Gec donem tuvalet iletisimi

Salon Kadini
Canım

Büyük kız nasıl?
Tuvaletini tutuyor mu?
Doktor ne dedi?
Normal miymiş?

Bizimki bazen 4 saat tutuyor. Bugün 3,5 saat tuttu. “Gelince söylerim” diyor.

Pazartesi bizim de 3 yaş kontrolü var,soracağız.

Ben kendi doktorumuza randevu bulamadığım icin baska bir doktordan randevu idrar baktirdm, temiz cikti ama icime sinmedi yarin kendi doktorumuza goturecegim ama cis tutma vs gibi seyleri birakti.

Rahatiz su son 3 aydir aslinda, bu 3 ayda toplasan 3 kere gece altina kacirdi, hatta son kacirmasinda yataga dahi cikmadi hemen farkedip tutmuş, ondan oncekinde de kacirirken farketmis gece karanliginda tuvalete kosmus, yani camasiri islanmis ama yatagi islanmadan durumu farkedip kurtarmis.

Senin cadi nasil?

Ay cok iyi bende basarili olabilirim umarim, sizde surecinizi anlatsaniz keske, hem bana hem okuyanlara fikir olurdu.
Böyle yazmıştım yukarıda.
Bir ekleme yapayım, lazımlık ta çiş yaparken ben çişi diyordum kızım da demeye başlamıştı. Bugün akşam yemeğinde yemeğini bitirmişti, biz yerken öylemama sandalyesinde coşuyordu, bi an durakladı, bi huzursuzlandı, çişin mi var dedim lazımlığı olduğu tarafa bakıp işi dedi. Babası aldı hemen açtı, bezi kuruydu ve lazımlığa yaptı çişini. Çok tatlı bu halleri görmek.

Maşallah maşallah hep iyi olsun inşallah.

Bizimki dediğim gibi 3 saat,4 saat tutuyor.

Çok inatlaştığı için zorlamak da istemiyorum.

Ama zararlı mıdır diye aklıma takılıyor.

Arada okulda da evde de tuvaletini kaçırdığı oluyor ama normal buluyorum.

Yemek konusu bir değişik. Bir bakıyorum dünyaları yiyor ertesi gün ağzına lokma koymuyor.

Çok iyi yapmışsınız ne kadar erken o kadar iyi. Benim kızımda çok erken öğrendi şu an 26 aylık bezsiz daha mutlu uykuları daha uzun. Yalnız konuşuyor mu bilmiyorum eğer konuşamıyor ise ilk 2 hafta sık sık çişe götürün. Yazınız başından sonuna okuyamadım. Her çişe gittinize de çiş yapıyoruz diye konuşun muhakkak. Zaten ablası var en iyi öğretmeni çabuk alışacaktır. Geceleri de bez bağlamayın bir müddet dışarı da çıkmayın ya da seyyar lazımlık ile çıkın. Süreciniz güzel geçsin

Oyyy masallah kuzuma, benim kizda daha ilk gunden ciss kelimesini kavradi, sabah kalkar kalkmaz banyo kapisina yapisip cissk diyor.
Bugun kendi doktorumuza gittik, sanirim enfeksiyon var daha sonucu cikmadi idrar kulturunun ama idrar tahlilinde lokositle bakteri gozukuyor bakalim ptesiye anca belli olur herhalde, gerci doktorumuz tahlil alınmadan once ev sıcaklığınız yuksekse terle attigi icin ihtiyac duymuyorda olabilir dedi Lale'm. Sende bir gotur bence tahlil verin iciniz rahat etsin derim ben.
Ya ne guzel bizimde boyle basariyla sonuclanir umarim, gectigimiz ay su an egitim vermeye calistigim kizim idrar yollari enfeksiyonu gecirdi oldukca agir igne vurulmak zorunda kalmisti, beni bu olay biraz tetikledi ister istemez, aslinda aklımda dahi yoktu ne yalan soyleyim

3.Gun güncellemesi

Bold yaziyorum, yorumlarla karışmasın diye

Bugun ablamizi doktora goturdugumuz icin sureci annaneye devrettik, sabah cis yapmamis bezsiz bir halde uyandik, hemen başarılı bir lazimliga iseme gerceklesti.

Daha sonra annaneye biraktik (bezli)

Ananemiz 2 cis ve 2 kakayi takip edemedigi icin beze yapmış bulundu.

