• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geç döllenme

canım geç döllenmeyi şöyle örnek vereyim.ben hamile olduğumu öğrendiğimde adetinize yakın hamile kalmışsınız yani geç döllenme olmuş demişti.mesela ben hamile olduğumu öğrenene kadar beni adetlerim hep 4 gün ileri atardı.yani benim hesapladığım yumurtlama tarihinde değil adete yakın bi zamanda 5 veya 7 gün kala yumurtlamam olmuş.
yani geç döllenme=yumurtlamnın ileriye atmasıdır .
aslında netten daha çok bilgi sahibi olursun bence nette araştır...

arkadaşlar geç döllenme nedir? lilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Canım,
Geç döllenme yumurta ve spermin karşılaştıkları andan itibaren başlar. Standart yumurtlama zamanından hemen sonra 1 gün içinde rahimde karşılşan yumurtalar ve spermler bir araya gelir. Ve tüplere hareket etmeye başlarlar. Bı sırada yumurta artık embryo olmaya başlar ve bölünmeye koyulur. İşte bu sürenin geç başlamasını ifade eder geç döllenme. Daha sonra bölünmeye devam ederek rahime doğru yola çıkar. Artık çok hücreli bir embryodur ve rahime tutunmak için kazı çalışmalarına başlar yumurtacık. Yani rahimde kendine uygun yeri arar, bulur ve orada kendine yer açmak için rahim duvarını aşındırmaya başlar (implante olmaya - tutunmaya başlar). İşte implantasyon (tutunma) kanaması da budur.
Sevgiler

anlattıklarınla aynı şeyi yaşıyorum şu and peki adet gününde azda olsa bi lekelenme yaşadınmı cevabın için şimdiden teşekürler:)

arkadaşlar doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra tam 8 ay geçti hala hamile kalamadım. bu ay belirtilerim fazlaydı ve çok ümitlenmiştim ama adetim gelmeden kan testi yaptırdım malesef negatif çıktı.ama 18 inde adet görmem gerekiyodu olmadım her ay 4 gün öne atıyo çünkü şimdide kahverengi lekenmeler oluyo sizce beklemelimiyim yoksa bu geç döllenme denen şeymi bu... cevaplarınızı acele bekliyorummmmmmmm kızlarrr :(((

arkadaşlar gerçekten çok bunalımdayım,1yıllık evliyim çok mutluyuz ama ne yazıkki bebeğimiz olmadı ama çok istiyoruz dr kontrolünde ilişkiye giriyoruz 2aylık bir düşükten 6 sonra klomen kullanmaya başladım ve hala bebeğimiz olmadı bu ayda olmazsa dr aşılama yapıcak bu ay çok ümitlendik 7gün geçti bugün kan tahlili yaptırdım ama sonuç _negatif_ 1hafta sonra tekrar bhcg yapılacak ne düşünüceğimi ne yapıcağımı şaşırdım lütfen yardımcı olun lütfennn:(

canim gec dollenme sudur cunku ben hep gec yumurtlama dolayisi ile gec dollenme yasadim. kadinlarin adet donemleri 21-35 gun arasi normal kabul edildigi icin, buna standart koymak amaci ile hesaplamalarin hepsi 28 gun uzerinden yapilir.

28 gunde bir regl olan bir kadin 14. gun yumurtlar 14 gun sonra da regl olur. 35 gunde adet olan kadin ise 21. gun yumurtla 35. gun adet olur. simdi son adet tarihleri bu iki kadinin ayni olsa bile, birinin yumurtasi 1 hafta gec gelistigi icin (21. gun catlamistir, digeri 14. gun) dollenme de digerinden 1 hafta sonra olur. yani aslinda bunda asla sorun edilecek bir sey yok, sadece ultrason cihazi 14. gun yumurtlamaya ayarli standart hesaplar yaptigi icin, gec dollenme sonucu olusan bebekler ultrasondan hep 1 hafta kucuk cikarlar. aslinda kucuk deillerdir. zaten haftalari kucuktur. SAT'a gore 14. gun yumurtlamadigi icin anne, bebek de olusumu ve gelisimi 1 hafta sonrasindan gelir.

ben 20. gun yumurtladim ama ben bu konuyu iyi bildigim icin dr uma satimi 14. gun yumurtlamisim gibi bir tarih verdim. yani aslinda SAT'im 16 ekimdi. ama 20. gun yumurtladigim icin 21 Ekim dedim, bebegim de hep SAT ile ve haftasiyla uyumlu cikti. anlatabiliyor muyum?

