kızım 2 yaşında ve bezi bırakalı yaklaşık 1 ay oldu. gece-gündüz aynı anda bıraktık. gece yattıktan 2 saat sonra ve sabaha karşı 2 kez çişe kaldırıyorum. gece kendi çişinin geldiğini fark etmesi uzun sürer mi acaba? yada fark etmesi için yapabileceğim bişey var mı???
ben oğlumu ilk başlarda uyuduktan sonra bezliyordum.bikaç gün sonra fark ettim ki bezi kuru kalkıyo. o nedenle gece bezlemeyi de kestim.altına muşamba falan serdim.bence gece kaldırma kaldırdıkça hep o saatte tuvalete gitmek isteyecek vücut öyle alışıyor çünkü...uyumadan önce götür.gece sütü içmiyorsa ki benimki içmezdi,bir iki haftaya alışır
benim kızımda gece-gündüz aynı anda alıştı tuvalete ama ne zamanki beşikten bazasında kendi yatağına geçtik o zaman gece altına işemeye başladı ( önceleri hep kendi kalkıyordu çiş için, yatağa geçince 1-2-3 - 5- 10 derken artık ben yıpranmaya başladım ve kendim kaldırdım çişe. özellikle ilk çişi geldiğini haber vermiyor.. 2.kez çişi gelirse çoğunlukla söylüyor.
ben kızmadan azarlamadan oluruna bıraktım.. şimdi 2,5 yaşında ve ilk çişi için saati kurup kalkıyorum, sonra bazen kendi haber veriyor bazen kalkmıyorum
cevaplar için sağolun.. bezlendiği zaman kuru kalktığı çok oluyordu fakat şimdi inadına çok su içiyor. özellikle akşamları( engel olamam ki su içmesine. kaldırmadığım zaman mutlaka ıslatıyor: ben de kendi fark edebilir mi acaba diye düşünüyorum hala, bi yolu var mıdır?... yada bi süre daha ben kaldıracağım galiba.
ben oğlumu ilk başlarda uyuduktan sonra bezliyordum.bikaç gün sonra fark ettim ki bezi kuru kalkıyo. o nedenle gece bezlemeyi de kestim.altına muşamba falan serdim.bence gece kaldırma kaldırdıkça hep o saatte tuvalete gitmek isteyecek vücut öyle alışıyor çünkü...uyumadan önce götür.gece sütü içmiyorsa ki benimki içmezdi,bir iki haftaya alışır
21 aylıktı.aslında 2 yaşını bekliyodum öğretmek için ama annemin geldiği bi dönemdi(ben annemlerden ayrı bi şehirdeyim)deneyelim olmazsa yine bezleriz dedik.tam zamanıymış demek ki çok yormadı bizi...
ilk zamanlar bir iki hafta uyurken bezledim ve takip ettim gece çiş yapıp yapmadığını hep kuru kalktı, sonra bezlemeyi bıraktım ve yatağına alez serdim, arada bir ıslattı ama ıslaklıktan rahatsız olduğu için kendisi dikkat etmeye başladı
2-3 gece bez bağlamaya karar verdim ben de. baktım kuru kalkıyor. 3. günün sonrasında bez de bağlamadım, çişe de kaldırmadım. maşallah kuru kalkıyor ve çişi geldiğinde huzursuzlanıyor, anlıyorum. genelde sabah oluyor zaten: çişini yapıp biraz daha yatıyor. bu sorunu da hallettik. darısı gerisine.
oğlum mayısta 3 yasını dolduracak 2 yaşına yakın gunduz bezı bıraktık ama vardıyalıu çalıştıp-ğımız için eşimle gece bezledım gene.
zamanla kuru kalkar dedıler ...haftada 2 3 gun kuru dıer gunler yas kalkıor..hala gece bezlıorum...bırde gece çişi geldıgınde altına bı ıkı damla yapmıs oluo haberı olanan kadar
aglayarak kalkıor...bı kac gun denedım ama aglayınca vazgectım ..kış dıe bezlıyorum hala mayıs nısanı beklıım dıorum ama beklemesemmı acaba ..
gunduzde hıc sorun yok yaklasık 22 aylıktan beri..