Tuvalet Eğitimi Gece tuvalete bir türlü uyandıramıyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

guler100

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
1.133
25
358
Arkadaşlar kızım tam 3yaşında. 2yaşında alıştık çişe. Ama geceleri bezliyordum altını. son 6aydan beri gece arasıra kalkar çiş bahane (uyku tutmadı diee) çişim var der.
artık gecede bezlenmek istemiyor bende istemiyorum. yatmadan önce süt içmek istiyor. gece bir türlü uyandıramıyorum. 1haftadan beri deniyorum uykulu uykulu kaldırıp tuvalete oturtuyorum kendine gelemiyor çiş de yapmıyor tuvalete. başlıyor ağlamaya.
Deneyimli annelerin bilgilerine sığınıyorum

Zaten her gece altına yapmıyor ama illa o sütü uyumadan önce içmek istiyor 2saat önce versemde yatmadan yine istiyor

Son düzenleme:
Benim oglum 5 yasında gece halada altını bezliyorum bazen hiç yapmıyor Bazende bezinden bile taşınıyor yetmiyor bile bende sebebini anlamıyorum gece götürsem tuvalete sabah kalktığında bakmışim yapmış herhalde genetik ailede bizim aile oyleymis ama ablamın cocukları bezden kestiği anda yapmazlar gece wcye bile gitmezler yapı meselesi herhalde

çocuğunuzun yatağına koruyucu çarşaf serin ve gece hiç kaldırmayın, bezlemeyinde, evet bi müddet yapabilir altına ama işte böyle böylede alışacak yapmamaya..

altına bağlarsanız kuru kalkması mucize olur, çünkü siz bak bezini bağladım, çişini buraya yapabilirsin diyorsunuz:)) artık bez bağlamayın ki yaparsa ıslaklığı hissedip rahatsız olsun hatta ona bez bağlamadığınızı, çişi geldiği zaman sizi uyandırmasını söyleyin ve ona güvenin emin olun kısa bir sürede alışacaktır buna ama siz kaldırmayın yataktan, o çişi geldiğinde sizi kaldırsın

bazı geceler çişe kalkmaması normal, artık büyüyorlar, çişini daha uzun süre tutuyorlar.

yanlış anlamayın ama çocuğunuza bez bağladıkça oda altına yapmaya devam edecektir, gece wc.ye götürseniz bile hala altına yapmasının sebebide bu, çişini tutmayı öğrenmek yerine altındaki beze yapmayı tercih ediyor artık çocuğunuz 5 yaşında, bez bağlamak için çok büyük..

artık bez bağlamayın, bi kaç gün belkide bi kaç hafta yatağını, üstünü başını batıracaktır ama çişini tutmayı mutlaka öğrenecektir

benim kızımda 3 yaşında ben gündüz eğitiminden bir ay sonra ıraktım gece bezinide
bikaç kere altına yaptı sonra yapmadı
benim kızımda yatmadan sütünü içer öyle yatar
gece tuvaletede kaldırmıyorum hiçde kaldırmadım kendi uyansın istedim çünki çok sıkıştığı zaman uyanıp anne tuvaletim geldi diyor

canım benimde 2.5 yasında kızım var 3 gecedir kızımı gece tuvalete kaldırıyorum ama sadece 1 kez oda yattıktan 3 saat sonra..saat kuruyorum ilk gece ağladı yapmak istemedi bıraktım tatlı sözlerle 2.gece 2.gece tekrar aynı saatte denedim ona çişinin geldiğini lazımlıgına yapması gerektiğini yoksa kilodunu ıslatabileceğini cok yumuşak bi ses tonuyla söyledim hayır dedi sonra çok uykusunun oldugunu bildiğimi çişini yapar yapmaz uyumaya devam edecegini söyledim ve ellerini tuttum tamam anneciğim dedi ve odasında lazımlıgına yaptı ve öperek yatagına yatırdım aferim kızıma tatlı uykular dedim uyudu..bu gecede uyandırdım ve yaptı..bi yerde okumuştum ve gerçekten doğru çocukların vücut saati okadar mükemmelki hangi saate alıştırmaya başlarsan o saatlerde vucut beyne alarm gönderiyomuş mesela uyku saati geldi uykuya geçiş ama nasıl alıştırdysan öyle banyo yaptırıp uyutuyosan öyle süt içiriyosan öyle masal okuyosan öyle...çişte öyleymiş çocuk gece gündüz çişe alıştıgı zaman artık altını ıslatmıyo gecede ya kendi uyanıyo yapıyo yada sabaha kadar tutuyo sevgiler kolay gelsin.

evet artık bende kaldırmayı bıraktım arasıra sabah 6 gibi uyanmaya başladı çişim var diye
ama bazen sabah uyandığında hemen o bölgesini yokluyorum ıslakmı die kuru gibi geliyor ama çiş kokuyor
heralde gece kaçırıyo ve üstünde kuruyor koruyucu ped kullanıyorum hemen her şeyi değişiyorum

çok mantıklı denemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…