14. gun yumurtlayan ve hamile kalan kadinin

merhaba,ben siteye yeni üye oldum..Tesadüfen sitedeki yazınızı okudum..Ben şu an hamileyim..ama ilk test yaptığımda 7 gün gecikmem olmuştu,ve çok silik çıkmıştı.SAT 30.11.2009 normalde 30-31 gün içinde adet olurum bazen 32-33 günü bulur ama aslında adet günlerim düzenlidir.Ama aralıkta bnm tahminimce adet tarihime yakın eşimle birlikte oldum.İmkansız bir şekilde hamile kaldım.Aslında bebek istiyorduk ama daha vakit vardı:1rolleyes: Sonuç olarak doktorum kanda test istedi ilk olarak 07.01.2010 tarihinde 33.8 çıktı doktor düşük bir değer ama bakalım dedi sonra 11.01.2010 tarihinde 259 çıktı.Doktorum değerler yükseliyor dedi 14.01.2010 da tekrar kan vercem inş. daha da yükselir:CüvCüv: yazılarınızı okudum acaba geç yumurtlama sonucu oluşan bir gebelik mi die düşünüorum.1 sene önce bir düşük yaşadım..Yaptırdığım testler sonucu kanda pıhtılaşma çıktı.Onunla ilgili de corasprin alıyorum Şu anda çok korkuyorumm:gitme: cvp verirseniz çok sevinirim..Şimdiden teşekkürler..Arkadaşlar cvplarınızı bekliyorum...

canim gec dollenme sudur cunku ben hep gec yumurtlama dolayisi ile gec dollenme yasadim. kadinlarin adet donemleri 21-35 gun arasi normal kabul edildigi icin, buna standart koymak amaci ile hesaplamalarin hepsi 28 gun uzerinden yapilir.

28 gunde bir regl olan bir kadin 14. gun yumurtlar 14 gun sonra da regl olur. 35 gunde adet olan kadin ise 21. gun yumurtla 35. gun adet olur. simdi son adet tarihleri bu iki kadinin ayni olsa bile, birinin yumurtasi 1 hafta gec gelistigi icin (21. gun catlamistir, digeri 14. gun) dollenme de digerinden 1 hafta sonra olur. yani aslinda bunda asla sorun edilecek bir sey yok, sadece ultrason cihazi 14. gun yumurtlamaya ayarli standart hesaplar yaptigi icin, gec dollenme sonucu olusan bebekler ultrasondan hep 1 hafta kucuk cikarlar. aslinda kucuk deillerdir. zaten haftalari kucuktur. SAT'a gore 14. gun yumurtlamadigi icin anne, bebek de olusumu ve gelisimi 1 hafta sonrasindan gelir.

ben 20. gun yumurtladim ama ben bu konuyu iyi bildigim icin dr uma satimi 14. gun yumurtlamisim gibi bir tarih verdim. yani aslinda SAT'im 16 ekimdi. ama 20. gun yumurtladigim icin 21 Ekim dedim, bebegim de hep SAT ile ve haftasiyla uyumlu cikti. anlatabiliyor muyum?

14. gun yumurtlayan ve hamile kalan kadinin

bana yarımcı olabiliseniz çok sevinirima.s.

merhaba arkadaşlar
birşeyler sormak istiyorum.umarım bu mesajımı görebilirsiniz.ben 7 mayısta yüzeysel bri ilişki yaşadım erkek arkadaşımla.13 mayısta da yani 28. günümdede normal şekilde adet gördüm.yine de emin olmak için 2 haziranda kan tahlili yaptırmak için doktora gittim.doktor sonuç negatif çıksada sevnme daha erken dedi.ultrasona sokmam lazım seni bir daha gel bunun için dedi ama ben sonucumu almaya bile gidemediğim için doktoroda gireiedim.telefonla negafit olduğunu öğredim.netten bir kaç doktorla bağlantıya geçtim ve geç döllenme olsada ilişkinin üzerinden 26 gün geçiği için belli olurdu dedi hepsi.benim merak ettiğim ilişkiden sonra hem regl olduğum için spermler beklemeye devam edermi hemde neredeyse bir aylık bir süre geçmiş oluyor ilişkinin üstünden.bu kadar zaman döllenmek için bekler mi doktoruma göre 26 gün erkenmiş de çok daha sonra gitmeliymişim bu kadar zaman beklermi döllenmek için? ben spermlerin ömrü vücuta sadece bir kaç gün diye biliyorum.lütfen bana yardımcı olur musun?çok korkuyorum hamile olmaktan.en iyi sonuç kan testidir ama ben aldığım sonuca sevinemedim bile bu doktorun yüzünden.tekrar gitme şansımda yok korkudan ölüyorum.4 gün sora tekrar regl olmam lazım.

