gece uyku düzeni

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
116
41
Muğla
kızlar 2 aylık bebeğim var.bazı geceler çok huysuzken bazende kesşntisiz uyuyor(tabi ben çok mutlu oluyorum,hiç uyandırmak istemiyorum) kalkıyorum bakıyorum mışıl mışıl çok derin uyuyor,zoraki uyandırmaya çalışıp emziriyorum.tabi sonrasındada çok mırıldanıp bana eziyet yapıyor.sizler geceleri bebeklerinizi kaç saatte bir uyandırıp emziriyorsunuz?her gece derin uyumuyor,ama arada uyuyuncada hiç uyandırmak istemiyorum çünkü kendimide dinlendirmiş oluyorum.malum çocuklar bizi çok yoruyor insanın dinlenmeye bi yarım saatlik uykuya bile ihtiyacı oluyor.kızlar bana uyku düzeniyle ilgili yaptıklarınızı anlatırmısınız???
çok uzun oldu ama napimmmm :::)))))))))

benım oğlum 40 gunluk yaklaşık. gecelerı 2-3 saatte bır uyanıyor. aslında 6 saate kadar uyuması normal dıye duymuştum sonuçta acıksa ağlar uyanır.ama yaşamadan emin olamam. senin bebeğin kaç saat uyuyo hiç dokunmasan?

benim kızımda 42 günlük geceleri en fazla 2 saat uyuo 3 saat aralıksız uyuduğu zamanlar çok nadir...ama dün sabaha karşı her zamanki gibi altını değiştirdim emzirip gazını çıkardım sonra uyuyunca ışığı kapattım ama ben uyumadım tetikteyim yani ve 3.5 saat uyudu arasıra mırıldandı biraz ama ağlamadı uyanmadı bu gece yine denicem...

pembe 2 aylık bir bebek 6-7 saat kesintisiz uyuyabilir..zaten acıksa uyanır merak etme sen..gecelerinin keyfine var :) sen ne kadar dinlenmiş, uykunu almış olursan hem sütün çok olur, hem de daha etkin bir şekilde ilgilenirsin yavrunla..yerimseniben

Bebekler acıkınca uyanırlar zaten.Benim bebeğimde deliksiz uzun süre uyuduğunda uyandırmıyorum çünkü büyümeleri için uykuda çok önemli.

benimde kızım 4 aylık gece fıkırdanmaya baslayınca acıktıgını anlayabiliyorum.benimki 10 saat uyuyor.ama bende kızım 2 aylıkken coooookk uykusuzluk cektim.daha küçük oldukları için ememiyorlar hemen yoruluyuorlar ondan dolayıda sık uyanıyorlar.ama sende haklısın.merak etme sen uyu o uyanıp sana sinyallerini verecektir :)

benim dr um bebeğim ilk doğduğunda 3 saatte bir emzirmem gerektiğini yoksa bebeğin şekerinde problem olacağını söylemişti ben tabiki psikopata bağlamıştım saat kuruyordum sonra baktım kızım 3,5 saatte bir kalkıyor saat falan kurmadım ama (çok minikken bence uzun süre uyumamalı) bunu dr larınızla paylaşmanızı öneririm şimdi bile gece uyumadan 200 cc mama verdiğim halde gece 2-3 kere kalkıyoruz emip uyuyoruz dr um 2 yaşına kadar uyku düzeni bekleme demişti olsun hiç önemli değil gündüz işe gittiğim halde artık alıştım zamanla herşeye alışıyorsun..Allah hepimize kolaylık versin

