• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri uyumuyor gazımı var

Merhaba bende ilk olarak bebeğime aptamil mama almıştım ama içtikten sonra çok gaz yaptı hiç memnun kalmadım daha sonra hipp denedik gaz açısından daha iyidi. Biberon olarak da dr Brownsun biberonu çok güzel onu kullanabilirsiniz. Hazır kundaklardan gece uykusuna yatmadan sararsanız eğer hem kendini uyandırmaz hemde kendini daha güvende hissetder. Gaz damlası kullanmadım hiç ama kolik müzik açarak uyutmayı deneyebilirsiniz. Ilık duşta yatmadan önce etkili olabilir ve YouTubeda gaz masajları var ordan bakarak bebeğinize bebe yağı ile masaj yaparsanız rahatlar. 3 aydan sonra biraz daha azalıyor bu gaz sıkıntı ama çocuktan çocuğuda değişir tabii.
Cok resekkur ederim philips avent kullaniyorz biberon olarak kundak hic sevmiyor cok sinir oluyo kundaga , duş aldirinca biraz daha iyi oluyo ama her gecede yapmak istemiyorm havalar soguk oldugu icin usuturum diye korkuyorm

Merhaba guzel anneler
44 gunluk bebegim var geceleri hic uyumuyor gece 11 gibi bi başlıyor sabah 10 na kadar hic uyumuyo
Aglıyo. Doktora soyledik gazı vardir dedi , aptamil mama kullaniyoruz sütüm yok denilicek kadar az ,biogaia damla kullaniyoruz faydasini gormedim, kızlar napicam artik uykusuzluktan başım donuyor niye uyumuyor olabilir biz yetişkinler bu kadar dayanamzken o nasil dayaniyor , acaba gaz yapmayan mama öneriniz varmi ?
Merhaba sorunun üzerinden baya geçmiş. Nasıl oldu bebeğiniz. Benimde şuan 50 günlük ve aynı anlattığınız gibi çok yoruldum çok gazı var gece asla uyumuyor yavrum

Merhaba guzel anneler
44 gunluk bebegim var geceleri hic uyumuyor gece 11 gibi bi başlıyor sabah 10 na kadar hic uyumuyo
Aglıyo. Doktora soyledik gazı vardir dedi , aptamil mama kullaniyoruz sütüm yok denilicek kadar az ,biogaia damla kullaniyoruz faydasini gormedim, kızlar napicam artik uykusuzluktan başım donuyor niye uyumuyor olabilir biz yetişkinler bu kadar dayanamzken o nasil dayaniyor , acaba gaz yapmayan mama öneriniz varmi
Merhaba
Benzer sorun bende yaşıyorum maalesef Aptamil çok gaz yapıyor bebeğim kuvozde olduğu sürede sütüm çok azalmıştı süt artırıcı damlalar var ben bestlak kullanıyorum çok faydasını gördüm gaz damlasına başlayalı iki gün oldu biraz rahatladı sayılır ama tuvalet sorunu var bende yeterli beslenemedigini düşünüp mamaya yukleniyorum beslenme düzeniniz nasıl mesala ne kadar sürede mamayı içiyor veya ne sıklıkta besliyorsunuz birde bana rezene ve kimyon çayı önerdiler bugün başlayacağım faydasını görürsem muhakkak yazarım anne sütünü artırıp bebeğide gaz konusunda rahatlatiyormus umarım işe yarar çünkü geceler haram oldu 🙄

Benim bebeğimde geceleri çok huysuzlaniyor premature bebek şuan bir bucuk aylık Aptamil prematil mama kullanıyoruz yaklaşık 2 gündür kakasını yapamıyor sürekli yumurta kokulu gaz çıkarıyor emzirmeden önce gazını cikarttigim halde uykudan ikinarak kizararak uyanıyor yüzüstü yattiginda çok güzel uyuyor ama gece gaz sancisuyla uyanıyor sab simpleks kullanmaya başladık başka onerebileceginiz birşey var mı anneler ikinip kızarması huzursuz ediyor

Merhaba
Benzer sorun bende yaşıyorum maalesef Aptamil çok gaz yapıyor bebeğim kuvozde olduğu sürede sütüm çok azalmıştı süt artırıcı damlalar var ben bestlak kullanıyorum çok faydasını gördüm gaz damlasına başlayalı iki gün oldu biraz rahatladı sayılır ama tuvalet sorunu var bende yeterli beslenemedigini düşünüp mamaya yukleniyorum beslenme düzeniniz nasıl mesala ne kadar sürede mamayı içiyor veya ne sıklıkta besliyorsunuz birde bana rezene ve kimyon çayı önerdiler bugün başlayacağım faydasını görürsem muhakkak yazarım anne sütünü artırıp bebeğide gaz konusunda rahatlatiyormus umarım işe yarar çünkü geceler haram oldu 🙄

Benim bebeğimde geceleri çok huysuzlaniyor premature bebek şuan bir bucuk aylık Aptamil prematil mama kullanıyoruz yaklaşık 2 gündür kakasını yapamıyor sürekli yumurta kokulu gaz çıkarıyor emzirmeden önce gazını cikarttigim halde uykudan ikinarak kizararak uyanıyor yüzüstü yattiginda çok güzel uyuyor ama gece gaz sancisuyla uyanıyor sab simpleks kullanmaya başladık başka onerebileceginiz birşey var mı anneler ikinip kızarması huzursuz ediyor
Çok özür dilerim tarihe hiç bakmamisim bu süreçte sizin öneriniz var mı bebisiniz nasıl