Aksam 7 sularinda aldigimda altındaki bezi temizdi, hemen cikardik ve yeme icme derken uykumuz sarkti 9'a, yatmadan hemen once bolca emzirdim lazimliga isettim ve su an bezsiz yatıyor, yaklasik 2 saattir. 2 saat sonra kaldirip isetecegim umarim kizim erken davranmaz

Benim kızım da 18 ayının icinde. Son zamanlarda sıklıkla bez bağlatmak istememek durumu bizde de var. Kaka ve çiş yaparken de devamlı bir köşeye çekilip oturuyor. Ben bunu geçen hafta doktorumuz ile konuştuğum zaman direkt olarak tuvalet eğitimi değil de çiş, kaka kavramı, tuvalet alışkanlığı gibi kavramları yavaş yavaş alistirip öğretebilirsin demişti. Bir de lazimlik ile öğret demişti.
Bizim geceleri bezimiz sabaha kadar dolu oluyor o yuzden şimdilik sadece bu kavramların kafasında oturmasını sağlayacağım. Umarım sizin için de güzel olur. Konuyu takip edeceğim, benim için de öneriler olur
Bence sen de güzel bir şey yapıyorsun

Benim kiz yuruse direkt egitim dusunuyorum ama yurumedigi icin en azindan lazimliga adapte olsun, altinda bezi yokken cisini, kakasini yapmayi / birakmayi ogrensin istedim, cunku egitimde ilk sorun altta bez yokken cisi tutma bırakmadan cikiyor.

Bez baglatmak istememe ve saklanarak cis kaka yapma basladiysa gece bezinin temiz kalmasi da yakindir, yuruyorsa eger merdiven cikmayi ogretin mutlaka, merdiven çıkabilmek cis tutmak icin oldukca onemli.

Teşekkür ediyorum

Bence dediğim gibi ilk süreçte bunları öğrenmesinin bile çok güzel oldugunu düşünüyorum.
Bakalım göreceğim, geceleri neler olacak bizim açımızdan aslında yürüyor ama merdiven çıkarken emekleme yöntemi ile çıkıyor. Yani dik bir şekilde tutunarak cikamiyor. Sanırım bizim kızın biraz daha yolu var

Olsun, vakti gelince zaten sizde başlayacaksiniz, birazcik sabir annesi

Olsun, vakti gelince zaten sizde başlayacaksiniz, birazcik sabir annesi
Şu anda ben de kendimi hazır hissetmiyorum aslında. Yazın başlarım diye düşündüm. Bebekle plan da her zaman geçerli olmuyor tabii ki, zaman ne gösterir göreceğim :)
Umarım hepimiz için güzel olur süreç

Annenin kendisini hazir hissetmesi cok onemli, cunku bi anda salonun ortasina cisini birakinca ve bunu gunde 5-6 kez yapinca insan bi dunyadan kopuyor hem bebek hem anne hazir olmali mutlaka

süreç harika ve heyecanlı devam ediyor, merakla takip ediyorum

Allahım nasip ederse Pazartesi doktora gideceğiz,o zaman sorarım canım.

Ama bugün bile bile tuttuğunu düşündüm. Kendini deniyor,süreyi uzatmaya çalışıyor,tabii bunu ifade edemiyor bence.

Bugün gene tuttu tuttu.

Çok az kaçırdi,gerisini tuvalete yaptı ama kaçırdı diye çok üzüldü hemen kendi temizledi yerleri düşüm.

Maşallah küçük prenses harika gidiyor. Heyecanla takip ediyorum.

Tabiki biliyosun her ogrendiklerini sürekli test etme halindeler boyle boyle buyuyup olgunlasiyorlar. Benim kiz sadece tutmakla kalmiyordu ondan rahatsizlik duydum, hem tutuyor hemde az isiyordu.

Tabiki biliyosun her ogrendiklerini sürekli test etme halindeler boyle boyle buyuyup olgunlasiyorlar. Benim kiz sadece tutmakla kalmiyordu ondan rahatsizlik duydum, hem tutuyor hemde az isiyordu.
Günaydın canım.
Senin kızın durumu farklıymış evet. İyi olsun inşallah.

Okul nasıl gidiyor?

Evet sürekli kendini ve bizi deniyor bu yavrular… Ben de kendime hep bunu hatırlatıyorum inan.

Büyüyecekler inşallah…

Evet simdi doktorumuz aradi, azicik bi enfeksiyon varmis ama ultrasonda istedi niyeyse. Herkesin yavrusu iyi olsun, saglikla büyüsün Lale'mm

4.gün

Bugün kizim durgun ve isteksizdi, genel olarak moduda dusuktu.

Hatta su an evet tam bu saatte hic uyanmayan cocuk uyandi oyle gozumun icine bakiyordu simdi de evi dolasmaya gitti diye üzülürken banyonun kapisina dayanip cissssss annneee diye bagirmaya basladi.

Gunu boyle kapatmis olsak da, sabah ve oglen cisi haric hicbir basarimiz yok. :)

1 kaka ve 2 cisi altimiza kacirdik. Hafiften umidim kirildi.

Umudun kırılmasın canım ya unuttun mu yaz boyunca mücadelemizi?

Yataktan kalkınca evi mi geziyor ufaklık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…