• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Gece beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Merhaba arkadaşlar. Haftaya 8 aylık olacak bir kızım var. Geceleri 1 kere biberonla besliyorum. Sizce gece beslenmesini bırakmalı mıyım? Ya da nasıl bırakmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Haftaya 8 aylık olacak bir kızım var. Geceleri 1 kere biberonla besliyorum. Sizce gece beslenmesini bırakmalı mıyım? Ya da nasıl bırakmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
merakla beklıyorum gelecek cevapları benım kızımda su an 7,5 aylık gece ıkı kez kalkar mama ıcın bırı 2-3 arası dıgerı 6-6,30 arası sabahta maksımum 8 de kalkar....
acıktıgında mama vermezsem aglıyor, su vs ıle kandırılmıyor ;)

Benim kızım ağırlıklı olarak mama ile beslendiğinden 6 Aydan sonra bırakmıştım ben.uyandığından 3-5 gün sabırlı bir şekilde mama vermeden uyutmaya çalışın,ağlayacaktır haliyle biraz su ile avutmaya çalışın aşılır zamanla .

Bunu bende çok merak ediyorum. Benim kizim da 5 aylık. Şu an erken tabi de ne zaman kesecegimi merak ediyorum bende.

Acikinca agliyorlar.2ile 3 arasi emziriyorsaniz onla idare edip 5te siz kalkin mama hazirlayip verin.biraz fazla hazirlayin.6da kalkmaz boyle boyle gecede 1 kere uyanir hale gelir.daha az yorulursunuz

Benim oglum 2yasina kadar 3 4 kere kalkti hep.3yas 1aylikti gece uyanmayi ancak birakti.bi daha cocuk yapamıyorum gozum korktu.simdi gece yatmadan ılık sut icip oyle yatıyor.gece 1kere tuvalete kaldiriyorum annelik zor iş

merakla beklıyorum gelecek cevapları benım kızımda su an 7,5 aylık gece ıkı kez kalkar mama ıcın bırı 2-3 arası dıgerı 6-6,30 arası sabahta maksımum 8 de kalkar....
acıktıgında mama vermezsem aglıyor, su vs ıle kandırılmıyor :KK66:
Benim kızımda aynı saatlerde kalkıyor. Ama 15-20 gündür 2-3 de kalktığında su veriyorum uyuyor ama 5-6 da kesinlikle uyumuyor. Bağırarak ağlıyor. 7-7.30 da da tam kalkıyor

Bu
Benim kızım ağırlıklı olarak mama ile beslendiğinden 6 Aydan sonra bırakmıştım ben.uyandığından 3-5 gün sabırlı bir şekilde mama vermeden uyutmaya çalışın,ağlayacaktır haliyle biraz su ile avutmaya çalışın aşılır zamanla .
bu gün su vereyim uyutayım dedim ama mümkün değil fena ağladı

Benim oglum 2yasina kadar 3 4 kere kalkti hep.3yas 1aylikti gece uyanmayi ancak birakti.bi daha cocuk yapamıyorum gozum korktu.simdi gece yatmadan ılık sut icip oyle yatıyor.gece 1kere tuvalete kaldiriyorum annelik zor iş
Gerçekten öyle çok zor iş. Allah yardımcımız olsun. Sabrımızı ve sevgimizi arttırsın.

eğer alışkanlık haline getirmiş ise bırakması zordur. mama yerine su verebiliirsiniz . ama kabul etmez ağlar ise mecbur yine mama. çok zorlamayın bence. daha küçük , yaşında deneyebilirsiniz bunu.

Ben 2 yaşa kadar emzirdim gece gunduz.
Memeyi birakinca da gece hicbisey vermedim.
Mama versem nolurdu bilmiyorum. Ama 1 yasina kadar ver istersen.

Bu

bu gün su vereyim uyutayım dedim ama mümkün değil fena ağladı
Sabırlı olacaksınız,ne yazık ki ağlatmadan olmuyor.Maksimum bir hafta sürer.anne sütü ile besleniyor olsa yine devam edin derim ama mama ile besleniyor.1hafta sıkın dişinizi hem siz hem de bebeğiniz rahat eder.Kucağınıza alın sevin öyle uyutmaya çalışın ,ısrarla su verin bi yerde pes edip uyutacak.

