Farkedilmişti aslında ben 3 yıl önce bekarken yine aynı taraftan dermoid kist aldırmıştım aynı şekilde ama o zaman torsiyon vs olmamıştı. O zaman da çok büyüktü 13-14 cm demişlerdi doktorlar ameliyattan sonra. Yaklaşık 1 yıl içinde tekrarladı ama takip edildi 5-6 cm civarında seyretti iki tane dediler diğeri daha küçüktü. Ameliyat önermediler hamile kal doğumla beraber alınabilir yumurtalığın 2.kez zarar görmesin demişti doktor. Hamilelikten sonra 13.haftaya kadar her gittiğimde yine bakıldı kistlere ama ağrı sızı olmadığı için bir şey denmiyordu. 13.hafta birden şiddetli ağrıyla hastaneye yattım, küçük olan kist de büyümüştü ve ameliyat düşündüler ama bebek küçük diye acele etmediler bi de zamanla geçti ağrı torsiyon değilmiş hafif bi patlama oluşmuş sanırım kist yüzeyinde. Taburcu oldum ondan 2 hafta sonra15+4te daha şiddetli bi ağrıyla doktoruma gittiğimde bahsettiğim şekilde ameliyata alındım. Genel anesteziyle ameliyat oldum ancak hızlı yapıldı 1 saat gibi bir süre yaklaşık. Kendime gelmem de çabuk oldu ama hareketlerimin kısıtlılığı ve ağrılar oldu tabii ki. Sadece ameliyattan çıktığım ilk 6 saat içinde ağrı kesici verdiler sonrasında herhangi bir ağrı kesici verilmedi hala da kullanmıyorum. Ne olur ne olmaz diye düşük riski açısından da progesteron içerikli bir hap verdiler 2 gün boyunca hastanedeyken. Şu an evdeyim sadece uygun bir antibiyotik ve demir ilacı kullanıyorum. Bu şekilde oldu benim sürecim dua edin lütfen bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım. Ben de sizin için dua edeceğim aynı durumda olduğum kim varsa Allah şifa versin en acilinden hayırla sağlıkla sonuçlandırsın.