gecelari nasıl erken uyutabilirim allah aşkına yardımm:((

bence de yol uuzun ha bu sıpayı düşündükçe daha da bi uzuyo gitmek en iyisi.ilk bebek olunca sallanmaya da kucağa da alıştı.40 ına kadar ananesinin yanındaydı.gelen giden kucağa aldı.e babası hiç bırakmadı.bana da onların geleneğinin devamı kaldı.kucak saallamak offff off

merhaba benim 16 aylık oğlum vr ve 3 ayından sonra uykusu düzene girdi.eşim ile birlikte her akşam saat 7 bucukta banyo yaptırıyorduk ve bu şekilde bir hafta aynı şekilde devam ettik.banyodan sonra mayışıp uyuyordu.bir hafta sonrasında artık o saate kendiliğinden alışmıştı.aadan bu kadar zaman geçti hala aynı saatte uyuyor.denemeni tavsiye edebilirim.umarım bir souca ulaşırsın.

canım, benim bebeğimi en çok banyo rahatlatıyor. akşam 8, 8 buçuk gibi banyo yaptırıyorum, sonrasında güzel bir uykuya dalıyor, gece uykusuna geçmiş oluyor. dene istersen.

benim kızım da 4.5 aylık.doğduğundan beri uyku sorunumuz var.gündüz çok uyuyor.gece 3 te yaıyor.3gündür gündüz 2 saati geçirmeden kaldırıyorum.böylelikle gece 12,11 gibi uyumaya başladı.uykusuzluk çok zor(

benim kızım gündüz pek uyumuyor ve çok ağlıyor. Allahtan geceleri böyle değil. gündüz huzursuz, gece iyi. gece huzursuz olup da gündüz iyi olmasından daha iyi sanırım bu durum çünkü gece uykusuzluk yaşamak zor oluyor gerçekten.

mrb oğlum 2.5 yaşında ama bu yaşa gelene kadar çok çektim bende uykusuzluğundan emzirmeyi bırakınca anca hiç kalkmadan uyuyorlar ama hala erken yatmıyo 23:00 gibi uyuyor. ama bunada şükür. ilk zamanlar uyku düzeni olsun gece uyumayı öğrensin diye bende bir yöntem bulmuştum baya işe yaramıştı ilk yattığında en az 3 saat uyuyordu akşam 8 9 gibi yıkıyordum daha sonra bebe yağıyla bir güsel masaj yapıyordum iyice karnını doyuruyordum sütüm yetmediğinden formül mama veriyordum üstüne emziriyordum iyice gazını çıkarıp uyutuyordum benim ki emerken uyuyodu.nasıl uyuttuğunu bilmiyorum ama yapabiliyosan yatağına yatırıp müzikli dönencesini açarak loş ışıkta uyutmayı dene istersen emzik alıyosa ki benim ki hiç almadı daha da iyi olur.sana kolay gelsin canım bu yaramazlar çok zorluyo bizi ama yinede değiyo:)vede merak etme bir şekilde düzene girecek er yada geç benim ki 2 yaşından sonra düzeldi biraz daha sabırr...

sabır vallaa sabır gerek.gündüz uykusu da yokki kaldırayım enn fazla 3saat aralıklarla 20 dk hadihadi yarım saat.inanın dün 3te uyudu gece.sabah 10da kalktı.tırlatmak üzreyimmmm((

sabır vallaa sabır gerek.gündüz uykusu da yokki kaldırayım enn fazla 3saat aralıklarla 20 dk hadihadi yarım saat.inanın dün 3te uyudu gece.sabah 10da kalktı.tırlatmak üzreyimmmm((

hergün banyo yaptırıp yatırmayı denediniz mi? uzun ve derin uyuyorlar. benim kızım da 1den önce uyumazdı. uzun zamandır 9da kendisi başlıyor uyku ağıdına. bu aralar dişi yüzünden aralarda uyanıyor ama maşallah en azından erken yatıyor. Bir de ben nasıl alıştırdığımı daha önce bi yerde yazmıştım, fikir olsun diye tekrar yazayım.

