• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç gelişen gelişme geriliği ACİL

Kalbinin sesini dinle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
245
424
103
Herkese iyi günler,

Hamileliğimin 37+3. haftasındayım. Geçen haftaya kadar her şey çok yolundayken bebeğin karın çevresi ölçüsünün persentil değeri olarak 5in altında kaldığı ve gelişmediği belirlendi.

Doktorum en fazla 38+0 a kadar beklerim ve sezaryenle alırım, normal riskli riske giremem dedi. Tıp kitaplarına göre bu bebekler 38. Haftadan sonraya bırakılamaz kitabın dışına çıkamam dedi.
Doktorumun hocası perinotolog da bunu uygun buldu alınabilir dedi.

Bebeğin kilosu 2900 civarlarında. Şu an sadece karın çevresinde gelişim geriliği var.

Gittiğimiz başka bir perinotolog ise ben genel halinde bir problem görmüyorum o doktorlar abartmışlar şu an normal bence ve 39. Haftaya kadar beklerim sancın olursa da normal denerim dedi.

Şu an çok kararsız kalmış durumdayım.
Bir yandan riskler var bu riske girmeyip 38de alınsın diyorum. Ama küçük olur mu küvezde kalır mı diye endişeleniyorum.

39. Haftada doğurturum diyen doktor da o zamana kadar 3200 kg civarı olur anne karnından iyi küvez yok dursun şimdi diyor. Ama kendisi yaklaşım olarak çok rahat bir doktor olduğundan ona da tam güvenemiyorum. Beklerken bir şey olur mu diye.

İstanbul’da bu konuda gidebileceğim referans verebileceğiniz bir doktor var mı acaba? Bir kişiye daha gidip sonra karar almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Hızlı cevap alabilmek için konuyu buraya da açtım. Karar vermek için 1-2 günüm var.

Herkese iyi günler,

Hamileliğimin 37+3. haftasındayım. Geçen haftaya kadar her şey çok yolundayken bebeğin karın çevresi ölçüsünün persentil değeri olarak 5in altında kaldığı ve gelişmediği belirlendi.

Doktorum en fazla 38+0 a kadar beklerim ve sezaryenle alırım, normal riskli riske giremem dedi. Tıp kitaplarına göre bu bebekler 38. Haftadan sonraya bırakılamaz kitabın dışına çıkamam dedi.

Bebeğin kilosu 2900 civarlarında. Şu an sadece karın çevresinde gelişim geriliği var.

Gittiğimiz başka bir perinotolog ise ben genel halinde bir problem görmüyorum o doktorlar abartmışlar şu an normal bence ve 39. Haftaya kadar beklerim sancın olursa da normal denerim dedi.

Bir yandan riskler var bu riske girmeyip 38de alınsın diyorum. Ama küçük olur mu küvezde kalır mı diye endişeleniyorum.

39. Haftada doğurturum diyen doktor da o zamana kadar 3200 kg civarı olur anne karnından iyi küvez yok dursun şimdi diyor. Ama kendisi yaklaşım olarak çok rahat bir doktor olduğundan ona da tam güvenemiyorum. Beklerken bir şey olur mu diye.

İstanbul’da bu konuda gidebileceğim referans verebileceğiniz bir doktor var mı acaba? Bir kişiye daha gidip sonra karar almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Hızlı cevap alabilmek için konuyu buraya da açtım. Karar vermek için 1-2 günüm var.

Çok geçmiş olsun inşallah ikinci doktorun dediği gibi sağlıkla kucağınıza alırsınız 😇 38.haftasını doldurmuş bi bebek zaten artık erken doğum seviyesini geçmiş bulunuyor. Aklınızda soru işareti varsa ve normal doğum takıntınız yoksa bence 38, belki 38+3-4 gibi sezaryen olabilirsiniz. 2- 3 hafta önemli bi süreç evet ama kritik eşiği atlattıktan sonra 38 haftada bence sezaryen olabilir

Benim bebeklerimin de son dönemde karın çapı hep normalden geride seyrediyordu. Doktorum hiç stres yaptırmadı biraz düşük kilolu zayıf bir bebek olacak dedi. Amniyon sıvısı, kalp atımı, hareketliliği vs referans aldığı diğer değerlerde bir sorun olmadığı için bekledik.ama o dönem doktorum izindeydi bir hafta bir perinatolog yapmıştı kontrolümü o düşük doğum ağırlıklı bebeklerde sıkı takip gerektiğini, hareketlerini takip etmem gerektiğini, mümkünse de sezaryen olmamı söylemişti 36. Hafta kontrolde, ama erken alalım vs demedi. Ben kan sulandırıcı iğne kullandığım için sezaryen olmayı tercih ettim, oğlum 38+6 da 2430, kızım 39+1 de 2620 doğdu. Çok şükür sağlıklılardı, küveze falan da girmediler. 37 haftayı geçtikten sonra zaten doğuma hazır oluyor, akciğerleri gelişiyor. Benimkilerin ağırlığı düşük olmasına rağmen küvöz ihtiyacı olmadı, stres yapmayın sezaryen için 38. Hafta normal zaten

