Merhaba. Biz de 3. aydan beri tuvalet iletişimi uyguluyoruz. Aylardır geceleri hep bezsiz, gündüz de değişen sürelerde bezsiz ama çoğunlukla tek kullanımlık ya da yıkanabilir bez takılı oluyor. 4. aydan beridir kakasını özellikle beze yapmak istemediğini çok net belli ediyordu, kakalarını hiç kaçırmuyorduk ama çiş bazen kaçıyordu. Son 2 aydır ara ara kabız oldu, sonra her ikimiz de birer kez nezle olduk, ben hep halsizdim, tabi eylülden beri çalışmaya da başladım pür dikkat olamıyorum, bir de doktorumuz kafamızı karıştırdı bir ara aman tutmasına neden olmayın felan diyerek... Bu sebeplerden saldım çoğunlukla, çocuk kakasını belirtse bile aman yap kızım bezi alırım dedim hep, sonra işler çok daha zorlaşmaya başladı. Kakalı bezi çıkarmak, bulanmış popoyu silip temizlemek, ki %99 yıkıyorum, ayakta duran çocuğu lavabo altında ya da duşakabinde yıkayıp kurulayıp bezlemek falan çok zor.. Sonra bi farkettim, artık çişlerini belirtiyor ama kakayı bizden saklıyor, gizlice yapıyor hatta bittiğinde bile belirtmiyor, uf puf ederek yıkadığımı farketti çünkü..
Neyse baktım alarm zilleri çalıyor, yeniden dönmeye çalışıyoruz eski düzenimize, kakasını takip edip yapmaya başlasa bile hemen açıp oturtup lazımlıkta devam ettirmeye çalışıyoruz. Ara ara yakalıyoruz, ara ara beze yapıyor. Haftasonu yatılı misafirlikte olacağız, dönünce gün boyu yıkanabilir bez ya da bezsiz tutmaya çalışacağım o şekilde birkaç günde biraz yol alırız umarım. Tamamen bezden ayırmak ta da tuvalet bağımsızlığı kazanması gibi bir hedefim yok, sadece kakalarını görüp lazımlığa tutmak, çişleri olabildiği kadar lazımlığa yaptırıp elimizden geldiğince kuru ve temiz tutmaya çalışacağım. Bu arada gecelerimiz 6 aydan fazladır bezsiz geçiyor, bir ara gecede bir kez kaldırıp çiş tutuyordum yapıp geri yatıyordu, iki aydır kesintisiz uyuyor, sabah uyanınca ilk çişini yapıyor. Bu arada kızım 1 yaşına girecek, yürümeye de yeni başladı ama gece alt ıslatmayıp sabah uyanınca ben uyanana kadar bi 5 dk çiş yapmamayı kendi kendine başlattı, benim bir teşviğim olmadı bu konuda. Sadece tutmasın diye sesini duyar duymaz kalkıp çişe tutmaya gayret ediyorum. Böyle işte inşallah kakalarını da eski düzenine döndürürüm. Siz de günce gibi yazmaya devam ederseniz taktik alırım belki.