Tuvalet Eğitimi gece bez bağlanması

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
mrhb,benim 2,5 yaşında kızım var.tuvalet eğitimine 6 önce başladım.gündüz alıştı çişini ve kakasını rahatlıkla yapıyor ama gece hala bez takıyorum çünkü tuvalete kaldırınca ağlıyor yapmıyor yapsada sabaha kadar yine çişini yapıyor bende sabah erken kalktığım için gece kalkmakta zorlanıyorum birde gece çok su içiyor haliyle çok çiş yapıyor havalar soğuduğu için bez takıyorum o uyuduktan sonra ama nasıl bırakıcak bilmiyorum siz nasıl bıraktırdınız geceyi yaza kadar bağlasam havalar ısınınca bezi çıkarsam olur mu acaba?

mrb benim kızımda 2,5 yaşında ben havaların ısınmasını beklemeyi düşünüyorum .gece bence kalkmaya alıştırman gerekecek gibi kolay gelsin :_)

merhaba bezi ilk bıraktığım zamanlarda oğlum hala gece ıslak uyanıyordu ama gündüz eğitimini tamamladıktan bir süre sonra yavaş yavaş gece bezini ıslatmamaya başladı kuru kalkmaya başlayınca da bezi çıkardık. inşallah sizinki de öyle olur. gece su içirmeyi azaltmakla başlamanızı öneriyorum.

tuvalet eğitimine erken başlamışsınız genelde 2,5 yaş deniyor kızlar için. o yüzden bence gece çiş-kaka olayına adapte olamamış. ve bezi bırakma döneminde aynı anda hem gece hem gündüz bez takılmamalı... bence bezine güvenerekten çiş yapıyor. kışın bez bırakmak en riskli zaman bence. ve gece su içince de haliyle çişi geliyor. suyu azaltmayı denemelisiniz.

bende bu sorunu yaşıyorum malesef.2,5 yaşından önce gündüz çişi ve kakayı öğrendi ama 3 yaş bitti ve hala gece bez takıyoruz.arkadaşın dediği gibi beze güvendiği için yapıyor.ama gece kaldırsam bidaha uyumaz bende sabah erken kalkıyorum napim kiii

eylül ortasında başladık çiş eğitimine, ki 3 yaşındaydık. daha yeni yeni geceleri tutmaya başladı çişini. düne kadar bez bağlıyordum bende, bikaç gündür bağlamıyorum zaten kendiside şiddetle reddedior. ama gece ıslatmaya başlarsa hemen beze geri dönücem , aksi takdirde üşütüp hasta olması riskine giremem. bi süre sonra nasılsa alışaak hiç kasmıyorum.

eylül ortasında başladık çiş eğitimine, ki 3 yaşındaydık. daha yeni yeni geceleri tutmaya başladı çişini. düne kadar bez bağlıyordum bende, bikaç gündür bağlamıyorum zaten kendiside şiddetle reddedior. ama gece ıslatmaya başlarsa hemen beze geri dönücem , aksi takdirde üşütüp hasta olması riskine giremem. bi süre sonra nasılsa alışaak hiç kasmıyorum.
yaa evet malesef sıkıntı sıkıntı...ben geceleri bağlıyorum demiştim yaaa dün gece bezinden bile sızdırmış beli ıslaktı.hatta benim farkettiğimde hafif nemli hale gelmiş.yani yavrumun belinde kurumuş çişi.bu kışta bide bu yüzden hasta olcak.böbreklerini falan üşütcek cocuk yaaa

gündüz bağlanmayan çocuğu niye gece bağlıyorsunuz ki? bezi tamamen bırakmalısınız. gece bir kere kaldırsanız yeter. uykudan önce de bol sıvı almamasına özen gösterin. tuvalet eğitimin ilk dönemlerinde geceleri sizin kaldırmanız önemli, alışınca onlar kendileri kalkıyorlar zaten, bir şekilde sesleniyorlar...

gündüz bağlanmayan çocuğu niye gece bağlıyorsunuz ki? bezi tamamen bırakmalısınız. gece bir kere kaldırsanız yeter. uykudan önce de bol sıvı almamasına özen gösterin. tuvalet eğitimin ilk dönemlerinde geceleri sizin kaldırmanız önemli, alışınca onlar kendileri kalkıyorlar zaten, bir şekilde sesleniyorlar...
evet canım haklısın.ama oğlum yatarken koca bi biberon süt istiyor.ve gece uyandığında tekrar uyuyamıyor.bende çalışıyorum.benim için kötü oluyor.ama muhakkak ne olursa olsun havalar ısınınca başlıcam.mayıs gibi bağlamayı bırakmam gere

Back
X