21.ayda memeyi kestim. o zamana kadar gece uyanıp biraz çekip uyuyordu. 21.ayda yeter dedim. Gece 1 saate yakın ağladı uyumadı. Su verdim kucağıma aldım sakinleştirdim. Sonra da uyudu. ikinci gece yarım saate yakın ağladı. Şimdi uyanıp bana sesleniyor gidip saçını okşayıp suyunu veriyorum dalıyor tekrar. 20 gündür böyleyiz.

B

ben maalesef emziremedim. 2. Ayda sütüm tamamen kesildi ve mama veriyorum mecburen
Olsun herkesin ayni olacak diye birsey yok. Oglumu emzirdim yine hamileyim bunda ne olur bilinmez. Sonucta bi sekilde bebeklerimizi beslemeye calisiyoruz. Demek istedigim süt aldigi surece gece beslenmesinden ayirmak imkansizdi. Cunku iki saatte bir hatta saat basi uyanip emmek isterdi.
Simdi mama da bebegininin temel gidasi ve biberonla emme ihtiyacini da karsiliyor ve daha kucuk. En azindan bi yasina kadar verebilirsin.
Aslinda cocuk doktorlarina gore 6 aylikken kesmek gerekiyor ama gercek hayatta oyle yapani cok duymadim.

Sabırlı olacaksınız,ne yazık ki ağlatmadan olmuyor.Maksimum bir hafta sürer.anne sütü ile besleniyor olsa yine devam edin derim ama mama ile besleniyor.1hafta sıkın dişinizi hem siz hem de bebeğiniz rahat eder.Kucağınıza alın sevin öyle uyutmaya çalışın ,ısrarla su verin bi yerde pes edip uyutacak.
Çok teşekkür ederim

Olsun herkesin ayni olacak diye birsey yok. Oglumu emzirdim yine hamileyim bunda ne olur bilinmez. Sonucta bi sekilde bebeklerimizi beslemeye calisiyoruz. Demek istedigim süt aldigi surece gece beslenmesinden ayirmak imkansizdi. Cunku iki saatte bir hatta saat basi uyanip emmek isterdi.
Simdi mama da bebegininin temel gidasi ve biberonla emme ihtiyacini da karsiliyor ve daha kucuk. En azindan bi yasina kadar verebilirsin.
Aslinda cocuk doktorlarina gore 6 aylikken kesmek gerekiyor ama gercek hayatta oyle yapani cok duymadim.
Teşekkür ederim. İnanın emzirememek çok içimde kaldı ama hayırlısı ne diyeyim. Evet 6. Aydan sonra reflü olur vs diyorlar ondan da kesmek istiyorum. Ama emzirseydim gittiği yere kadar emzirirdim.

Çok teşekkür ederim
Rica ederim.Ben de iki aydan sonra mama ile beslemek zorunda kalanlardanın. Doktorumuz 6. Aydan sonra kes verme demişti.sabırlı ol karar verdikten sonra uygula .ağlamasına dayanamayıp mamayı vereceksen ne kendini üz ne de bebeğini ağlat.bebek büyütürken en önemli şey sabır zaten.
İlk gün çok ağlar,ikinci gün daha az,3. Gün daha da azalır.sonra sonra gece beslenme alışkanlığı söner gider.biz bile alışkanlıklarımızdan vazgeçerken ne kadar zorlanıyoruz. Bebeğinin zorlanıp ağlaması normal yani.
Sağlıkla büyüt bebeğini.

Rica ederim.Ben de iki aydan sonra mama ile beslemek zorunda kalanlardanın. Doktorumuz 6. Aydan sonra kes verme demişti.sabırlı ol karar verdikten sonra uygula .ağlamasına dayanamayıp mamayı vereceksen ne kendini üz ne de bebeğini ağlat.bebek büyütürken en önemli şey sabır zaten.
İlk gün çok ağlar,ikinci gün daha az,3. Gün daha da azalır.sonra sonra gece beslenme alışkanlığı söner gider.biz bile alışkanlıklarımızdan vazgeçerken ne kadar zorlanıyoruz. Bebeğinin zorlanıp ağlaması normal yani.
Sağlıkla büyüt bebeğini.
Tekrar teşekkür ederim Doğru söylüyorsunuz. Bu gece başlayayım bakalım ne olacak. amiiinnn sizde sağlık huzur mutlulukla büyütün bebeğinizi

Back
X