Merhaba kızlar bende kısmet olursa Mayısta evlenicem acaba nasıl korunmayı düşünüyosunuz yada korundunuz mutlaka bi kadın doğuma gidicem bilgi almak için ama enazından fikir olur iğne varmış ama yan etkileri varmı birde doğum kontrol hapı % kaç koruyor ne kadar güvenlidir neyi önerirsiniz?
Ben ilk ay yasmin kullandım dokundu bana diğer adet dönemim başlayana kadr lekelenmem oldu. başım çok ağrıdı.
geçen ay miranova kullandım iyi geldi. baş ağrısı vs hiç biryan etkisi olmadı en düşük dozlu ilaç buymuş.
anladım canım yan etkisi tabiki çok önmli ama ilaç kullanıp hamile kalanlarda var o yüzden bu konuyu açmıştım saoll
O artk bünyeleri süper insanlar:)
Doğumdan öncede sonrada mükemllel 100 100 korunma yok diye biliyorm
İğne kanamayı durdurmuyo diyolar doktorumda önermedi canımdoğru söylüyosun canım :) sence iğne nasıldır
Ben de eylulde evlenicem bu ayki reglimde yazz 24+4 e basladm tabi doktor kontrolunde. Igneyi falan internette okudum acikcasi cevremde kullanan olmadigi icin bi yorum yapamicam. Ama bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim :)
Bu arada hapla hamile kalanlarin istisnalari vardir belki. Duzenli kullanmama, hapin etkisini azaltabilecek ilaclarla (antbiyotik vs) birlikte kullanip ekstra korunma yontemi(prezervatif gibi) kullanmayanlarda hamile kalma ihtimali oluyormus. Doktorum bu tur ilaclarda ekstra korunma da saglamami soylemisti. Etkisini azaltan ilaclar da internette vardi listesi bi yerde okumustum sanirim.
Bu arada cok sukur yazz 24+4 yan etki yapmadi cok sukur devam bakalim simdilik :)
İğne kanamayı durdurmuyo diyolar doktorumda önermedi canım
ilacı düzenli almadığın zamanlar olabilir belki iğne daha iyidir demiştim ama doktorda önermediğine göre pek sağlıklı değildir. Zor iş sanırım birde doktor çok önemlidir
başta yanlış anladım prezervatif kullanmayanlarda hamile kalma olasılığı yüksek yazınca dedim e bu ilaç ne ise yaricak die:) antibiyotik alınınca etkisi azaldığını sonra farkettim:) sanırım birden fazla ilaç var bu şekilde birde sen 2 ay önce başlamışsın sanırım canım bu şekilde mi olması gerekiyor
ilacı düzenli almadığın zamanlar olabilir belki iğne daha iyidir demiştim ama doktorda önermediğine göre pek sağlıklı değildir. Zor iş sanırım birde doktor çok önemlidir
Bir doktora çık zaten kafana göre kesinlikle bşlama ben bir klinik doktoruna gttm.
Ya ztn ilacı saati saatine alamyorm ben
Bir gece 10 da bir gece 2 de aklıma geliyo
Ama napim dışarda oluyorum veya unutuyrm:)
Azcik karisik anlatmisims sanirim pardonn :)
Normalde en az 1ay onceden baslanmasi gerekiyor canim. Eger daha az bi sure kaldiginda baslarsan ilk bir kutu bitene kadar baska korunma yontemi de kullanman gerekiyor :) benm hem reglim dugunume denk geliyordu hem de olasi yan etkilerini ilk kutuda gosterdigi icin onceden baslayim diye kararlastirdik doktorumla.
Benm reglim cok sancili geciyordu ilacsiz atlatamazdim o donemi bakalim bu ilacla agrim da olmicakmis. Korumasindan ziyade en cok buna seviniyorum valla :)
birde oproblem var değilmii peki adet geciktirici ile birlikte alınabiliyormu bu ilaç benimde adet dönemime denk gelirse düğün mecbur kullanmak zorundayım adet sancısını kesmesi çok güzel bir şey benimde ağzılarım çok fazla oluyo umarım faydasını görürsün her iki konuda da:)
birde oproblem var değilmii peki adet geciktirici ile birlikte alınabiliyormu bu ilaç benimde adet dönemime denk gelirse düğün mecbur kullanmak zorundayım adet sancısını kesmesi çok güzel bir şey benimde ağzılarım çok fazla oluyo umarım faydasını görürsün her iki konuda da:)
Ben tıpçı ve eczacı arkadaslarimin onerileri dogrultusunda yassm8ne basladim. Ilk 2 gun felaket bir bas agrisi çektim ama cok sukur sonra olmadi. Bunyeden bunyeye yan etkiler degisiyormus arkadasimda leke seklinde kanama yapmis ama bende hic olmadi. Bazilarinda da aylarca bas agrisi yapiyormus. Bence dene yan etkisi cok olursa degistirirsin.Merhaba kızlar bende kısmet olursa Mayısta evlenicem acaba nasıl korunmayı düşünüyosunuz yada korundunuz mutlaka bi kadın doğuma gidicem bilgi almak için ama enazından fikir olur iğne varmış ama yan etkileri varmı birde doğum kontrol hapı % kaç koruyor ne kadar güvenlidir neyi önerirsiniz?
bence ilaç almak yerine eşiniz kondom kullansa daha faydalı olmaz mı
Ben tıpçı ve eczacı arkadaslarimin onerileri dogrultusunda yassm8ne basladim. Ilk 2 gun felaket bir bas agrisi çektim ama cok sukur sonra olmadi. Bunyeden bunyeye yan etkiler degisiyormus arkadasimda leke seklinde kanama yapmis ama bende hic olmadi. Bazilarinda da aylarca bas agrisi yapiyormus. Bence dene yan etkisi cok olursa degistirirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?