• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç döllenme mi?

yeso_yeso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
27
7
86
Merhaba hanımlar 🌸
SAT 13 Mayıs. 32 gün ortalama döngüm. Yumurtlama tarihim 30 mayıs görünüyordu. Ovulasyon testi yaptım kopkoyu değildi ama yine de değerlendirdik. 6 Haziran'da ovulasyon testi yaptım yeniden ve bu kez diğer çizgiden bile koyu çıktı. 1 hafta geç yumurtladığımı anladım. Onu da değerlendirdik. Sonra beklemeye başladım. Erken gebelik testi yaptım regl günümden önce. Negatif. 13 haziran gösteriyor takvim regl günümü. O gün normal gebelik testi yaptım negatif. Tam 1 hafta geçti günüm. Bugün de yaptım erken gebelik testi, negatif. Benim regl günüm hiç gecikmez. Ya gününde ya 1-2 gün erken olur. Böyle gecikmesi anormal. Kasıklarımda ara ara kasılma oluyor adet sancısına da benziyor, gün içinde uyku hali var ve eski iştahım gitti ufak bulantılar oluyor hatta. Bu kadarı tesadüf mü sizce? Biraz daha beklemeli miyim? Pazartesi günü kan testi yaptırsam mı yoksa biraz daha beklesem mi? Teşekkür ederim şimdiden 🙏🏻

Merhaba hanımlar 🌸
SAT 13 Mayıs. 32 gün ortalama döngüm. Yumurtlama tarihim 30 mayıs görünüyordu. Ovulasyon testi yaptım kopkoyu değildi ama yine de değerlendirdik. 6 Haziran'da ovulasyon testi yaptım yeniden ve bu kez diğer çizgiden bile koyu çıktı. 1 hafta geç yumurtladığımı anladım. Onu da değerlendirdik. Sonra beklemeye başladım. Erken gebelik testi yaptım regl günümden önce. Negatif. 13 haziran gösteriyor takvim regl günümü. O gün normal gebelik testi yaptım negatif. Tam 1 hafta geçti günüm. Bugün de yaptım erken gebelik testi, negatif. Benim regl günüm hiç gecikmez. Ya gününde ya 1-2 gün erken olur. Böyle gecikmesi anormal. Kasıklarımda ara ara kasılma oluyor adet sancısına da benziyor, gün içinde uyku hali var ve eski iştahım gitti ufak bulantılar oluyor hatta. Bu kadarı tesadüf mü sizce? Biraz daha beklemeli miyim? Pazartesi günü kan testi yaptırsam mı yoksa biraz daha beklesem mi? Teşekkür ederim şimdiden 🙏🏻
Gec yumurtladıysan adetın de gecıkır canım

Psikolojik de olabilir ama kan verip öğrene bilirsin genelde testlerde silikte olsa çıkıyor canım yani benim öyle olmuştu en azından Allah sana hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah 🥰

Her şey geciktirebilir adeti , ilaç kullanımı, stres , hormonlar ve tabi hamilelik geç döllenme de olabilir doktora gitmeden tam emin olamazsınız .

Merhaba hanımlar 🌸
Benim 8 gün gecikti canım negatif.mevsim değişikliği bile çok etkiliyor regli doktorumda mevsimsel dedi zaten bende tarlusala başladım şimdi kan verip negatif olduğu kesinleşince

Cevap veren herkese teşekkür ederim 🙏🏻 Geçen ay yazmıştım bu postu. Sonrasında 21 Haziran'da regl oldum. Dişim için antibiyotik kullanmıştım öncesinde, o etkilemiş olabilir ya da hava değişimi dediğiniz gibi. Bu ay Dr a gittim, kist falan yok her şey yolunda dedi. Duphaston diye bir ilaç verdi. Adet olursan 3. Günü gel dedi. Bu ay da ovulasyon testi kullandım. Umarım yakalamışımdır, Dr un verdiği tarihlerle pek uyuşmadı ama hayırlısı artık 🤷🏼‍♀️

Cevap veren herkese teşekkür ederim 🙏🏻 Geçen ay yazmıştım bu postu. Sonrasında 21 Haziran'da regl oldum. Dişim için antibiyotik kullanmıştım öncesinde, o etkilemiş olabilir ya da hava değişimi dediğiniz gibi. Bu ay Dr a gittim, kist falan yok her şey yolunda dedi. Duphaston diye bir ilaç verdi. Adet olursan 3. Günü gel dedi. Bu ay da ovulasyon testi kullandım. Umarım yakalamışımdır, Dr un verdiği tarihlerle pek uyuşmadı ama hayırlısı artık 🤷🏼‍♀️
Belirtide aramayın kendinizde rahat kafa çok önemli yukarıda saydıklarınızın hepsi psikolojik. Bu ay kafanızı aklınızı ve içinizi rahat tutun göreceksiniz bebişiniz sizinle olacaktır

Haklısınız, belirtilere çok takılınca stres yapınca olacağı varsa da olmuyor. İlk hamileliğimde de aynısını yapmıştım 3 ay. Sonra pes edip kafaya takmayınca 4. Ay kendiliğinden tutmuştu. Teşekkürler cevap için 🙏🏻🌸

Maalesef yine olmadı. Sabah regl ile uyandım. Göğüslerdeki o anormal şişlik duphaston ilacının hormonları yükseltmesiyle ilgiliymiş demek ki. İlaç bittikten tam 1 hafta sonra geldi çünkü. 2 aydır ovulasyon testi ile deniyoruz. Dr a da gittim bir sorun yok ama olmayınca olmuyor demek ki. Bu ay rahat davranıp ovulasyonsuz mu denesek? Gün aşırı yöntemiyle. Zaten reglin 3. Günü Dr çağırmıştı, test yapacak sanırım. Yine ilaç falan da verir herhalde, hayırlısı 🤷🏼‍♀️

Back