Selam pembecimm:) bizim Irmak hanımda gece en erken 3 de uyuyor sabah 6-7 gibi uyanıp emip tekrar yatıyor ama bu okadar kolay olmuyor:) uyuyana kadar bizim uyku kaçıyo. Birde uyurken birden korkarak uyanması başladı son zamanlarda eşim de bende nazar duası okuyoruz ama huzursuz işte. Uykusuz geçiyor gecelerimiz ama biliyorumki bunlarda geçecek. Bir arkadaşıma dert yanıyordum hep kucak istiyo beşiğinde uyumuyo diye. Bana dediki "bu günlerin tadını çıkar daha sonra istesen de kucağına alamıyosun büyüyor ve bu günlerini özlüyosun..." Bunu duyduktan sonra kucağıma daha bi istekle alıyorum ve her uyandığımda yada her emzirdiğimde sinirlenmek yada ne bileyim uykum var diye huzursuzlanmak yerine onu kucağıma alabildiğim için şükrediyorum. ılerde bizde bu günleri gülümseyerek hatırlayacağız biliyrum. Biraz daha sabır canım...

nurder çok güzel yazmışsın gerçekten moral buldum teşekkürler...
korkarak uyanma bizde de var maalesef, o yüzden bi türlü derin dalamıyo.. gerçi gece olmuyo gündüz oluyo bizim genelde o iş...

benim oğlum 18 günlük ve günde toplam 6-7 saat uyumuyo.yeni doğan bebeklerin 18-20 saat uyuduğunu duymutum ama benim bebeğim hiç uyumuyo.hele geceleri yarım saatte bir kalkıyo.zaten gözlerini açınca 3-4 saat uyutamıyorum.uykusuzluktan öleceğim,ne yapacam bilmiyorum..:uhm:

benim ogluşumda geceleri 2-3 saatte bir uyanıp emiyo ve tekrar uyuyo.bu arada oglum 2 aylık.biraz daha büyüyünce geceleri daha uzun uyuyacaklarmış.ohhhsüprizzzzz
şu kucak olayına gelince heralde bütün bebekler aynıdır.anne kucagına bayılıyorlar.
valla bende bayılıyorummmmm kucaga almanın tadını cıkarmak lazımmm sonuna kadar yerimseniben

evet kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim.doktorumuzlada görüştük.artık uykuya bırakabilirsin dedi.istediği kadar uyusun karnı acıktığı zaman zaten uyanır dedi.şimdii daha huzurlu koyuyorum kafamı yastığa.şeker düşmesi ilk zamanlarda sarılık olduğunda olurmuş.o yüzden 6,7 saat uyuması normal sayılıyormuş kızlar.inşallah hep böle devam eder kızlar :)

caycan sana Allahtan sabır ve azim diliyorum..
biz de hemen hemen öyleydik. 20 saat uyku vs laflarını duydukça sinirlerim bozulurdu.. bizim bebek gözünü bi açıp pir açmıştı çünkü
uyanık olduğu zaman sürekli ağlamıyodur umarım.. yavaş yavaş oturur düzeni. ama eğer sürekli ağlıyosa bi doktora götürün isterseniz hani bişeyi varsa diye... ama çoğunlukla gaz diyip geçiyo doktorlar..
ben de gündüz hiç uyumuyo diye götürmüştüm bişeyi mi var filan düşüncesiyle.. doktor kulağına filan baktı bu çocuk nası duruyo, enfeksiyon var demez mi? çocuk normal normal duruyo.. bi sürü ilaç yazdı antibiyotik filan.. daha 2 aylıktı o zaman.. ilaçları aldım eve geldim ama vermeye içim elvermedi.. o kadar bişeyi yok diyodu içimden bi ses.. doktor akrabamı aradım durumu anlattım o da antibiyotik lafını duyunca bi doktora daha git dedi.. çünkü genel durumuna öyle bi acaiplik veya ateş mateş yok.. ertesi gün başka doktora gittim o baktı bişeyi yok gayet sağlıklı ama gaz sancısı vardır dedi.. ona da bişey yapamıyolar zaten...
iyiki vermemişim ilaçları, bazı doktorlar çok dengesizoluyo malesef...

kızım 7 ayın içinde, gündüz akşam 8 e kadar 3 kere (her uykusunda yaklaşık 1.5 saat )uyuyor.Akşam saat 10 gibi yatıyor ve sabah 6.30-7.00 kadar uyuyor ama gece 4 kere rahat kalkıyoruz herhalde normaldir diye düşünüyorum sizin bebişlerin uykusu nasıl:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…