Uyku ritüeli oluşturduk. Yani, mutlaka bezi temiz de olsa altını değiştiririm. Pijamalarını giydiririm (2 aylıktan beri). Yazın sıcak birşey giydiremiyoruz zaten ama atlet,badi vs. ne varsa üstünde onu da değiştirin. Ayrı odası varsa bunları hergün o odada yapın. Odanın ışığı loş olmalı. Sadece yatma vakti gelince o ışığı yakın. Orada emzirin/doyurun. Emerek uyumuyorsa hafif bi müzik eşliğinde ayakta/beşikte sallayın. Bu şekilde daha kolay uykuya dalacak ve bir süre sonra siz uyku vakti geldiğinde o odaya girip ışığı yaktığınızda uyutulacağını anlayacak ve vücudu uykuya hazır olacak.

Bebeğiniz saat 3te uyuyorsa, bu saati yavaş yavaş geri çekmeye çalışın. Mesela kızım 1de yatıyordu. Her 2-3 güne bir 15-20 dakika erken başladık uyku ritüeline. Biraz zaman aldı ama sonunda 9a geldik :)) Tabi kızım alışmış, o hala geri geri gelmeye devam etti ama bu defa ben onu frenledim :)

Kış olmasına rağmen hrgün olmasa da 2güne bir banyo yaptırdım. Daha derin uyurdu.

İnanın çok iş yarıyor. Ben bunları bir kitapta okumuştum ve son çare deneyim artık denemiştim. Uyku düzenini değiştirmek zahmetli bir iş ve sabır gerektiriyor. Ben zorlanmıştım ilk başlarda. Ama zamanla oturdu çok şükür.

Son düzenleme:
cevaplarınız için çok tşr ederiim canlar.her dediğinizi yapmaya çalışcam.gerçi banyo kısmını yapıyorum ama işe yaramıo.dalıo en fazla yarım saat sonra çakmak çakmak bakıo(

banyo ve güzelce karnını doyurup yatır cnm, uyanırsa hemen emzir ışığı açmadan. bide uyuturken müzik dinletiyorum ben o da sakinleştiriyo ve kolay uyumasına sebep oluyo malesef benim bebeğim de sallanmaya alıştı bu müzik sayesinde daha çabuk uyuyor ama. daldıktan sonra da hemen kapatma biraz daha çalmaya devam etsin. "tender sonata adagio" müziğin ismi . 07 Tender Sonata Adagio - 4shared.com download free
inşallah işe yarar

hepinize çok teşekkür ederim canlar.minsim167 yolladığınız link açılmıyor ..ne olsa deneyecğim hala aynı halaaa çıldıracağım

Canım Allah sana kolaylık versin. Ben de çok çektim bu uyku konusunda. İlk aylar 2 den önce uyumazdı. Gece de sık sık uyanırdı. Gündüz uykuları da en fazla 40 dakika o da çooook sessiz olmak şartıyla. İlk zamanlar resmen bunalımdaydım. Bi de sağolsun çok gazlı bir bebekti. Ama zamanla düzeliyor. Özellikle 5. aydan sonra ben rahatladım diyebilirim. Ben de banyo olayını çok denedim ama benim kızım banyodan hiç hoşlanmıyor. Her banyoda sanki işkence ediliyormuş gibi ağlardı. Şimdi de çok sevdiği söylenemez. Öyle ağlayınca gazı daha da artardı. Banyodan sonra 20 dakika uyur sonra hooop ayaktayız yine... Of şimdi düşünüce çok sıkıntılıydı. Ama inan bana geçiyor. Sadece biraz zaman ve sabır gerektiyor. Bu arada ben kızım uykusu gelmese de odaya gidip gece lambasını açıp uyuyana kadar odada yanında yatıyorum. Oyun oynamak istiyorsa oynuyoruz. Sonra zaten kendiliğinden uyuya kalıyor. Uyuyamayıp huysuzlanırsa da ayağımda sallayıp uyutuyorum.