merhaba arkadaşlar
birşeyler sormak istiyorum.umarım bu mesajımı görebilirsiniz.ben 7 mayısta yüzeysel bri ilişki yaşadım erkek arkadaşımla.13 mayısta da yani 28. günümdede normal şekilde adet gördüm.yine de emin olmak için 2 haziranda kan tahlili yaptırmak için doktora gittim.doktor sonuç negatif çıksada sevnme daha erken dedi.ultrasona sokmam lazım seni bir daha gel bunun için dedi ama ben sonucumu almaya bile gidemediğim için doktoroda gireiedim.telefonla negafit olduğunu öğredim.netten bir kaç doktorla bağlantıya geçtim ve geç döllenme olsada ilişkinin üzerinden 26 gün geçiği için belli olurdu dedi hepsi.benim merak ettiğim ilişkiden sonra hem regl olduğum için spermler beklemeye devam edermi hemde neredeyse bir aylık bir süre geçmiş oluyor ilişkinin üstünden.bu kadar zaman döllenmek için bekler mi doktoruma göre 26 gün erkenmiş de çok daha sonra gitmeliymişim bu kadar zaman beklermi döllenmek için? ben spermlerin ömrü vücuta sadece bir kaç gün diye biliyorum.lütfen bana yardımcı olur musun?çok korkuyorum hamile olmaktan.en iyi sonuç kan testidir ama ben aldığım sonuca sevinemedim bile bu doktorun yüzünden.tekrar gitme şansımda yok korkudan ölüyorum.4 gün sora tekrar regl olmam lazım.

arkadaşım hiç korkma bence eger kanda çıkmadıysa hiç yoktur bir haftan geçse bile adettinin üzerinden hemen bilinir kandan şanslıymışınki adetin yakın oldugu için hamile kalman zorlaştıgı için olmamış ama dikkat et madem bu kadar korkuyosun

10 günce kasık ağrıları yüzünden dr gittim muayne olduktan sonra untrosona baktı ve döllenme olmuş dedi benim adet tarihime daha 10 gün var kan tahlili yapıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorum arkadaşlar döllenme oluşmuş demek bebek anlamına mı geliyor yardımcı olursanız sevinirim

merhabalar size bir sorum olacak adetimin 29.günü kan tahlilim 0.67 çıktı son adet kanamam 14 nisan geçen ay 26.günde adet olmuştum şuan 33.gündeyim hala tık yok sabahları olcak gibi hissettim ama yok acaba geç döllenmememidir umutlanabilirmiyim

canım geç döllenmeyi şöyle örnek vereyim.ben hamile olduğumu öğrendiğimde adetinize yakın hamile kalmışsınız yani geç döllenme olmuş demişti.mesela ben hamile olduğumu öğrenene kadar beni adetlerim hep 4 gün ileri atardı.yani benim hesapladığım yumurtlama tarihinde değil adete yakın bi zamanda 5 veya 7 gün kala yumurtlamam olmuş.
Cok guzel.anlatmissiniz ben 26 gunduradet olmuyorum 1 hafta once test yaptirdim kanda cikmadi hic bisey ultrasondada cikmadi acaba gec dollenmemi

Kızlar iyi günler cavp gelırmı bılmıyorum ama ilişki üzerinden 36gün gecti adetım normalde duzenlı degıl ancak tahmını yumurtlama donemınde prezervatıfle ılıskıye gırdım ve ella kullandım ustune adetım 16gün gecıktı nerdeyse ve ben gecıkme basladıgından berı hem predıktor hemde normal test yaptım hepsı negatıf cıkı en son dunde yıne predıktor erken gebelık testı yaptım yıne negatıf ılıskının ustunden bu kdr gecse gec dollenme bıle olsa cıkarmıydı

Kaçıncı yolda nasipse:)

Back
X