• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelikte tomografi çektim bilmeyerek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Meryemary

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
3
0
1
27
Merhaba hanımlar hamileyim ve hamile olduğumu bilmeden beyin tomografi çektim muhtemelen 4 haftalıkken oldu gittiğim bütün doktorlar olumlu konuşmadı çoğu aldır diyor sizce bebek etkilenmiş midir gelişim haftası olduğu için doktor kesin bir şey demir morelim çok bozuldu gözüme uyku girmiyor sürekli araştırıyorum ama kesin bir şey bulamıyorum

Ya ben de iki gün önce iki kere tomografi çektim. Şimdi sırtım falan ağrıyor acaba hamile miyim diye çok korktum. Şu ikili testler falan oluyor ya onlardan yapınca çıkar bence bozukluk varsa. O zaman aldirirsin

Ya ben de iki gün önce iki kere tomografi çektim. Şimdi sırtım falan ağrıyor acaba hamile miyim diye çok korktum. Şu ikili testler falan oluyor ya onlardan yapınca çıkar bence bozukluk varsa. O zaman aldirirsin
Ikili test yapilinca çocuk 3 aylik oluyor. Elleri ayaklari belirgin olan bir bebek. Aldirmak kolay değilki. Benim de bilgim yok ama internet yerine daha iyi doktorlara danişin. En azindan karin bolgenizde olmadi tomografi. Belki artisi olur yalniz kafa olmasinin. Ama o oda bile radyasyon dolu bilemicem(

Ikili test yapilinca çocuk 3 aylik oluyor. Elleri ayaklari belirgin olan bir bebek. Aldirmak kolay değilki. Benim de bilgim yok ama internet yerine daha iyi doktorlara danişin. En azindan karin bolgenizde olmadi tomografi. Belki artisi olur yalniz kafa olmasinin. Ama o oda bile radyasyon dolu bilemicem(
Evet ya haklısın. O zaman daha zor olur aldırmak 🙁

Perinatojiye randevu aldım 11 haftalık olucam gönlüm almaktan yana değil ama içimde rahat değil malesef

4 haftalık bebek te ya hep ya hiç kuralı geçerlidir
Yani etkilenme olursa bebek düşer asla yaşamaz
Düşük olmamışsa asla etkilenme olmamıştır
Bu hafta kalp atışını dinledim bu haftaki doktorum genelde Bir şey olamaz ama içim rahat olmadı perinatojiye yönlendirdi

Gebeliğinde bilmeden tomografi çektiren arkadaşlar, herhangi bir sıkıntı yaşadınızmı? Bilgi verirmisiniz. Ben de aynı durumdayım suan. Reglime 4 gün kala burnumdan çekildi.

Gebeliğinde bilmeden tomografi çektiren arkadaşlar, herhangi bir sıkıntı yaşadınızmı? Bilgi verirmisiniz. Ben de aynı durumdayım suan. Reglime 4 gün kala burnumdan çekildi.
Ben varım bebegım 6 aylık bıle oldu bende adetıme 3 gun kala cekınmıdtım akcıger ve 3.8 rad dı cok korktum korkuttular cok şükür cok sağlıklı bebegım canımı sıktıgımla agladıhımla kaldım yanı

Ben varım bebegım 6 aylık bıle oldu bende adetıme 3 gun kala cekınmıdtım akcıger ve 3.8 rad dı cok korktum korkuttular cok şükür cok sağlıklı bebegım canımı sıktıgımla agladıhımla kaldım yanı
Yani şuan içim biraz hafifledi. Benimde 6.6 rad :( daha yüksek. Ama batın bölgesinden uzak diyor doktor. Ya hep ya hiç kuralı işler dedi birçok doktor. 1 taneside doğduktan sonra bir organında sorun çıkabilir, risk bu dedi. Allahıma sığındım, inşallah benm hatam yüzünden bebek acı çekmez 🙏🏻 Sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyütün inşallah

Yani şuan içim biraz hafifledi. Benimde 6.6 rad :KK43: daha yüksek. Ama batın bölgesinden uzak diyor doktor. Ya hep ya hiç kuralı işler dedi birçok doktor. 1 taneside doğduktan sonra bir organında sorun çıkabilir, risk bu dedi. Allahıma sığındım, inşallah benm hatam yüzünden bebek acı çekmez 🙏🏻 Sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyütün inşallah
Bende böyle bir durumdayım🥺 8 haziranda tomografi çekildim batta 21 haziranı gecikti test pozitif çıktı galiba döllenme zamanında tomografiye girdim bel fıtıgı sebebiyle kafamda bir sürü sorular korkular🥺

İnşallah arkadaşım Allaha sığındım başka birşey yok benim yapacağım ve doktorların yapacagı😔
Ben adetıme 3 kala 4.7 rad değerinde bı yomografi cekıldım cıgerlerımden bı sürü ılac kullandın. Hamıle olduğumu ogrenınce mahvoldum planlı bı gebelık degldı. Hamılelıgım zehroldu. Aslında doktorum demişti yA hep yA hıc mantıcıyla bakacağız. Zarar görmüşse düşük olur ama zaten hamılelık devam edıyırsa sıkıntı yoktur dıye. Cok şükür bebegım cok sağlıklı. Hamılekıkte yaşadığım stres gözyaşlarım yanıma kaldı

Ben adetıme 3 kala 4.7 rad değerinde bı yomografi cekıldım cıgerlerımden bı sürü ılac kullandın. Hamıle olduğumu ogrenınce mahvoldum planlı bı gebelık degldı. Hamılelıgım zehroldu. Aslında doktorum demişti yA hep yA hıc mantıcıyla bakacağız. Zarar görmüşse düşük olur ama zaten hamılelık devam edıyırsa sıkıntı yoktur dıye. Cok şükür bebegım cok sağlıklı. Hamılekıkte yaşadığım stres gözyaşlarım yanıma kaldı
Zor bir durum doktora diyince bile şaşırdı mr olmasın dedi yok hocam dedim ya hep ya hiç gibi bir durum varmış etkilenmiş düşük olur dedi etkilenmemişse devam dedi hayrlısı Allaha sıgındım

Back