• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Tsh yüksekliği yaşayanlar

katinaizmir

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2009
2.839
3.289
658
İzmir
Merhaba arkadaşlar, 5 haftalık gebeyim, BetaHCG testi ile birlikte diğer rutin kan değerlerine de bakıldı ve TSH referans değeri 5 iken benim 4 çıktı. Endokrin bölümüne randevu bulamadığım için aynı gün dahiliyeye gittim ve Euthyrox 25 mg ilacının yarisi olacak şekilde reçete edildi ve bir ay sonra kontrole cagrildim. Dozu daha yüksek kullanan kişileri okudum buradan ve içime bir şüphe düştü. İzmir'de yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz takibinde olup memnun olduğunuz dahiliye veya endokrin uzmanı bilgisi rica edebilir miyim?🤍

Ben 10 yıldır haşimoto hastasıyım zaten 75 mg kullanırken hamile kaldım 125 e çıktı dozu. Siz de doktorun önerisine uyun bence etrafa bakmayın.
Haklısınız, sonucu öğrenir öğrenmez randevu bulamadığım için, özelde bir dahiliye uzmanına gittim, tekrar kontrollerini devlette yaptırmak istiyorum. Bu yüzden İzmir için memnun kalınan bir dahiliye yada endokrin uzmanı bulsam içim rahat edecek,covid yüzünden randevu zor bulunuyor😐

Şimdi eğer öncesinde sorun yoksa hamilelikte çıktıysa kullandığınız doz normal seviyelerde ayda 1 kontrol ettirin doz ayarlaması yapılır. Önceden de kullanan biri olarak 150 kullanırken şuan 1 gün 175, 1 gün 200 kullanıyorum. Bende izmirdeyim endokrine sıra bulmak imkansız dahiliyeye gidiyorum devlet hastanesinde onlar doz ayarlaması yapıyor zaten bide yıllarca kullanan biri olarak artık tahmin ediyorum dozunu ne kadar yapacağını 😄

Şimdi eğer öncesinde sorun yoksa hamilelikte çıktıysa kullandığınız doz normal seviyelerde ayda 1 kontrol ettirin doz ayarlaması yapılır. Önceden de kullanan biri olarak 150 kullanırken şuan 1 gün 175, 1 gün 200 kullanıyorum. Bende izmirdeyim endokrine sıra bulmak imkansız dahiliyeye gidiyorum devlet hastanesinde onlar doz ayarlaması yapıyor zaten bide yıllarca kullanan biri olarak artık tahmin ediyorum dozunu ne kadar yapacağını 😄
Dünden beri makaleler okuyorum☺️ İşin garibi ne usg ne de antikor testi yapılmadı. İlaç kesin kullanılacak dendi ve baslandi. O yüzden biraz huzursuz oldum. Bu arada MHRS de dün gördüm çiğli, Yeşilyurt ve tepecik için 15 gün sonraya randevu açılmıştı ama sevkli olmadığım için alamadım. Size de fikir olsun. Bu perşembe dahiliyeye gidip sevk istiycem endokrin bölümü için, evime Yeşilyurt yakın sanırım orayı seçicem gibi gözüküyor.👍🏻

Dünden beri makaleler okuyorum☺️ İşin garibi ne usg ne de antikor testi yapılmadı. İlaç kesin kullanılacak dendi ve baslandi. O yüzden biraz huzursuz oldum. Bu arada MHRS de dün gördüm çiğli, Yeşilyurt ve tepecik için 15 gün sonraya randevu açılmıştı ama sevkli olmadığım için alamadım. Size de fikir olsun. Bu perşembe dahiliyeye gidip sevk istiycem endokrin bölümü için, evime Yeşilyurt yakın sanırım orayı seçicem gibi gözüküyor.👍🏻
Genelde kan testi yeterli oluyor tsh için gebelikte yükselmesi normal olanmış bende hamilelikten sonra öğrendim doğumdan sonra ilaç dozu ne olur onu merak ediyorum 😁 Tepecik çok kalabalık oluyor diye cesaret edemiyorum oraya 😄 Trafik hastanesi var yakınımda oraya gidiyorum nispeten daha az kalabalık

Genelde kan testi yeterli oluyor tsh için gebelikte yükselmesi normal olanmış bende hamilelikten sonra öğrendim doğumdan sonra ilaç dozu ne olur onu merak ediyorum 😁 Tepecik çok kalabalık oluyor diye cesaret edemiyorum oraya 😄 Trafik hastanesi var yakınımda oraya gidiyorum nispeten daha az kalabalık
Gebelik olmasa ilaca gerek yoktu dendi bana da, kadın doğum doktorum da artan BetaHCG yüzünden bu tür artışlar normal dedi bazen sadece gebelik bile sebep oluyormuş. İlaca özelde başladık devlette gönlüme göre birini bulup yola devam etmek nasip olur inşallah🙏 Doğum sonrası teste göre karar aliniyormus normal değerler içindeyse ilaç bırakılıyor.

Dun aile hekimliğinde kontrol için test verdim malesef 4'ten 3.69 a ancak dusebilmis. Moralim bozuldu. Pazartesi devlet hastanesi dahiliyeye randevum var. Testi orda da tekrarlamak ve buna göre yeniden dozu ayarlamak istiyorum, moralim bozuldu😔

Back