- Konu Sahibi Eymen-in Clnar-in Annesi
Mrb. Oğlum 2 buçuk yaşında gündüz tuvaletine gidip kendisi yapıyor kaka sını da çişi ni de ama gece bezliyorum gece bezlenmesi ni de bıraktırmak için ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz tecrübeli anneler ![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederim sağolun deneyeceğim inşallahben gunduz cis egitimini tamamlayinca 2 3 gun sonra yani geceye basladim hemen
ilk hafta gecede 2 3 kere kaldirdim
sonra ara saatleri uzattim simdi cok erken uyumadiysa yattiktann 4 saat sonra 1 kez kaldiriyorum.
son 2 haftadir çişi geldiginde kendisi uyaniyor çogu zaman
ben gunduz cis egitimini tamamlayinca 2 3 gun sonra yani geceye basladim hemen
ilk hafta gecede 2 3 kere kaldirdim
sonra ara saatleri uzattim simdi cok erken uyumadiysa yattiktann 4 saat sonra 1 kez kaldiriyorum.
son 2 haftadir çişi geldiginde kendisi uyaniyor çogu zaman
gece kaldirdiginizda uyanik olmasina dikkat edinÇok teşekkür ederim sağolun deneyeceğim inşallah
İnşala
Ikincisi yaman mi çıktıBen böyle bir şey duymadım.
Eğitimi gündüz ayrı gece ayrı şekilde.
İlk oğlumda bezi çıkarttık ve bir daha takmadık, bu konuda da hem doktorundan hem de okuldan kesin uyarı aldık gece bağlamayın diye.
İkincisi yaman çıktı, kaka yapmayı reddettiği için 5. Gün sanırım taktım bezi ve unutana kadar eğitimi bitirdik.
Çok çok hatalı bi başlangıç yapmışsınız aslında yani tuvalet eğitimine başlamak için en temel göstergelerden biri gece kuru kalkmaktır ama bu olmamışsa da başa dönmenin anlamı yok elbette. Benim şuan aklıma gelen öncelikle uykusu düzenli mi ? Değilse düzenleyin. Uyku ve beslenme bir zincirdir, beslenmesini de düzenleyin ve yatmadan önce tükettiği sıvı miktarını bu süreçte kısıtlayın. Sıvı miktarını kısıtlamak çoğu zaman sorunu çözer. Sıvı vermeyin demiyorum kesinlikle kısıtlayın , azaltın. Yatmadan önce zaten tuvalete gidiyodur diye onu özellikle belirtmiyorum. Yatağının altına kumaş dokulu hisirdamayan bi alez serin. İlk zamanlar kaçak olabilirMrb. Oğlum 2 buçuk yaşında gündüz tuvaletine gidip kendisi yapıyor kaka sını da çişi ni de ama gece bezliyorum gece bezlenmesi ni de bıraktırmak için ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz tecrübeli anneler![]()
Yatmadan önce tuvalete götürün veya gitsin , gece altına muşamba veya hasta bezi serin öylece bırakın, bezlendiginde zaten kuru kalkıyorsa geceye hazır demektir , gece kaldırmanıza gerek bile yok onlar sabaha kadar tutabiliyor , eğer bezi sabah ıslak kalkıyorsa bir iki güne gece kendisi tutmaya baslar . Hiç kasmayın ne kadar salarsanız kendinizi o kadar çabuk kavriyorlarMrb. Oğlum 2 buçuk yaşında gündüz tuvaletine gidip kendisi yapıyor kaka sını da çişi ni de ama gece bezliyorum gece bezlenmesi ni de bıraktırmak için ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz tecrübeli anneler![]()