kilit42 ne güzel anlatmışsın kendiliğinden uyuyor diye bir gün ben de yazabilecekmiyim acaba.keşkeeee....4 aylık şuan.diyor 8 ayı görmeden düzelmez kimi diyo yaşına kadar gider,zaten bunaldım yorumlar da iyice sıkıyor.iyiki varsınız cok rahatlıyorum yazıp sizlerde cevap verince inanın.eylülde okullar da açılacak 2den önce yatmazsa ben nasıl 6 da kalkcam.ooofff ki offf

ben yazmayı unutmuşum. bir de yüzünü örterim. annemin yaptığı incecik tülbentler var, örtüyorum gözlerini uyuturken, hemen uyuyor. Etraftan dediler ki, ayy niye alıştırdın onsuz uyumaaaasss... Denedim kaç kere, yine uyuyor ama daha uzun sürede. Yüzünü örtmeye küçükten alıştırınca sonra huysuzlanmıyor. Şimdi 9 aylık, örtüyü görünce kafasını şöyle yana çevirip gözlerini kapatıyor, yiyesim geliyor :)))

annemiz siz bu konu yüzünden çok strese girmişsiniz sizdeki stres hormonları bebişinize geçiyor onlarda uykusuzluk yapıyor bu bir kısır döngü sonuçta ..size önerilerim wınd salbe isimli krem ile günde 3 defa 15 dakikalık karın masajı, bebe yağı ilede bol masaj birde uyutmadan önce aguline isimli bitkisel şuruptan bir çay kaşığı içirin bunlar yenidoğandan itibaren kullanılabilen tamamen yan etkisiz ürünler .. sizde rezene çayı,yasemin çayı gibi rahatlatıcı çaylardan için bu durumu stres haline getirmeyin sizi mutlu edecek aktiviteleri mutlaka yapınki bol bol endorfin salgılayın oda sütünüzle bebişinize geçsin ,özellikle sizede masaj ve plates çok iyi gelecektir birde bebeğinizin henüz kesintisiz 6 saat uyumasını beklemeyin 4 saatte bi acıkacaktır . her gece yatağına anne sütü emdirilmiş bir mendil veya peçete koyun anne sütü kokusu bebeğinizi rahatlatır.

Canım inşallah senin de bu şekilde bahsedeceğin günler gelecek merak etme. Seni o kadar iyi anlıyorum ki internette bu konuda öyle çok araştırma yapmıştım ki resmen kafayı yemek üzereydim. Uyumadığı gecelerde sinirden ağladığım çok olmuştur. Üstelik gündüz hiç uyumadı gece kesin çok uzun uyur dediğim gecelerde belki 6-7 kere uyanıp beni deli ederdi.Senin için okulların açılması seni olumsuz etkileyebilir sadece. Güvenebileceğin bir bakıcı bulsan en azından gün içinde hemen göndermezsin biraz dinlenirsin en azından gece uyuyamasan bile gündüz biraz rahatlarsın. Ya da yarım dönem ücretsiz izne ayrıl eğer imkanın varsa. Ben de öğretmenim ve inan ilk aylardaki gibi olsaydı herhalde okula gitmemeyi düşünürdüm.

canım aynen anlattığın gibiyim.ücretsize ayrılamam ne yazıkki taksit ödüyoruz ancak yetişiyoruz gidene...((okul da tam gün.2isınıf okutcam guya ama süt izni sorun olcak okulla ev arası 90 km.anlayacağın sinir sistemim daha da çökecek.sabır diliyorum rabbimden.ve sizlerden dua...

hepinize çok teşekkür ederim canlar.minsim167 yolladığınız link açılmıyor ..ne olsa deneyecğim hala aynı halaaa çıldıracağım

bide bu linkleri dene cnm

Tender Sonata Adagio Mp3 Download bu link de açılmazsa aşağıdaki videoda çalıyo bu müzik ordan bi dinlet bakalım. ben gündüzl eri bunu dinleterek uyutuyorum ve uyanana kadar kısık bi şekilde çalmaya dvm ediyo, 2 gü ndür böyle deniyorum güzel uyuyor inşallah faydası olur size de cnm.
parçanın ismi "tender sonata adagio"" çalan da "riamond lap"

Camila - YouTube

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…