Çok özür dilerim tarihe hiç bakmamisim bu süreçte sizin öneriniz var mı bebisiniz nasıl
Merhaba. Bebisinizi yüzüstü mü yatırıyorsunuz? Benim de 2 aylık bebişim sırtüstü uyumuyor 15 dk sonra uyanıyor bacaklarını kendine çekiyor, kundak sevmiyor bende gözetimle sürekli yüzüstü yatırıyorum

Merhaba. Bebisinizi yüzüstü mü yatırıyorsunuz? Benim de 2 aylık bebişim sırtüstü uyumuyor 15 dk sonra uyanıyor bacaklarını kendine çekiyor, kundak sevmiyor bende gözetimle sürekli yüzüstü yatırıyorum
Evet yüzüstu yatırıyorum çok rahatlıyor yada uzanıp biraz göğsümde uykuya dalmasini bekliyorum öyle yerine yatırıyorum yarım kundak denediniz mi bacaklarını hareket ettirebilecek derecede

Evet yüzüstu yatırıyorum çok rahatlıyor yada uzanıp biraz göğsümde uykuya dalmasini bekliyorum öyle yerine yatırıyorum yarım kundak denediniz mi bacaklarını hareket ettirebilecek derecede
En baştan beri yarım kundak yapıyorum ama hoşlanmıyor yarım saat sonra kollarını çıkarmaya çalışıp uyanıyor
Bu gece de denedik sırtüstü derin uykudayken bile 1 saat sonra uyandı

Aptamil mama ve bazı mamalar gaz yapıyor çoğu bebekde, mamayı değiştirip bir kaç gün farklı mamalar deneyim bence, çok kötü tecrübe ettim. Kullanmadığım mama kalmadı sayılır, en son sma optipro da karar kıldı bebek hazretleri

En baştan beri yarım kundak yapıyorum ama hoşlanmıyor yarım saat sonra kollarını çıkarmaya çalışıp uyanıyor
Bu gece de denedik sırtüstü derin uykudayken bile 1 saat sonra uyandi
O zaman uzanıp göğsünüze bebisiniz yatırin sizin kokunuzu alırsa daha derin uykuya dalar benim bebeğim kolik bazen sadece bu şekilde sakinlestiriyorum kucağa alışır diyenlere hiç takilmiyorum sonuçta ne zaman tekrar bu yaşına gelecek aynı zamanda kolik bebek sesleri var yağmur sesi gibi onlarda çok rahatlatıyor bebekleri tabi bebekten bebeğe değişiyor umarım işe yarar sizde bebisinizde rahat uyku cekersiniz

O zaman uzanıp göğsünüze bebisiniz yatırin sizin kokunuzu alırsa daha derin uykuya dalar benim bebeğim kolik bazen sadece bu şekilde sakinlestiriyorum kucağa alışır diyenlere hiç takilmiyorum sonuçta ne zaman tekrar bu yaşına gelecek aynı zamanda kolik bebek sesleri var yağmur sesi gibi onlarda çok rahatlatıyor bebekleri tabi bebekten bebeğe değişiyor umarım işe yarar sizde bebisinizde rahat uyku cekersiniz
Valla ben çok seviyorum göğsümde yatırmayı ama büyüklerimiz hep alıştırıyorsun yatırma deyip duruyorlar 🙄 mantıklı aslında derin uykuya geçmesi için hem bende faydalanmış olurum onun kokusunu içime çekip 🥰 yüzüstü çok rahat 3-4 saat uyuyor devamlı bakıyorum kafasını çok güzel kullanıyor ama tabiki önerilmedigi için başka yollar da deniyorum. Beyaz gürültü yada buzuki Orhan acarim genelde bende çünkü en ufak sesten uyanıyor bebişim o yüzden severiz böyle sesleri 😅 hatta banyo sonrası bazen çok ağlıyor masaj yaparken o zamanda süpürge sesi açıyoruz sakinleşiyorr

Bio ve nurse bunlar gaz damlası değil . Biz 2,5 ay çektik . Bol bol banyo , banyo sonrası güzelce yağlayarak masaj . Ve normal zamanda da masaj hareketleri . Ben oğlumu hamur yoğurur gibi yoğuruyordum yani benzetmem o tabi ..
bir de saç kurutma makinesini ayaklarına ve karınına tutup masaj yaptırıyordum . Kiraz çekirdeğini de karnına sarıyorduk ..

Merhaba guzel anneler
Aglıyo. Doktora soyledik gazı vardir dedi , aptamil mama kullaniyoruz sütüm yok denilicek kadar az ,biogaia damla kullaniyoruz faydasini gormedim, kızlar napicam artik uykusuzluktan başım donuyor niye uyumuyor olabilir biz yetişkinler bu kadar dayanamzken o nasil dayaniyor , acaba gaz yapmayan mama öneriniz varmi ?
O dönemlerde gaz oluyor büyük ihtimalle gazdır mamasını degistirebilirsiniz ben hippten memnun kalmıştım bir deneyin derim sabsimplex diye gaz damlasıyla biogai destekleyin bebeğin ayağını sıcak tutun gaz masajları yapın ben çok ağladığında karnına masaj yaparak uzaktan fon tutuyordum o çok rahatlatıyordu malesef bu dönemler böyle ilk üç ay uyumadigimi biliyorum çok gazliydi benim oğlumda ama geçecek bu dönemler inşallah

Back