İnşallah. :) Neden aşılama olsun ki. ? Başka sorun var mı_?
Canim Ben bu haziran ayında çift rahim olduğumu öğrendim. Çok ağladım üzüldüm 5 tane farklı doktora gittim kimisi çift rahim değil kalp şeklinde dedi kimi perde dedi. Sonunda karar verildi ki çift rahim ve aslında çift rahimin gebe kalmaya engel bir şey olmadığını öğrendim sevindim. Gün aşırı çalışmalara başladık. Bir gece yarısı Sağ kasık ağrısı ile uyandım senin gibi siyah bir akıntı geldi. geçer sandım geçmedi. Acile gittim ya gebesin ya apandisit dediler. o zam adet gecikmesi yaşadım. 27. gündeydim. İdrar kan testi kan testi derken ağır enfeksiyon çıktı. İğne serum ilaç derken araştırılsın diye Özel bir hasteneye gittim bebek istiyorum ya enfeksiyon engel olmasın diye amacım. Doktor dedi ki senin TÜP BEBEK dışında çaren yok . Çift rahimden değil AMH yani yumurta rezervin yok. Benim sol tüpte hiç yumurta yok sağ tüpte 3 atne varmış ve yumurtalamıyormuşum. ERKEN MENOPOZ yani. 25 yaşındayım ama 30 yaşından sonra adet olamayacğım belki. Doktorun bana bunu dediğini ve o an ne hissediyorsam ne zaman aklıma gelse aynı şeyleri hissediyorum. O yer ayağımın altından nasıl kaydı nasıl içim çıkana kadar ağladığımı tahmin edemezsin

Ben buarada incir soğan kuru denedim. neyse eşimin desteği ile Cerrahpaşaya başvurduk. Doktora sordum artması için ne yapabilirim diye incir kürü desin diye bekliyorum ama bunun artması için çare yok dedi. Endokrin bölümde aşılama için başaldık HSG, Sperm Sayısı, Dahiliye Muayene, Testler tahlilller. 17 tüp kan verdim tam.

psikolojisi daha zor eşimle sabah 6 da kalk sıraya gir çık işe gel. Allah kocamdan razı olsun, bir gün gık demedi. Neyse aşılama için 3 yıllık evli olduğum için rapor çıktı . İğnelerimi aldım Menogon kullanmaya başladım . Öyle dikkate gerektiriyor ki her gün saat kaç ta olduysan o saatte olmak zorundasın. Saat şaşamaz, faydası olmaz dendi. Saat 19:03

iğne sonrası kasık bel ağrıları çok az oldu. Yumurta büyümüş mü artmış mı diye 2 günde bir muayene ye gittim. En son muayenem 22 Kasım dı ve büyüyen yumurta değil kistim oldu. O gün bıraktık iğneyi . Ben her muayenede aşılama çatlatma iğnesi için gün verir derken tedavi durdu. Bir sonraki adetinde gel dedi. Ve ben hala adet olmadım. Şimdi adet olsam da sevineceğim çünkü tedaviye devam etmem gerekiyor. Zamanla yarışıyorum.

Gebe ise benden daha mutlusu yok. Ama ya kistten olmuyorsam buda zor. Neye sevineyim neye üzüleyim bilemedim. Benim sana tavsiyem, tedavi çok tıp çok ilerde ama hayırlısını iste. Çok dua et bunlara gerek kalmasın. Süreçleri çok ağır. Ben anne olmayı hakkettiğimi düşünüyorum. Rabbim bana versin inşallah.