Gece anne babayla yatma (2,5yaşında )

nar

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2008
1.895
7
358
Tekirdağ
selamlar oğlum ikibuçuk yaşında benim hemen yanımdaki odayı onun odası yaptık gece 9 bazen de daha geç malesef ayağımda salalyarak uyutuyorum . bir biberonda süt içiyor .gece 12 den sonra her gece yanımıza geliyor ve yine süt içiyor elimde baş parmağımda ufak bir nasır var onunla oynuyor yüzümü elliyor uzun zamanda uykuya dalamıyor .. çoğu zaman yine süt içiyor .sabah ben yanından kalkınca uyanıyor bu alışkanlığından nasıl vazgeçtirebilirim artık çok yoruldum ruh gibi dolaşan mutsuz bi anne oldum bi yardım edin

odasını ayırmakla bu sorunu ortaya çıkarmışsınız... odanıza alın ve uzunca birsüre beraber uyuyun... elinizdeki nasırla oynaması ise; daha çok dokunulmak isteğinden kaynaklanıyor... bol bol öpün, bol bol kucağınıza alın... inanın başka çaresi yok... bol şans.

aynen canım benim oğlumda 2.5 yaşında .(7 ağustos 2009 doğumlu) bendde ayakta sallayarak uyutup yerine koyuyorum gece 1 de 2 de ne zaman uyanırsa karanlıkta kalkıp yanımıza gelio bizi uyandırma ihtiyacı bile duymuyo ortAYA girip üstünü örtüp uyuyor ama gündüzleri odasında uyuyo odada yatmıyacam die problem yapmıyo zorlamıyorum zorlarsam eminin ters teper tek yatıp uyusunda diyorum artık((( yerine koyuyorum 1 saat sonra geri geliyor 4 yaşına kadar normal canım tepki gösterme

benım kızım 24 aylık benle uyuyor.yatagını ayıramıyorum cunku hal ve hareketlerı hala sevgıye ıhtıyacı oldugu yonunde.kendı cocugunuzu gozlemleyın oyle karar verın.cogu kısı hala sızlemı yatıyor ayırın yatagını dıyor.annesı benım ıhtıyaclarını en ıyı ben bılırım.mesela anne bana sarıl yada opsene anne dıyor.koluma yapısıp uyuyor ılla bıyerı degecek.ben cok salladım zamanında ve artık pes ettım.sımdı ısıgı kapatıyorum uyuyo numarası yapıyorum donuyo saga bakıyor sola bakıyor elımı tutup yanagını oksatıyor uyanık kalkım dıye.15dk sonra uyuya kalıyor.gece gozunu acıp bakıyo bı sarılıyor ama yanımdamı dıye.ben butun gun sarılır operım kı anne olupta opup koklamamak cok zor doyamıyorum bıle.babası eve gelınce opuyor oynuyor sarılıyor.baska cocuk olsaydı ınanın bıkardı bu kadar sevgıden.su an bıle yanımda oturuyor elı ayagı uzerımde ara ara oksayıp opuyorum okadar yanı.sonuc olarak hep sevgı ıstıyorlar nekadar versen yetmıyor ben hosnutum bundan aslında gelsın opeyım butun gun ıcıme cekeyım mıs gıbı kokusunu.

4 yaşına kadar problem çözülecekse razıyım okul çağına gelmiş anne babayla yatan çocuklar var..
ben burdaki temmuz annelerindeki bütün arkadaşlarım daha bebek ufakken ayırdı odasını ben daha geçen yaz ayırmıştım halbuki o zmaanda gelirdi yanımıza ewt doğru hep beni babasını yanında istiyor elimi tutsun yanında oturayım mutfağa gidip yemek yapmama bile karşı ablası var o yapsınmış yemekleri halbuki fazlaca sevgi gösterdiğimizi düşünüyordum .. kızım la yaş arası 8 annane dede halaların göz bebeği herkesin tepesinde büyüyor benimde hep kucağımda öperek seni çok seviyorum derim devamlı beraber oyun da oynuyoruz .. sağolun ilgilendiğiniz için

yukarda da yazdığım gibi çok sevlerek büyüyo ama dediğin gibi yetmiyor heralde hatta sizin kız gibi şu an yanımda parmağımla oynuyor yine ben biraz fazla korumayada alıyorum sanırım.. dışarı çıktığımızda hep elimden tutsun gözümün önünden ayrılmasın istiyorum parka gittiğimizde kayaktan kayar ben başında beklerim salıncaklara giderse çarpar diye koştursa peşinden koşuyorum yola çıkar diye arkadaşlar rahat bırak o fazla gitmez geri gelicek koşturma derler ama işte çocuk bu ya çıkarsa caddeye yani anlıyacağınız acaba fazlamı bağlıyorum kendime acaba

henüz çok küçük çocuğunuz.

oğlumun 4 yaşına girmesine 3 ay kala sürekli "oğlum bir yaş daha büyüyorsun, doğumgününden sonra kendi yatağında yatacak" diye kafasını ütüledim. beynine yerleşti...

doğumgününü kutladık. hadi yatağına dedim. önce itiraz etti. ama itirazlarını kabul etmedik. epey direndi. ağlamak, bağırmak, siz beni sevmiyorsunuz demek... taviz vermedik yatağına yattı, bende karşınıdaki çekyata yattım.
unutmayın o daha çok küçük yanlız yatmaktan korkabilir. bir sene böyle devam etti.
yine doğumgünü yaklaşırken "oğlum biryaş daha büyüyor artık tek başına yatacak" diye söylemeye başladık.
yine aynı hikaye... taviz vermedik. ama anlaşmıştık sende kabul etmiştin dedik.

şimdi 6 yaşında ve odasında tek başına yatıyor. fakat her akşam yanlız yatmak istemiyorum diye söyleniyor.
unutma yanlız değilsin, anne-baba evde, seslendiğinde hemen gelir, ışığın az açık, kapı açık... güzel şeyler düşünerek uyumaya çalış. melekler seni koruyor diyoruz...

budan bir yöntem. birden yanınızdan ayırmak yerine söyleyerek çocuğunuzu ruhsal olarak hazırlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…