Gebenin nefesini tutması-acil cvp lütfen

melisaamelisaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.806
700
Kızlar ben dün perinatologa gittim. İkili tarama testi için. Doktor bana iki üç defa nefesimi tutmamı söyledi ultrason bakarken. Nefesini tut bırak şeklinde beni yönlendirdi. En son nefesini tut dedi, bırak demesini bekledim bir demedi. Tabi o sırada bende bayağı uzun nefesimi tuttum. 13. Haftadayım. Eve geldim iki gündür ağlıyorum. Bebeğime yA oksijen gitmediyse yA beyin hasarı oluştuysa diye. Oradayken doktora bir şey diyip bu konuda tepki göstermediğim için ayrıca kendimi suçluyorum. Bin pişman oldum gittiğime. İyice psikolojim bozuldu. Kaç defe ultrason ile karnıma bastı sarstı bebek hareket etsin diye. Sizce bu yapılanlar normal mi. Bebeğime yA bir şey olduysa zaten bebek sahibi olmak İçin yıllarca bekledim

Benim de detaylı ultrasonda nerdeyse 10 kez nefesini tut bırak demişti bende korkmuştum ama bişey olmadı bence stres yapmayın

Benim de detaylı ultrasonda nerdeyse 10 kez nefesini tut bırak demişti bende korkmuştum ama bişey olmadı bence stres yapmayın
Bebeğiniz sağlıklı doğdu mu. Ben bayağı uzun tuttun. Bebekte oksijeni anne karnından alıyormuş bu ayda Kuzenimin bebeği anne karnında oksijensiz kaldığı İçin bebek hasta doğdu çok yaşamadı

Evet çok haklısınız. Bende her şeyin farkındayım. Elimde olmadan endişe ediyorum. Çok zorluklar çektim tedavi sürecinde psikolojik olarakta ektilendim. Kaygılıyım. Eminim benim gibi bir çok anne vardır Tek düşüncem ve derdim bebeğime sağlıkla kavuşmak. Ona bir şey olacak diye aklım çıkıyor. Ve benim psikolojimi kimse anlamıyor

Umarım sende şakasındır. Bebeği için endişe etmiş birine bu şekilde yaklaşıyorsun.
Diyelim nefes tutma meselesini bilmiyorsunuz, ilk defa görmüş duymuşsunuzdur tamam ama ultrasonla karnınıza bastırıp dürtmesi kadar doğal ne olabilir, başka türlü nasıl bakılabilir ki? Bir de mantığınız alıyor mu, bir doktor hem de perinatoloji uzmanı, bebeğinizin canına kast etmek için size nefesinizi mi tutturacak? O şekilde bebeğin beynine oksijen gitmediği kanısına nereden ulaştınız? Hamileliği boyunca nefes darlığı çeken birçok kadın var. Sıkıntı olsa onlarda olur.

Şu anda daha doğum gerçekleşmedi ama kontrollerimde bebeğimde bir sıkıntı yok çok şükür. İlk bebeğimi kaybetmiştim o yüzden bu bebeğimde her şeyi kafaya takıyorum endişeleniyorum bende sizin gibi ama oksijensiz kalma durumu biraz daha farklı bir durum o tuttuğumuz kısa süreli nefesler etkilememiştir muhtemelen, zaten öyle olsa doktorlar yaptırmaz içiniz rahat olsun bebeğinizi de boş yere strese sokmayın

Çok geçmiş olsun. Benimde diğer gebeliklerim kimyasal oldu bu gebeliğim için bende endişeleniyorum. İkili tarama testinde de rahme giden rahmi besleyen damarlardan birinde sıkıntı çıktı. Bebeğim beslenemezse bende o kötü haberi alırım da bir şey olur diye korkuyorum. Sürekli bir şey çıkıyor

