Evet şimdi dişini çıkardı. Uykusunu düzenlemeye çalışacağım. En geç 22 de uyuması gerek diyorsunuz yani. Teşekkür ederim yorumunuz için...Gece beslenmesini 4 aylik olduktan sonra aslinda kesebiliyoruz, cunku artik 5-6 saat acliga dayanabiliyorlar ama tabiki bebegin duygusal ihtiyaclari sebebiyle bu 4.ayda bitmiyor.
Siz su an gece beslenmesini kesebilirsiniz ki gece 12'de kasik mamasi yemesi de buyume hormonlarinin salgilanmasi acisindan kotu bir beslenme saati. Saat 22.00 gibi hormonlar salgilanmaya basliyor ancak efektif olabilmesi icin en az 2 saat gibi bir sure uyuyor olmasi gerekiyor, siz bunu kaciriyorsunuz. Tamam cocuklar mukemmel degiller, dis cikarma vakitlerinde tam bi canavara dönüşebiliyorlar ama bu rutine elimizden geldigince uymamiz iyi olur.
Saglikla buyutun
Hem emziriyorum hem yemeği artık doyumluk veriyorum. Yani sütüm yetiyor.Kaşik maması ağır geliyor olabilir mi neden formül mamayı kestiniz ben 11nci ayda gece beslenmesini kestim çocuklar içmedi daha doğrusu bıraktık ama sabah veriyorum hala.
Yok en gec 22 degil, en gec 8-8.30'da uyuyor olmali. Yavas yavas adapte edebilirsiniz, ancak ilk 1 yas hizli buyume sureci oldugu icin ne kadar hizli adapte olursa erken uyumaya, o buyume hormonlardan bol bol yararlanma firsati olur.Evet şimdi dişini çıkardı. Uykusunu düzenlemeye çalışacağım. En geç 22 de uyuması gerek diyorsunuz yani. Teşekkür ederim yorumunuz için...
Kaşık mamaları ağır oluyor çünkü canim normal formül mama versen buakdar rahatsız olmaz diye düşünüyorum. Tok oluyor ama uykusu bozuluyor daha erkene çek mesela ama dediğim gibi formül mama da çocuk uyanmaz kolay kolay beslenme yap sa da herkesin çocuğu kendi bilir beslenme düzenini ama mesela 12 den oncemi yatıyor? Ve öncesi de bı beslenmesi varmı uyanıkken. 12 de yatıyor ise yanlış erkene çekin uykusunu verimsiz bı uyku düzenli hormonu salgilanirsa uykuyu daha iyi alır daha düzenli olur verimsiz uyku şekillerinde dönemsel bozukluklar daha fazla oluyorHem emziriyorum hem yemeği artık doyumluk veriyorum. Yani sütüm yetiyor.
Gece uyumadan önce tok uyusun diye kaşık mama vermeye başladım. Ağır geldiğini hiç bilmiyordum neden öyle dedin canım. Gece 12 gibi 200 ml içince sabaha kadar yani 6 7 ye kadar tok oluyor. Ama bu 12 de değilde 10 da vermeliyim galiba.