Tuvalet Eğitimi Gece çişini söylemeye nasıl alıştırtınız lütfen yardım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
Kızlar benim oğlum 3 yaşında gece ve öğlen uykularında bağlıyorum altını. Gece yatmadan süt içiyor. Onun için bütün gece boyunca işiyor. Sabah kalktığında 1 kilo oluyor bezi nerdeyse. Bende çalıştığım için gece 2-3 kere kalkıpta çocuğu çişe tutamıyorum. Yoksa çocuğun uykusu kaçarsa bidaha uyutamam kesin.
İleride büyüdükçe kendi kendine söylemeye başlarmı acaba?
Nasıl taktikler uygulamam lazım. Tecrubeli annelerden yorumlar bekliyorum.

benim kızımda 3.5 yaşında gündüz çişini yapıyor kakasını tuvalete yapmak istemiyor sıkıyor ve dolayısıyla altına kaçırıyor. geceleri ise halen kaçırıyor bezlemiyorum hergün çamaşır yıkıyorum

süt çok çiş yapar ben tuvalet eğitimi sırasında yatmasan 1 saat önce başarabilrsem 2 saat önce verirdim sonra gece 1 kez wc ye götürürdüm.uykusu bölünmez bence o da alışacaktır.en azından benim kızım alıştı.bir deneyin isterseniz...

doktorumuz gece uyuduktan 2 saat sonra kaldırın sonra kaldırmayın dedi. ama uykusundan iyice uyanacak bilinçli bir şekilde kendisi tuvalate gidecek. ilk sıralar altına birkaçkez kaçırır sonra alışır dedi

Yaklaşık 1 ay eşimle ikimiz dönüşümlü olarak 1,5 saat arayla saati kurarak çişe kaldırdık . Tabi başta yatağına yatak koruyucu naylonlu çarşaflardan serdim sütünüde kesmedim yatırdıktan 1 veya 1,5 saat sonra kaldırırsan sütüde kesmeye gerek yok diye düşünüyorum.
1-1,5 ay dan sonra anne diye seslenmeye başladı oda gecede 1 kere bide çok su falan içip bide ayağını üşüttüyse 2 - 3 defa kalkmayla bu işi halletdik çok şükür. Arada ufak tefek kazalar oluyor tabiki kolaymı anlayışla karşılamak lazım.

Eğer çalışıyorsanız eşinizle birlikte bu işi konuşarak anlaşarak yapın çünkü epey aradan sonra sürekli kalkmak baya yıpratıyor.

Kızlar benim oğlum 3 yaşında gece ve öğlen uykularında bağlıyorum altını. Gece yatmadan süt içiyor. Onun için bütün gece boyunca işiyor. Sabah kalktığında 1 kilo oluyor bezi nerdeyse. Bende çalıştığım için gece 2-3 kere kalkıpta çocuğu çişe tutamıyorum. Yoksa çocuğun uykusu kaçarsa bidaha uyutamam kesin.
İleride büyüdükçe kendi kendine söylemeye başlarmı acaba?
Nasıl taktikler uygulamam lazım. Tecrubeli annelerden yorumlar bekliyorum.

bendede aynı dert var canım

benimki de aynı arkadaşlar 26 aylık biz 3-4 ay önce öğrendik herşey çok iyiydi gece mızlansada kaldırıyordum ama arada geceleri bezliyorum özellikle yabancı bi yere gidersek şimdi de geceleri bezliyorum çünkü çok işiyor ara ara kalkıp kaldırıyorum yapmak istemiyor tuvalette kendini yerlere atıyor yapmıcam diye gündüz maşş sorunsuz gece mahvoluyorum o da yeni yenii..
ilk öğrendiğinde hiç böyle problem yaşamadık anlayamadım bi türlü geceleri bez olsa bile asla işemezdi oğlum yap bez var derdim ağlardı tuvalete gidelim diye ne oldu yine anlayamadım....

benimkide gece kaldırsam bir dert kaldırmasam ayrı bir dert ne yapcam bilmiyorum ben gece kaldırsam bir daha uyumaz sabaha kadar otururuz artık uykusu çok hafif

benim bir arkadaşım var 3 yaşında oglu var annesi gece kaldırıp tuvalete götürüyor çocuk farkında bile degil çişini yapıp geliyor uyanmadan

Yatmadan evvel süt içiyorsa yatmasına yakın vermeyin, 1-2 saat önce içsin, yatağa götürmeden önce tuvalete götürüp çişini yaptırtın, gece de bir kaç sefer kalkıp yaptırın, yapmasa bile tuvalete götürün ve bez bağlamayın, bez bağladığınız için geceleri bezine yapmalısın diye uyarmış oluyorsunuz, eğer gündüz eğitmini tamamlamışsa gece eğitimini de bitirin derim, çünkü rahatlığa alışabilir, biliyorum çok zor ama gündüz eğitimini tamamlayarak zor olan kısmı başarmışsınız, biz henüz onu bile başaramadık, biraz daha sabır diyorum

ilk günlerde yattıktan 1-1,5 saat sonra ve sabaha karşı kaldırdım...sonra ise sadece yattıktan 1, 5 saat sonra 1 kez kaldırdım ....... daha sonra ise hiç kaldırmadım çünkü kendi kalkar oldu.