Karnım ağrıdı bastırınca ve bebek ultrason da doktor karnıma basıp salladıkca, ultrason da bebeğin kolları bacakları savruldu resmen zaten su gibi minicik bir şey. Eğer bebeğin arkası dönük ise tam olarak göremediyse biraz sonra gel deseydi tekrar. Özel hastane zaten. Yani inanın neler gördük hangi unvanda olurda olsun bazı insanlar mesleğini hakkıyla yapmıyor maalesef. Her şeyden işkillenir olduk. Mesela rahmim de sorun çıkmış. Bana sorun yok dedi. Yazdığı formu kendi doktoruma gösterdim öyle öğrendim rahim damarımdan birinde sorun olduğunu

Biraz sonra gel dese yetişemez ki millete. Özel hastane olması bir şey değiştirmiyor. Oralar da yoğun. Doktorlar kusursuz değil kesinlikle, bunun bir sürü örneği var maalesef. Ama bunlar da çok garip şeyler değil. Bebeğe zarar verse yapılmaz. Alışın bence.

Karşınızdaki bu işin uzmanı bebeğe bir şey olacak olsa onları zaten yapmaz. Çok evhamlı bir insansınız sanırım. Bebek plesenta çinde her türlü etkiden korunaklıdır ayrıca sizin kanınızdaki oksijenle solunum yapar, normalde allah korusun ama anne boğularak ölse bile bebek ondan daha sonra hayata veda eder çünkü plesenta bütün birikimini onun için kullanmadan pes etmez. Sakin olun lütfen

Belki bir kaç ay daha zaman geçince alışmış olurum. Sanırım daha çok yeniyim diye bu telaş. Bakalım zaman ne gösterecek

Evet biraz panik yapıyorum. Sağlıcakla alayım da bebeğimi kucağıma, bu hayattan başka bir şey dilemem sanırım. Hamile psikoloji kişiden kişiye değişiyor olmalı. Kimi süreçi iyi yönetirken kimi bocalıyor işte

Ama canım benim peki şunu düşün, sen gereksiz yere 2 gün ağlayarak strese girerek o bebeğe ne hissettirdin? Senin üzüntünü direkt hisseden bir canlı o. Analık böyle bişey, mantık devreden çıkıyor ama bu kadar kendini kaybetmemen lazım. Doktor sende seni ve bebeği riske atar mı? Ayrıca tuttun da kaç sn yani? Dakikalarca tutmadın neticede.

Bir insan kaç saniye nefesini tutabilir ki? Polat Alemdar misiniz? Dalgıçlık eğitiminiz mi var?
Tutsanız on saniye sürmemistir,eminim.
Neden bebeğe zarar versin ki? Bebekler çok korunaklı bir yerdeler. Annesi ölen cocuklari bile kaç dakka sonra dogurtuyorlar sezaryanla da annesi on saniye nefes tutan çocuğa ne olacak?
Eve geldiğinizden beri bir galon ağlamanız bence çocuğa daha çok zarar vermiştir. Onlar annesini hisseden canlılar. Ve çok fazla psikolojik ve spirituel araştırma var , hamilelik döneminin psikolojiye etkilerine dair.
Kendinizi sakinleştirmeye çalışın, her endişe ettiğinizde telkinlerde bulunun. Tek başına mucade edemiyorsanız özel hastanede psikolog ile kadın doğum muayanesi aynı ücrette oluyor genelde. Bir fazladan muayaneye gittim sayın, bir terapistle görüşün.
Bunca stresle cidden yaşanmaz.
Bunu annesi yıllarca panikatak çekmiş bir kız olarak, çocuğunuz için söylüyorum. Panik, her an kötü şeyler düşünen, kötüyü çağıran bir anneyle yaşamak imtihan gibi bir şey.
Suncacik olayı bu kadar büyütüyorsaniz çocuk yetiştirme serüveninde hem kendiniz yipranirsiniz hem de çocuğunuzu yipratirsiniz.
Lütfen ihmal etmeyin, çocuğunuz için panik anlarında kendinizi sakinleştirmenin yollarını ogrenin

Bu kadar stresiniz ve ağlamanız 10 saniye nefes tutmaktan ve bebeği dürtmektan çok zarar vermiştir emin olun. Rahatlayın biraz inanılmaz garip şeylere takılmışsınız içinde olduğunuz için göremiyorsunuz dış gözelere güvenin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…