Kuvezde olması kötü bişey degil aslında süre hortum ile besleniyor sonra emzirmeye baslıyorsunuz ve orada en azından tüm tahlilleri yapılıyor (göz kulak sarılık kalca kalp) yami dogumdan sonra ha bre jastaneye GT gel kontroller yaptır derkenbebek için yıpratıcı oluyor siz dikişli dikişli zor oluyor. Ama kuvezde size gerek kalmadan özellikle sarılık tedavisi oluyorlar.bneim kızım 12 gün kaldı 38+2 de dogdugu halde kalca ultrasonudur sarılıktır hepsini onlar halletmiş taburcu oldugunda rutin aylık kntroller haric git gel yapmadık. Tabi pandeminin ilk zmanları dogum yaptıgım için sokaga cıkma yasaklaır geldi gidip emxiremiyordum mama iile beslendi o yönden kötü olmustu. Yoksa kuvezim bir sakıncası yok anne karnı ile es deger ortam

Ben medicana bahcelievlerde yavuz aydını öneririm. Tesbit ve ölçümleri iyidir nettir. Hatta bir arkadaşı yönlendirdim onunda riskli gebelik vardi akıl danışmak ve farklı bir görüş için gitmişti. Simdi ona devam ediyor. Ben iki cocugumuda onda doğurdum.

Çok geçmiş olsun bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum dört hafta önce bir hafta gerilik vardı karın çevresinde sonra iki hafta boyunca baş ve ayak çevresi gelişti karın çevresi gelişmedi ve kilo almadi sonra beş günde 100 Gr aldı sonraki beş günde 150 gr. Benim suyum da sınırda karın çevresi üç hafta geriden geliyor . Ben son zamanlarda yeme düzeni oluşturdum . Muz,süt ,ceviz,badem ve protein ağırlıklı besleniyorum. Doktor en ufak bir sıkıntı olursa gel dedi . Doktorum 39. haftada sezaryan diyor tansiyonum da çıkıyordu benim . En son kilosu 2700 Gr di ve su an doğsa sıkıntı olmaz dedi . Sizinki 2900 Gr zaten doğum aralığı 2500 ile 4000 Gr lütfen canınızı sıkmayın

Benim ben 😁
Sen Artık doğursan mı acaba 😀
Evet karın çevresi 1 hafta geridendş.
Ben dogurmuyorum herkes bana doğur diyor ben bekliyorum 😅
Ya aynı sıkıntıyı bende yasiyorum da ondan merak ettim çok tuhaf benimkinin karın çevresini aynı kiloda üç hafta geride çıkarıyor acaba cihazdan cihaza mi ölçümler değişiyor .

Ya aynı sıkıntıyı bende yasiyorum da ondan merak ettim çok tuhaf benimkinin karın çevresini aynı kiloda üç hafta geride çıkarıyor acaba cihazdan cihaza mi ölçümler değişiyor .
Doktor bu önemli değil. İnce belli bebek demek ki dedi. Hiç dert etmedik

Herkese iyi günler,

Merhaba perinatolog takibinde bi gebeyim. Koç üni mert tuğral hocama gidiyorum. Çok ayrıntılı bilgi veren bir doktordur. Dilerseniz deneyin

Bu karın çevresi ne ayak yahu ? Bana da ileride denilmişti iki hafta sonra testler falan doktor bu göbekli olacak dedi cidden öyle çocuk 😌😌 bence geri olan bebelerde fit olacak 🥹

Bu karın çevresi ne ayak yahu ? Bana da ileride denilmişti iki hafta sonra testler falan doktor bu göbekli olacak dedi cidden öyle çocuk 😌😌 bence geri olan bebelerde fit olacak 🥹
İnşallah sağlıklı olsun da vallahi kilosunda değilim ilk gerilik çıkınca çok korktum acaba organlarında sıkıntı mı var diye

İnşallah sağlıklı olsun da vallahi kilosunda değilim ilk gerilik çıkınca çok korktum acaba organlarında sıkıntı mı var diye
Ya işte insanları korkutuyorlar ama bana çok saçma geliyor böyle diyip hep normal gayet sağlıklı bebekler geliyor….

Ben şahsen bu geriliği ileriliği kilo olarak algılıyorum… Hiç derdi etme Allahın izniyle hiçbir şey olmaz ilk çocuğum 33 haftada 1.800 doğmuştu bak şimdi anaokuluna başladı

Ya işte insanları korkutuyorlar ama bana çok saçma geliyor böyle diyip hep normal gayet sağlıklı bebekler geliyor….

Ben şahsen bu geriliği ileriliği kilo olarak algılıyorum… Hiç derdi etme Allahın izniyle hiçbir şey olmaz ilk çocuğum 33 haftada 1.800 doğmuştu bak şimdi anaokuluna başladı
Allah sağlıklı uzun ömür versin . Çok şükür sıkıntı yok dedi ama hormonlardan dolayı sanırım insan daha tedirgin oluyor .

Back