeyler atıştırayım diyorum.

Şu anda farkettim mi aslında ben kızım uyuyunca canlanıyorum. Yani tum gün hiç yasamıyor gibi yaşıyorum. Kızımı çok seviyorum Çok şükür Allahima. Tüm gün evde çalışıyorum. Hiç oturmuyor ve hic kendime vakit ayiramiyorum. Bir tek o uyudugunda o birkaç saat normal bir insana dönüşüyorum orada da keyif yapmak istiyorum sanırım.

MasAllah bak arkadasta onermis konu sahibi gor
gündüzleri güzel besleneceksiniz, gece yemelerini tamamen kesmek için saat 15 den sonra karbonhidrat ve şeker yemeyecekseniz, protein ağırlıklı besleneceksiniz, 1 hafta sonra gece yemeleri kesilir. kilo da verirsiniz sonra
Evet bu gercekten ise yariyor kh ve seker turevini aksam hic tuketme miden kuculuyor normalde tukettigimin yarisi ile doyuyorum mesela ben
Burda kk da cuma zayiflama yarismasi yaz cikar ben 4 gruptayim isstersen bize de katilabilirsin
Bende cocuklar uyudugunda yada baskasi baktiginda rahat ediyorum ama kararlıyım artik yemiyorum

Ben de çok severim her vakit bir şey yemeyi. Tatlı yaptıysam onu yiyeceğimi düşünerek heyecanlanırım. Yemek yemek falan beni çok mutlu eder. Yolculukların en sevdiğim yanı dinlenme tesisinde yemek yemek, tatilin en güzel yanı o yörenin en iyi yerinde yemek yemek çok seviyorum. Bu bir rahatsızlık mı yoksa normal bir şey mi bilmiyorum ama hiç bırakmayı düşünmedim açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…