Gebelikte tansiyon yükselmesi

sinop_e

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
1.251
1.142
333
Sinop
Kızlar selam...

Size birşey danışacağım. Benim hamile olmadan önce tansiyonum 12 8, 11 8 falandı. Hamilelik kontrollerimde 11 6 ve 11 7 ölçülmüştü, düşük bulup şaşırmıştım gebelikte düşermiş, çok iyi bu değerler dediler..2 hafta sonra 13 8 ölçtüler ve bu değere yüksek dediler...bugün yine 13 8 ölçüldü...doktora ödem olduğunu ve hızlı kilo aldığımı da belirttim...bu arada ben normalde de tuzlu yemiyorum...neyse gebelikte tansiyonun düşük olmasının istendiğini 13 8'in yüksek olduğunu söyledi bana...akşam üzeri kan sonuçlarımla beraber yorum yapacaklarmış....baş ağrısı da çok oluyor...

aranızda yüksek tansiyonu olan, bu dönemde yükselen var mı? ilaç alıyormusunuz??

hamilelikte tansiyon önemli bir sorun mutlaka kontrol altında tut

Son düzenleme:
benimde hamilelilte tansiyon sorunum vardı ama doğumdan sonra geçti tuzlu şeyler yeme ve fazla heycanlanma kafana fazla bişi takma diycem ama hamilelik dönemi sonuçta ama yinede yediklerine dikkat et ccanım ben ilaç kullanmıştım ama acayip halsiz bırakmıştı..

13 - 8 tansiyon için normal. Sınır 14-9 un üstü gebeliklerde tehlikeliymış doktorum öyle bilgi verdi çeşitli sitelerede bakarsan öyle olduğunu görürsün.

evet 13 8 normal diyorlar ama normalin yükseği dedi doktorlar...13 9 oluyor bazen de...şimdi takip ediliyor, 14 9 ve üzerine çıkmaması lazım..eğer ileri aylarda çıkarsa ilaç vereceklermiş

benım yuksekti takıp yapılıcak ılerleyen zamanlarda ne olur bılemıyorum

Son düzenleme:
kan pıhtılaşmasını önleyici iğne kullanıyorum..buna rağmen tansiyonumun yükselme ihtimali var mı??

bugülerde ani baş ağrısı oluyor korkuyorum...evde tansiyon aleti yok .dün akşam buz falan koydum bir süre sonra tansiyonumu ölçtük 12 olmuştu sonra 11 e düştü..benim hamilelik boyunca 9-6 yada 10-6 idi

benimde 13 9 falan çıkıyordu ilk aylar.doktor hemen ilaca başladı.günde 2 tane tansiyon ilacı alıyorum.gebelikte tansiyon çok tehlikeli.doktorumda çok sıkı takip ediyor gerçekten.aman ihmal etmeyin sizde.

benimde 13 9 falan çıkıyordu ilk aylar.doktor hemen ilaca başladı.günde 2 tane tansiyon ilacı alıyorum.gebelikte tansiyon çok tehlikeli.doktorumda çok sıkı takip ediyor gerçekten.aman ihmal etmeyin sizde.

sanada geçmiş olsun canım...

merhaba arkadaşlar, ben 38. haftamdayim.dün basim cok agridi iki kez kustum. tansyonum 14/7ye çıktı.ege universitesi acile gittik. 136/64 diye ölçtüler.migren dediler.preeklampsi olablr mi dedim preeklampsi simdi olmaz ki dedi doktor . 20 haftada başlar dedi..halbuki ben cok okudum 36. haftada falan preeklampsiden dogum yapanlari. neyse parol verdiler serumla, eve döndüm. bu sabah bas agrim tamamen gecti.tansyonm da 110/70edüştü. ama 1 2 saattir olcuyorum yine 134/67 falan çıkıyo. Bunu yasayan var mi?endiselenmem gerekli mi? yardim edin lutfen..

Meraba benime tasiyon yuksek doktorunuz istanbulda mi

doğumdan sonra normale döndü mü tansiyonunuz çok zaman olmuş ama

Kızlar selam...

Size birşey danışacağım. Benim hamile olmadan önce tansiyonum 12 8, 11 8 falandı. Hamilelik kontrollerimde 11 6 ve 11 7 ölçülmüştü, düşük bulup şaşırmıştım gebelikte düşermiş, çok iyi bu değerler dediler..2 hafta sonra 13 8 ölçtüler ve bu değere yüksek dediler...bugün yine 13 8 ölçüldü...doktora ödem olduğunu ve hızlı kilo aldığımı da belirttim...bu arada ben normalde de tuzlu yemiyorum...neyse gebelikte tansiyonun düşük olmasının istendiğini 13 8'in yüksek olduğunu söyledi bana...akşam üzeri kan sonuçlarımla beraber yorum yapacaklarmış....baş ağrısı da çok oluyor...

aranızda yüksek tansiyonu olan, bu dönemde yükselen var mı? ilaç alıyormusunuz??
Gebelikte istenen düşük tansiyon değildir ama beklenen ve yaşanan düşük tansiyondur. Tansiyonjnjz bana çok çok yüksek gelmedi yani beslenme düzenlemesiyle rahatlatabilirsiniz. Hamileler içinde ödem atmaya faydalı olan bazı besinler var , yürüyüş muhakak, bol sıvı.
Daha fazla yükselirse hem meleginiz hem sizin için zararlı olabilir ama şuan ki seviye zarar verebilecek bir seviye değil içiniz rahat olsun ama tedbirli olmayı elden bırakmayın.
Sadece tuzu değil şekerli de hayatınızdan çıkarın şekeri sadece meyvelerden alın .
Meleğinizi saglikla sıhhatle kucağınıza alırsınız inşallah 🙏🏻

arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var 13 haftalık hamileyim ve günde 1 ya da 2 kez 13/8 veya üstüne çıkıyor tansiyonum ve doktorum günde 2 kere alfamet içeceksin dedi. 20. haftadan önce çıkan tansiyon problemi kronikmiş. doğumdan sonra da yani ömür boyu tansiyon hastası olarak kalıyormuşsunuz. 13 -14. haftalarda tansiyonu yükselip ilaç kullanım doğumdan sonra geçenler var mı kafayı yicem nooolur yardım edin internette de çok açıklayıcı bilgiler yok.. NOOLUR YARDIIIM...

Back
X