arkadaslar öncelikle herkese meraba benimde 2.5 yasında kızım var 3 gündür gündüz tuvalete cıkıyo ama gece çıkarmıyorum önce gündüzemi alıstırmam gerekiyo yoksa aynı anda mı alıstırıyım bana yardım edin

kızlar hiç tedirgin olmayın,çocuğunuzun karşısında çok rahat davranın...ve tuvaleti eğlenceli hale getirin..benim kzım 2 yaşında ve iki günde tuvalete alıştırdım,maşaallah diyim de:)doğrusu sadece anneye iş düşmüyor,bence çocuk da istemeli..eğer çocuk gündüz alışmışsabi zaman sonra gece zaten yapmıyor..çünkü artık tutmayı öğreniyor..
ben kendi deneyimlerimi anlatıyorum...bu tuvalet meselesini çok dert ediyodum,,nasıl olcak ben beceremiycem diye..ve başladım..ilk gün 15 dk. bir götürdüm ve akşamüstü tam tuvalete götürdüğümde klozete yaptı,daha doğrusu denk geldi ve alkışladık,daha sonra sifonu ona çektirdim,bi daha klozete yaparsa hep sifonu onun çekeceğini söyledim,ve ertesi gün hiç altına yapmadı..ilk gün biraz zor oluyor,sadece çocuğunuzla ilgilenin,15dk. bir tuvalete..çişini o ana denk getirin..gece çişi ise:üç dört gün sonra bi baktım ki bezine hiç yapmıyor ve çıkardım attım..ben gece kaldırıp çişe tutmaya kıyamadım ama zaten gündüz yapmayınca gece de bi zaman sonra yapmıyor,emin olun...sakın kendinizi sıkmayın...ben çok dert ediyodum..inanın hiç değmezmiş...bi de çocuğunuzun yaşına takılmayın..bazısı 1.5 yaşında söylerken ,bazısı 2 yaşında ,bazısı 3 yaşında söylüyor...umarım yardımcı olmuşumdur...

arkadslar benim kızım 1 yasında acaba çişe alısırmı cok akıllı ama denemeye değer mi sizce

bir yaş bence erken ama ben kızım 1,5 yaşındayken alıştırma külotlarıyla ara ara başlamıştım..çişin ne olduğunu öğrensin,bilinçaltına işlesin diye:)belki bu yüzden mi bilmiyorum ama iki günde tuvalete alıştı...bence pat diye tuvalet eğitimine başlamayın..yavaş yavaş...çünkü o zaman annenin de sabrı kalmıyor...buyrunnnnnnnnnbuyrunnnnnnnnn
arkadslar benim kızım 1 yasında acaba çişe alısırmı cok akıllı ama denemeye değer mi sizce

ben de aynı dertten müzdaribim.artık kafayı yiycem.26 aylık bi kızım var.2 ay oldu bezi bırakalı ama her gece altını ıslatıyo. saat başı kakkıp kontrol ediyorum.wc götürmek istiyorum ama ne çare bas bas bağırıyo gecenin bi yarısı yapmıcam diye.gerçekten sinirlerim çoooooooook bozuk.ne yapıcam bilmiyorum

Arkadaşlar benim de oğlum var.28 aylık.2 yaşından itibaren bezi gündüz bıraktık.2 aydır da gece bağlamıyoruz.Kendi çişini söylemiyor.Ben kaldırıyorum 2 kere falan.gece süt içerdi eskiden.daha erken süt veriyorum.3 gün ağladı süt diye sonra unuttu.Gece sütünü erkene almak şart.Biraz ağlar sonra unutur.

gündüz ve gece birlikte alistirildimi daha kolay olur.
ben baya bir zorlandim gündüz baglamdim benim oglumda 2,5 yasinda birakti bez baglamayi ama gece bezliyordum.gündüz baglama gece bagla daha sonra alistirmak baya zor oldu.
ilk hafta her saat basi kaldridim daha sonra bir yattiktan 2 saat sonra birde 3 saat den bir daha iki kez kaldirdim.
sonrasi simdi yine ben yatarken kaldiriyorum tek.daha sonra ikinci kez kendi kalkiyor.
ama bir daha bebegim olursa gündüz birakinca gecede kaldircam ikisi bir daha kolay oluyor cabuk alisiyor hemde

Arkadaşlar benim de oğlum var.28 aylık.2 yaşından itibaren bezi gündüz bıraktık.2 aydır da gece bağlamıyoruz.Kendi çişini söylemiyor.Ben kaldırıyorum 2 kere falan.gece süt içerdi eskiden.daha erken süt veriyorum.3 gün ağladı süt diye sonra unuttu.Gece sütünü erkene almak şart.Biraz ağlar sonra unutur.
katiliyorum canim en az yatmadan bir saat öncesi falan sütü icmesi lazim yataga giderken icerlerse daha cabuk altini islatiyorlar

yok canim erken belli olmaz ama en ideal yas 2,5 yasinda cok cabuk alisiyor.kizlar daha erken alisabiliyor.ama en erken 1,5 yada 2 yas
seninki erken canim sonra sen stesse girersen bir daha bebeginde alismasi zor olur

X