Gece beslenmesi ne zamn kesilir? Ve diğer sorular..

Lioo

Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
2.823
2.640
22
Merhaba kizlar. 5 gun sonra 9 aylık olucak oğlum var. İlk alt dişi geçen hafta çıktı şimdi de yanındaki dışı patladı. Diğer dişler ne zamn çıkacak ve hangi sırayla. Uykular berbat zaten. Meme ve mama olarak geliyorduk geçen ay formül mamayi kestik. Yemeğe ağırlık verdim öğünleri doyumluk veriyorum. Kendi sütümde yeterli. 3 4 gundur Gece saat 12 1 gibi kaşık mama verıyorum 200 ml. Gece mizlanarak ağlıyor meme teklif etsemde emmiyor çünkü sabaha kadar tok oluyor galiba. Gündüzleri 2 uykuya alıştırdım. Ama bu diş çıkarma sürecinde düzen tepe taklak oldu 3 uykuya geçti böyle olunca saat 12 1 gibi Gece uykusuna geçiyor. Gece beslenmesini ne zaman kesilir acaba.

Post yukarı

Kizlarrrrr

Gece beslenmesini 4 aylik olduktan sonra aslinda kesebiliyoruz, cunku artik 5-6 saat acliga dayanabiliyorlar ama tabiki bebegin duygusal ihtiyaclari sebebiyle bu 4.ayda bitmiyor.

Siz su an gece beslenmesini kesebilirsiniz ki gece 12'de kasik mamasi yemesi de buyume hormonlarinin salgilanmasi acisindan kotu bir beslenme saati. Saat 22.00 gibi hormonlar salgilanmaya basliyor ancak efektif olabilmesi icin en az 2 saat gibi bir sure uyuyor olmasi gerekiyor, siz bunu kaciriyorsunuz. Tamam cocuklar mukemmel degiller, dis cikarma vakitlerinde tam bi canavara dönüşebiliyorlar ama bu rutine elimizden geldigince uymamiz iyi olur.

Saglikla buyutun

Kaşik maması ağır geliyor olabilir mi neden formül mamayı kestiniz ben 11nci ayda gece beslenmesini kestim çocuklar içmedi daha doğrusu bıraktık ama sabah veriyorum hala.

Evet şimdi dişini çıkardı. Uykusunu düzenlemeye çalışacağım. En geç 22 de uyuması gerek diyorsunuz yani. Teşekkür ederim yorumunuz için...

Kaşik maması ağır geliyor olabilir mi neden formül mamayı kestiniz ben 11nci ayda gece beslenmesini kestim çocuklar içmedi daha doğrusu bıraktık ama sabah veriyorum hala.
Hem emziriyorum hem yemeği artık doyumluk veriyorum. Yani sütüm yetiyor.
Gece uyumadan önce tok uyusun diye kaşık mama vermeye başladım. Ağır geldiğini hiç bilmiyordum neden öyle dedin canım. Gece 12 gibi 200 ml içince sabaha kadar yani 6 7 ye kadar tok oluyor. Ama bu 12 de değilde 10 da vermeliyim galiba.

Evet şimdi dişini çıkardı. Uykusunu düzenlemeye çalışacağım. En geç 22 de uyuması gerek diyorsunuz yani. Teşekkür ederim yorumunuz için...
Yok en gec 22 degil, en gec 8-8.30'da uyuyor olmali. Yavas yavas adapte edebilirsiniz, ancak ilk 1 yas hizli buyume sureci oldugu icin ne kadar hizli adapte olursa erken uyumaya, o buyume hormonlardan bol bol yararlanma firsati olur.

Gece kaşık maması neden veriyorsunuz onu anlamdım. Onun yerine normal mama verin tok tutar sabaha kadar uyanmaz. 12-1 de kaşık maması ağır geliyordur. 21:00da uyutmayı deneyin gecede 1-2 gibi mama verin. Ben hep öyle yaptım gece kesintisiz uyurdu.

Kaşık mamaları ağır oluyor çünkü canim normal formül mama versen buakdar rahatsız olmaz diye düşünüyorum. Tok oluyor ama uykusu bozuluyor daha erkene çek mesela ama dediğim gibi formül mama da çocuk uyanmaz kolay kolay beslenme yap sa da herkesin çocuğu kendi bilir beslenme düzenini ama mesela 12 den oncemi yatıyor? Ve öncesi de bı beslenmesi varmı uyanıkken. 12 de yatıyor ise yanlış erkene çekin uykusunu verimsiz bı uyku düzenli hormonu salgilanirsa uykuyu daha iyi alır daha düzenli olur verimsiz uyku şekillerinde dönemsel bozukluklar daha fazla oluyor
Erken yatirsan bile formül mama da uyanmaz aslında şuan çocuklarımin beslenmesi en geç 8 de biter bizde 15 buçuk ayliklar
O aylar da da bı yatmadan önce bir de 4 saatte bir veriyordum mama sanırım bu süre çocuğa göre uzatılabilir kısaltılabilir. Veriyorsan da erkene çekip vermen daha iyi olur ben çocuklarımi sabah 4 de kalksalar bile hep 8 9 da yatırdım yani donemsel bozukluklar oluyor ama tekrar duzenliyorduk.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…