- 17 Aralık 2020
- 178
- 251
- 23
- Konu Sahibi Belladerin
-
kan şekerine vs baktır açlık tokluk şekerine.Kizlar bende ergenlik cagimdan beri var. Cok buyuk bir dert. Ozellikle boyle uykumun en tatli yerinde uyaniyorum deli gibi tatli ariyorum. Sanki o an tatliyi yemezsem delirecekmisim gibi oluyorum. Annemle anneannemde de vardi aynisi. Kiz kardesimde yok. Bi keresinde uyanip 2 kutu pismaniye yemistim, bi keresinde koca bi kutu baklava, nutella vs vs. Hicbir sey bulamayinca kasik kasik toz seker yedigim bile oldu. Sabahinda tabi garip bir mide bulantisi. Sirf bu yuzden gobegim popom erimiyor bir turlu. Deli gibi yorgun olayim yine kalkiyorum. Sizde de var mi bu durumdan? Yeme bozuklugu mu bu?
Eskiden olsa disari cikar eritirdim ama simdi malum pandemi cok kilo aldim kafaya takiyorum.Muhtemelen psikolojik bir durum. Fizyolojik olsa farklı etkileri de olurdu. Yeme bozukluğu gibi duruyor.
Bir sorun yok onlarda. Doktor yeme bozuklugudur muhtemelen demistikan şekerine vs baktır açlık tokluk şekerine.
Birkac yil once gitmistim o doktor yeme bozuklugudur seker degerlerin normal demisti. Eskiden bu kadar degildi yine birkac gun ara verebiliyordum ya da 1 ay hic uyanmiyordum ama ozellikle su son 1 yildir felaket. Acayip kilo aldim. Ayin 16sinda randevum var dahiliyeye onu da sorucam gitmisken.Diyabet hastası mı bahsettiğiniz kişiler? Açlık ve tokluk kan şekerinize bakıldı mı, onlar normalse şeker yükleme testi ve hmg A1c testleriniz yapıldı mı? Tüm bunlar yapılmadıysa hemen yaptırın. Tatlı sevmek başka şey, uykudan uyanıp şeker yiyecek kadar hipoglisemi yemek ayrı şey. Ya diyabet hastasısınız ya da ciddi insülin direnciniz var. Burada değil iyi bir doktorda çözüm aramanız acilen gerekli
Hipoglisemide tatlı yeme isteği oluşmaz ki. Hatta kan şekeri çok düşüyor olsa uykudan uyanamaz.Diyabet hastası mı bahsettiğiniz kişiler? Açlık ve tokluk kan şekerinize bakıldı mı, onlar normalse şeker yükleme testi ve hmg A1c testleriniz yapıldı mı? Tüm bunlar yapılmadıysa hemen yaptırın. Tatlı sevmek başka şey, uykudan uyanıp şeker yiyecek kadar hipoglisemi yemek ayrı şey. Ya diyabet hastasısınız ya da ciddi insülin direnciniz var. Burada değil iyi bir doktorda çözüm aramanız acilen gerekli
Pardon hipoglisemi yemek değil hipoglisemi yaşamak olacak orası. Yanlış yazmışım.Diyabet hastası mı bahsettiğiniz kişiler? Açlık ve tokluk kan şekerinize bakıldı mı, onlar normalse şeker yükleme testi ve hmg A1c testleriniz yapıldı mı? Tüm bunlar yapılmadıysa hemen yaptırın. Tatlı sevmek başka şey, uykudan uyanıp şeker yiyecek kadar hipoglisemi yemek ayrı şey. Ya diyabet hastasısınız ya da ciddi insülin direnciniz var. Burada değil iyi bir doktorda çözüm aramanız acilen gerekli
Aynen, tatli krizi ile ayni seydir mutlaka. Cunku uykudan uyanip hissedilen o aclik resmen vahsi bir aclik. Sanki 3 ay yemej yememissin gibi. Ben de ayni tatliya oyle oluyorum, yemezsen uyuyamiyorum sinirlerim tepeme cikiyor gozum donuyorBende onun daha değişik bir modeli var. Özellikle uyku ilacı içtiğimde uyku arası kalkıp ekmek, peynir falan ayarlıyorum (bunu yaparken çok kendimde değilim), yatağımın kenarındaki komodine koyup döne döne yiyorum falan akdjsjdj. Hiç psikolojik olarak düşünmemiştim, çarşamba terapi var mutlaka soracağım.
Tatlinin yerini hicbir sey tutmuyorBence bir süre gece kalkınca akşamdan kalma yemeği pişirip onu yiyin.Hep seker yiyormussunuz ,bu cok sağlıksız.
Hayatım, çok mu streslisin şu sıralar?Birkac yil once gitmistim o doktor yeme bozuklugudur seker degerlerin normal demisti. Eskiden bu kadar degildi yine birkac gun ara verebiliyordum ya da 1 ay hic uyanmiyordum ama ozellikle su son 1 yildir felaket. Acayip kilo aldim. Ayin 16sinda randevum var dahiliyeye onu da sorucam gitmisken.
3 yil olmustur ben gideli. 16sinda tekrar gidicem mutlaka belirticem onu da.Ben yasamiyorum çevremde de duymadım ama psikolojik olabilir.
Şeker degerlenirinizde de problem yokmuş.
Başucunuzda daha sağlıklı şeyler tutup onları yemeye çalışın bence.
Bir arkadaşın da dediği gibi bağımlılık bu ve çat diye bırakılmaz azaltmak lazım
Evet, bu aralar ekstra stresliyim iyice azdi. Ama hep vardi 13-14 yaslarimdan beri maksimum 1 ay gibi bi ara veriyordum ondan sonra yine 3-4 ay devam ediyordu.Hayatım, çok mu streslisin şu sıralar?
Sigara alkol alıyor musun?Evet, bu aralar ekstra stresliyim iyice azdi. Ama hep vardi 13-14 yaslarimdan beri maksimum 1 ay gibi bi ara veriyordum ondan sonra yine 3-4 ay devam ediyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?